Reklamserien 1991 - 13:e omg


TV 3 – Fältman & Malmén  6-2
T.
Per Ek 4, Mikael Samuelsson, Michael Bergdahl. F. Johan Hornhammar 2.

Starka TV 3 var tvungna att vinna mot seriesegrarna Fältman & Malmén i sista omgången för att nå slutspel och det var precis vad man gjorde. Efter en 100 procentig genomförd match vann man med 6-2 efter 3-1 i paus. Dagens komet var Per Ek som gjorde hela fyra mål och det har väl ingen gjort någonsin på F & M. Nu väntar ett spännande och ovisst slutspel. F & M tar emot Hall & Cederquist medan TV 3 tar sig an Reklamhuset/Bolaget.
MATCHENS LIRARE: PER EK, TV 3


SAS Mediapartner – Face/Rönnberg  1-5
S.
Torbjörn Ström. F. Claes Blomquist 3, Lars Halldén 2.

Face/Rönnberg är höstens lag och har inte förlorat på sex omgångar (senast den 6 juni) men ändå når man inte slutspel! I dagens match mot SAS Mediapartner vann man med 5-1 efter att radarparet Claes Blomquist och Lars Halldén ånyo svarat för målen.
MATCHENS LIRARE: CLAES BLOMQUIST, FACE/RÖNNBERG


Svea – HLR  1-3
S.
Jens Lundström. H. Douglas Hamilton, Henrik Näsman, Lars Axelsson.

HLR avslutade säsongen med en vinst över redan slutspelsklara Svea med 3-1. Leif Sandgren var planens gigant där Douglas Hamilton, Henrik Näsman och Lars Axelsson gjorde målen. Sveas mål gjordes som vanligt av Jens Lundström som nu möter BBR 1687 i kvarten (blev 1-9 i baken i serien).
MATCHENS LIRARE: LEIF SANDGREN, HLR


BOW Reklam – Affärsförlaget  5-0 (WO)


Reklamhuset/Bolaget – Text & Rubrik  4-3
R.
Tom Malmros, Kenth Bergman, Pelle Ericsson, Dan Smedman. T. Tor Sundberg 2, Sture Johansson.

Reklamhuset/Bolaget och Text & Rubrik spelade en trevlig match som till slut R/B vann med 4-3. De hade en riktig flytperiod i första där matchen troligen avgjordes. T & R sköt nämligen två ribbor och en stolpe men i stället satte Tom Malmros in 1-0, snacka om psykologiskt. Vi gratulerar nummer 10 i Text & Rubrik, nämligen trevlige och glade men framför allt målfarlige Tor Sundberg, som otippat tog skyttekungstrofén med 25 mål. Dan Smedman i R/B verkar vara i form lagom till slutspelet och det kan behövas eftersom motståndarna i kvarten, TV 3, vann med 10-2 i serien. T & R har även de en tuff uppgift då de möter BOW Reklam som de förlorade mot med 0-5 i förra veckan.
MATCHENS LIRARE: DAN SMEDMAN, REKLAMHUSET/BOLAGET


Ahlén – Hall & Cederquist  1-4
A.
Yngve Eriksson. H. Anders Eriksson 3, Riccardo Storzini.

I en direkt avgörande match mellan Ahlén och Hall & Cederquist stod en slutspelsplats på spel. För Ahlén räckte det med oavgjort och de började bäst när Yngve Eriksson satte 1-0. De fortsatte att trumma på och chanser till fler mål saknades inte. I slutet av första ändrades matchbilden när duktige Anders Eriksson först dundrade in 1-1 innan han satte 2-1 på straff. Ahlén blev chockat och kom inte upp i normal standard i andra. Båda lagen hade ett par målchanser innan matchen avgjordes i slutet då H & C satte två mål till 4-1.
MATCHENS LIRARE: PETER CUCARANO, HALL & CEDERQUIST