Reklamserien 1991 - 11:e omg


Ahlén – Affärsförlaget  4-2
Ah.
Kaj Holmqvist 2, Mats Lundqvist, Yngve Eriksson. Af. Peter Nyström, Tomas Al-Jeddahwi.

”Skrällaget” Affärsförlaget såg till så att formstarka Ahlén fick ge sitt yttersta. Ahlén fick kämpa och slita och det gjorde sannerligen också AF som lyckades göra 1-0 genom Peter Nyström. Ahlén kunde med stor möda och mycket besvär vända till 2-1 efter mål av specielle målskytten Kaj Holmqvist och backveteranen Mats Lundqvist. AF kom tillbaka och kvitterade till 2-2 genom duktige Tomas Al-Jeddahwi. När alla väntade på slutsignalen slog veteranen Yngve Eriksson till med två minuter kvar efter en liten målvaktstavla (den enda). Ahlén spädde sedan på till 4-2 i slutsekunden.
MATCHENS LIRARE: LARS KARLSSON, AFFÄRSFÖRLAGET


Face/Rönnberg – HLR  5-1
F.
Lars Halldén, Ronald Åman, Claes Blomquist, Thomas Carlsson, Göran Larsson. H. Douglas Hamilton.

Face/Rönnberg som frenetiskt jagar en slutspelsplats spelade lysande idag. Motståndarna var offensivglada HLR. F/R kunde vinna efter en riktig fem-etta med fem olika målskyttar. Därmed har inte F/R förlorat på fyra omgångar, räcker det hela vägen till slutspel? HLR:s glada lirare spelar bra men vinner sällan. Vi hoppas på en vändning.
MATCHENS LIRARE: GÖRAN LARSSON, FACE/RÖNNBERG


SAS Mediapartner – Text & Rubrik  3-17
S.
Mikael Hjort, Claes Carnbring, Christer Statin. T. Tor Sundberg 6, Kjell Friman 6, Lars Ekström 2, Sture Johansson, Per Larsson, Björn Westberg.

Säg den lyckan som varar ständigt. Efter det att SAS Mediapartner vunnit sin första match kom man ner på jorden likt ett jordskred (dessutom var man en man mindre). Text & Rubrik formligen pulvriserade sina motståndare sönder och samman och vann med förnedrande 17-3. Målfirman Sundberg & Friman gjorde varsina sex mål, det ni! T & R vässar formen inför slutspelet med SAS ligger en poäng från att lämna jumboplatsen.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN WESTBERG, TEXT & RUBRIK


Fältman & Malmén – Hall & Cederquist  4-3
F.
Johan Hornhammar 3, Olle Arvidsson. H. Anders Eriksson 2, Anders Engström.

Medan fjolårsmästarna och serieledarna Fältman & Malmén bara vinner så går det desto tyngre för Hall & Cederquist som inkasserade sin tredje raka uddamålsförlust. De här var en välspelad historia och det fanns många duktiga och framför allt tekniska spelare på planen. Vädret var underbart och det bjöds på många delikata mål. De senaste två årens skyttekung, Johan Hornhammar, är nu äntligen någorlunda skadefri och satte tre baljor. Duktiga Anders Eriksson i H & C satte två. F & M vann till slut med 4-3 och seriesegern verkar utstakad. Ett spännande slutspel väntar men gör det även det för H & C? Den som lever får se.
MATCHENS LIRARE: JOHAN HORNHAMMAR, FÄLTMAN & MALMÉN


Svea – BBR 1687  1-9
S. Jens Lundström. B. Örjan Reitz 5, Per Eriksson 2, Thomas Hellgren, Hans Hellgren.

Nu är Svea i en tung uppförsbacke. Efter att ha spelat sju matcher utan förlust har man nu åkt på tre raka stjärnsmällar. Det var guldaspiranten BBR 1687 som vann med förkrossande 9-1. Matchen avgjorde under en tiominutersperiod i slutet av första och i början av andra då 0-0 blev 6-1. Örjan Reitz var dagens man och hängde hela fem.
MATCHENS LIRARE: ÖRJAN REITZ, BBR 1687


BOW Reklam – Reklamhuset/Bolaget  3-3
B.
Stefan Söderström 2, Jan Barrner. R. Freddy Hägglund, Magnus Pettersson, Pelle Ericsson.

I och med att BOW Reklam och Reklamhuset/Bolaget broderligt delade på poängen blev båda lagen slutspelsklara. Den första halvleken bjöds vi på öppen, rolig och framförallt trevlig fotboll med många läckra mål. Dan Smedman smekte fram en frispark (den enda i matchen) till Freddy Hägglund som satte 1-0. 1-1 gjorde Stefan Söderström när han stötte in bollen i bortre burgaveln. Magnus Pettersson satte 2-1 för R/B på en stolpretur (första för i år, bra kämpat idag) innan S Söderström ånyo kvitterade efter en fint och ett dräpande vänsterskott i nättaket. Hårdast sköt duktige Pelle Ericsson när han gjorde 3-2 för R/B i slutsekunden av första. Backklippan Jan Barrner inledde andra halvlek med att via stolpen sätta 3-3. Resten av matchen skapades en del chanser för båda lagen men det verkade som de var halvnöjda med delad pott.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS PETTERSSON, REKLAMHUSET/BOLAGET