Slutspel 1990 - Kvartsfinaler

Text & Rubrik – Accent  6-3
Kjell Friman 2, Stefan Karlsson 2, Martin Berggren, Tor Sundberg. A. Sonny Gustavsson, Yngve Eriksson, Henrik Näsman.

Alla närvarande på Hjorthagens IP fick i den första kvartsfinalen se årets bästa match. Både Text & Rubrik och Accent ska ha en stor eloge för en otroligt spännande och sevärd match. Accent startade matchen i allsvenskt tempo och gjorde helt rättvist 1-0 genom Sonny Gustavsson. T & R var ordentligt skakade och inte förrän i mitten av första halvlek fick de någorlunda ordning på trupperna och då stod det fortfarande ”bara” 0-1. T & R hade sedan några lyckominuter där första Martin Berggren kvitterade med knappt styrfart efter hörna, snöpligt. I anfallet efter gjorde Kjell Friman 2-1, också det efter hörna. Vilken kalldusch för Accent. Matchen avgjordes sedan definitivt i början av andra då först Stefan Karlsson satte 3-1. Därefter rullades årets snyggaste mål upp där efter ett par snygga pass nerifrån så lirade S Karlsson till en fristående Berggren som hade öppet mål. Accents spelare kastade sig efter honom men likt ett proffs lirade Berggren snett bakåt till en ännu friare Friman som la in 4-1! När sedan Friman lirade fram Karlsson (känner ni igen namnen?) som i sin tur satte 5-1 var saken biff. Härliga Accent segade sig upp till 3-5 med bud på fyran men T & R gjorde 6-3 var allt över. Accent får slicka såren och komma igen nästa år. T & R möter nu Face/Rönnberg i semi där man vann seriematchen med 5-2. Vilket sätteripampsmöte det blir mellan Sture och Blomman! Det vill man inte missa.
MATCHENS LIRARE: MARTIN BERGGREN, TEXT & RUBRIK

Fältman & Malmén – Projekthuset  2-1
Erik Kotschak, Sten-Ove Ramberg. P. Per Cason.

Fältman & Malmén och Projekthuset var ljusår från spelet i föregående match men denna var å andra sidan klart spännande in i det sista. Det var mållöst i halvtid men i andra halvleken inledning satte F & M:s slitvarg Erik Kotschak 1-0. Sten-Ove Ramberg spädde på till 2-0 efter en halvvolley ribban in (vilket skott!) och då fick de det försprång de behövde. Per Cason gav sedan matchen nytt liv när han reducerade till 2-1. Slutminuterna blev dramatiska men F & M höll undan. Projekthuset kom inte upp i normal standard och får komma igen nästa år. Ska F & M åka ur i semi i år igen, eller? Man möter Reklamhuset/Bolaget som är det enda lag som besegrat dem i år (5-3).
MATCHENS LIRARE: ERIK KOTSCHAK, FÄLTMAN & MALMÉN

Face/Rönnberg – BOW Reklam  4-0
Claes Blomquist, Tage Gustavsson, Ronald Åman, Thomas Carlsson.

Face/Rönnberg imponerade oerhört när de tämligen enkelt avfärdade BOW Reklam från fortsatt spel i år. Segersiffrorna skrevs till 4-0 och lagmaskinen F/R visade upp fyra olika målskyttar. BOW kom inte upp i normal standard och F/R gjorde 1-0 redan i matchens första minut. F/R möter nu Text & Rubrik i semi och det är två formstarka lag även om T & R vann seriematchen med 5-2. Vilken rysare mellan sätteripamparna Blomman och Sture där seriens målfarligaste lag (T & R, 102 mål) och seriens tätaste lag (F/R, 12 insläppta mål) möts.
MATCHENS LIRARE: TAGE GUSTAVSSON, FACE/RÖNNBERG

Stene Tärnström, Kenth Bergman. A. Walter Kalmar.

Reklamhuset/Bolaget och Ahlén bjöd på en underhållning med mycket ge och ta med sjyssta metoder. Första halvlek gick klart till Ahlén som ledde med 1-0 efter mål av Walter Kalrmar på en kanon i nättaket. Ulf Johnson var planens kung. I andra så ändrade matchen karaktär då Ahlén backade omedvetet hem och R/B fick lite mer tid på sig. En frisparksvariant á la hockey-bockey iscensatte rinkrävarna Björn Djulstedt och Stene Tärnström där den sistnämnde lättade upp bollen i nättaket och det var kvitterat. Resten av matchen blev ett enormt ställningskrig i ett högt tempo. Alla gick och väntade på straffar och det låg en härlig kvalnerv i luften. Då endast 90 sekunder återstod så slog han till, charmören Kenth Bergman (som fortfarande kan få fröken Sverige att falla) snappade upp ett bakåtpass innan han förpassade bollen i mål. Vilken lycka och sorg som utbröt då detta blev slutresultatet. Ahlén får komma igen 1991 medan R/B tar emot Fältman & Malmén i semi. F & M har bara förlorat en match i år och det är just mot R/B (3-5). Vi får se en rysare till.
MATCHENS LIRARE: STENE TÄRNSTRÖM, REKLAMHUSET/BOLAGET