Reklamserien 1991 - 1:a omg


Text & Rubrik – Fältman & Malmén  2-7
T.
Tor Sundberg, Christian Carlsson. F. Sten-Ove Ramberg 3, Pelle Kotschak 2, Johan Hornhammar, Stephan Frank.

Som brukligt är inleds säsongen med fjolårets finalpar och på nytt segrande de regerande mästarna Fältman & Malmén över Text & Rubrik. Om man hade lite flyt i finalen i fjol så var dagens match betydligt klarare i och med 7-2, som dock var lite för stora siffror. Matchen var spelmässigt mycket bra med fyndiga varianter och massor av mål. T & R hängde med i första där siffrorna skrevs till 2-3. Premiärskytt blev fjolårets skyttekung Johan Hornhammar som tyvärr sedan fick en sträckning. På avbytarbänken stod Kjell Friman halvskadad, starkt att komma upp och titta. Planens kung, Sten-Ove ”Putte” Ramberg, spelade bedårande och gjorde tre mål. Sällan har väl Owe Wahlberg och Pelle Kotschak sett så pigga ut så tidigt på säsongen. Pigge Pelle fick förtroendet i kedjan sista fem och pang, pang så smällde han in två.
MATCHENS LIRARE: STEN-OVE RAMBERG, FÄLTMAN & MALMÉN


TV 3 – BOW Reklam  1-6
T.
Mikael Bergdahl. B. Peter Kisfaludy 3, Olle Jeansson 2, Jan Hellstedt.

Den här matchen mellan BOW Reklam och ”nya TV 3” blev långt ifrån den match som spelades innan. Vädret var underbart, vindstilla och blå himmel. TV 3 var virriga i början och duktiga Niclas Fröberg hade fullt sjå att freda sitt mål. Till slut vann BOW med hela 6-1. Samtidigt som Mikael Bergdahl tröstmålade hos TV 3 stod Lars Bönnelyche och sydde på högerbacken. BOW rullade bollen riktigt bra emellanåt och eleganten Olle Jeansson var direkt lysande med två mål som resultat. Målkungen Peter Kisfaludy satte tre.
MATCHENS LIRARE: OLLE JEANSSON, BOW REKLAM


HLR – Affärsförlaget  1-1
H.
Henrik Näsman. A. Bertil Ekerlind

Vilken syn! Där stod de (13 st trots att inte alla var med) alla gubbar i HLR:s nya lag. Ny design på tröjorna i färgerna vit, grå och lila var mycket snyggt. Leif Sandgren och Henrik Näsman från Accent hade skrivit på och de hade dammat av gamla skyttekungen Philip Jones (kul!). Även Douglas Hamilton var med och alla gamla härliga gubbar från Åka Skidor. Av matchen att döma så stod HLR:s spelare mest och beundrade varandra för det bästa spelet bjöd Affärsförlaget på. Sällan har man sett AF spelas så bra och Bertil Ekerlinds 1-0 var i underkant. Erik Karlsson var kanonbra i målet och han plus Lars ”Laxen” Axelsson och Håkan Olofsson från Ogilvy hade skrivit på för HLR. I andra fick HLR någorlunda ordning på sitt spel och Henrik Näsman kvitterade. Spännande fortsättning följer för båda lagen.
MATCHENS LIRARE: ERIK KARLSSON, HLR


Ahlén – BBR 1687  3-5
A.
Ulf Johnson 2, Allan Oskarsson. B. Thomas Lundin 3, Stefan Lundin, Paul Balsom.

Första omgångens bästa match spelades mellan BBR 1687 och Ahlén. BBR startade nu upp son tredje säsong i Reklamserien där deras 1989-års upplaga var det klart bästa i seriens 36-åriga historia. Fjolårets upplaga kom tia men årets BBR kommer med dagens match på näthinnan att vara en av guldfavoriterna. Långa stunder bjöds det på allsvensk teknik men som tur var så var inte tempot allsvenskt. Med tanke på det ska Ahlén ha en eloge för dagens motstånd och kan också blanda sig in i striden om guldet. Nu hade man både 1-0 (vilket mål av planens kung Ulf Johnson med nedtagning på bröstet och ett volleyskott i krysset) och 2-1 plus bud på kvittering till 4-4 i slutminuten. Den gamle allsvenske skyttekungen och div 1-spelaren i Hammarby, Thomas Lundin, hade lite uppvisning i början av andra då han blixtsnabbt slog till tre gånger i följd. Den här matchen var rolig att döma. Juste spel med många läckerheter och glatt humör.
MATCHENS LIRARE: ULF JOHNSON, AHLÉN


Svea – Hall & Cederquist  3-3
S.
Jens Lundström 2, Tord Sikström. H. Jannis Stavropoulos, Sven Carlsson, Anders Eriksson.

Hall & Cederquist och Svea bjöd på Hawaiifotboll. H & C var endast sex man men man spelade bra och seglade upp till en 3-0 ledning. Vi minns ju hur det gick ifjol och mycket riktigt tappade man sista 7-8 minuterna. 3-0 blev snabbt 3-3 efter två mål av slitvargen Jens Lundström, de sista på straff i slutminuten.
MATCHENS LIRARE: JANNIS STAVROPOULOS, HALL & CEDERQUIST


SAS Mediapartner – Reklamhuset/Bolaget  2-4
S.
Christer Statin, Erik Lennmark. R. Freddy Hägglund 2, Mats Sohlberg, Björn Djulstedt.

SAS Mediapartner höll på att stå för första omgångens stora skräll när man hade 2-0 med tio minuter kvar att spela mot medaljaspiranten Reklamhuset/Bolaget. En 7 kg tyngre Christer Statin gjorde 1-0 på en konstspark och planens kung Erik Lennmark satte 2-0. Erik var en otroligt bra mittback, precis om Glenn Hysén när han var som bäst. Sista halvan av andra halvlek släppte både nerver och målskytte hos R/B då 0-2 snabbt blev 4-2. Vilken vändning! Man lider något med SAS som borde fått med sig en poäng med tanke på hur de kämpade.
MATCHENS LIRARE: ERIK LENNMARK, SAS MEDIAPARTNER