Reklamserien 1990 - 13:e omg


Åka Skidor – Projekthuset  1-0
Å.
Leif Eriksson.

Åka Skidor skrällde ordentligt när man besegrade starka Projekthuset med matchens enda mål, inslaget av bolltrollaren Leif Eriksson. Ja, inslaget är inte rätta ordet då det var en otroligt snygg kamouflerad lobb med endast fem minuter kvar att spela. De hela artar sig till en slutspelsrysare med två omgångar kvar att spela.
MATCHENS LIRARE: LEIF ERIKSSON, ÅKA SKIDOR


Reklamhuset/Bolaget – Text & Rubrik  4-2
R.
Pelle Ericsson 2, Dan Smedman, Freddy Hägglund. T. Tor Sundberg, Per Larsson.

Reklamhuset/Bolaget och Text & Rubrik inledde i ett av de svettigaste tempon som skådats på Hjorthagens IP i år. R/B var klart vassast inledningsvis och hade tidigt 2-0 men efter hand i andra så segade sig T & R upp till 2-2. Då höll matchen på att vända men Pelle Ericsson och Freddy Hägglund såg till att matchen slöt 4-2 till R/B. Därmed är de det tredje laget att säkra en slutspelsplats i år.
MATCHENS LIRARE: LARS GRIMLUND, TEXT & RUBRIK


Mediasäljarna – BBR 1687  1-9
M.
Christer Statin. B. Kjell Neuman 3, Mikael Rönnberg 2, Stefan Lundin 2, Thomas Olsson, Johan Söderlind.

BBR 1687 var minst två klasser bättre än Mediasäljarna och vann med tämligen enkla 9-1. Trots att BBR är ett av seriens absolut bästa lag missar man förmodligen årets höjdpunkt, nämligen slutspelet.
MATCHENS LIRARE: KJELL NEUMAN, BBR 1687


BOW Reklam – Ahlén  3-1
B.
Stefan Söderström 2, Peter Kisfaludy. A. Peter Ahlén.

BOW Reklam passade på att göra sin bästa match för säsongen (det gör nästan alla lag mot Ahlén) och kunde ta två oerhört viktiga poäng via 3-1 seger. Ahlén som låg trea efter våren har nu förlorat tre raka (när hände det senast?) och halkat ner till nionde plats. Fortsättning följer. BOW:s Åke Olsson tog allt och Stefan Söderström var planens kung med två mål. Ahlén skapade en mängd chanser men missade ideligen.
MATCHENS LIRARE: ÅKE OLSSON, BOW REKLAM


Accent – Finvik/TV 3  5-0 (WO)


Svea – Fältman & Malmén  7-9
S.
Jens Lundström 3, Tord Sikström 2, Thomas Svensson, Bertil Enholm. F. Stephan Frank 4, Johan Hornhammar 2, Kjell Granqvist 2, Pelle Kotschak.

Århundradets målorgie! Ja, vi kan väl inleda med att säga att det här inte var målvakternas match utan att för den sakens skull ta glansen av alla duktiga målskyttar. Svea började klart bäst och ledde både med 2-0 och 4-2. I halvtid stod det 4-3 och det muttrades på Fältman & Malméns bänk att de skulle vara glada att det inte stod 8-3. I andra satte F&M allt och det var verkligen allt. Tillställningen slutade 9-7 till de sistnämnda!
MATCHENS LIRARE: JENS LUNDSTRÖM, SVEA.


Hall & Cederquist – Affärsförlaget  10-3
H.
Anders Engström 3, Sven Carlsson 3, Benny Svensson 2, Greger Nilsson, Jannis Stavropoulos. A. Bertil Ekerlid, Gunnar Gidefeldt, Stefan Svanfeldt.

Hall & Cederquist tog en 10-3 viktoria mot Affärsförlaget och man satsar nu allt för att nå slutspel. Anders Engström och Svenne Carlsson satte båda tre mål och Benny Svensson två. Det här var en trevlig match.
MATCHENS LIRARE: SVEN CARLSSON, HALL & CEDERQUIST


Dynamo Ogilvy – Face/Rönnberg  2-5
D.
Lars Axelsson, Fredrik Preisler. F. Ronald Åman 2, Lars Halldén, Claes Blomquist, Thomas Carlsson.

Face/Rönnberg ska tacka sin duktiga målvakt Lars Sjödin för att segern spikades till 5-2. Dynamo Ogilvy spelade nämligen mycket bra och hade bl a tre stolpar, en ribba och en hel del annat smått och gott. F/R hade is i magen och tog två viktiga poäng.
MATCHENS LIRARE: LARS SJÖDIN, FACE/RÖNNBERG