Reklamserien 1992 - 7:e omg


Dina Pengar – Lads  1-4
D.
Patrik Moks. L. Stefan Lidström 2, Henrik Cederin 2.

Lads är inne i ett guldstim och spelade sin tredje raka match utan förlust. De vann över Dina Pengar med 4-1 efter att Stefan Lidström och målkungen Henrik Cederin gjort två vardera. Vi minns speciellt Henriks avgörande 2-0 när han likt Lars-Göran Nilsson rundade tjeckernas målvakt i hockey-VM 1969 ute vid blå linjen och la in bollen i tomt mål. Lars Johansson var en playmaker i ett bra kämpande Lads.
MATCHENS LIRARE: LARS JOHANSSON, LADS


BOW Reklam – Face/Rönnberg  2-4
B.
Bengt Wicksell, Stefan Söderström. F. Patrik Moks 3, Ronald Åman.

Face/Rönnberg tog en kämpaseger mot BOW Reklam med 4-2. Michel Rydberg tog det mesta samtidigt som man satte sina målchanser. Noterbart var att man var sex man och fick låna in en spelare från matchen innan (domaren gick med på det för en gångs skull). Tyvärr så ställde man den inlånade Patrik Moks i offsideläge under hela matchen vilket förstörde tillställningen. Moks gjorde sitt livs match och satte tre mål, grattis. Vi får verkligen hoppas att F/R lätt går till slutspel så att inte dessa två poäng blir avgörande för slutspelsstriden.
MATCHENS LIRARE: PATRIK MOKS, FACE/RÖNNBERG (DINA PENGAR)


Reklamhuset/Bolaget – Fältman & Malmén  3-4
R.
Stene Tärnström, Pelle Ericsson, Freddy Hägglund. F. Stephan Frank 2, Erik Kotschak, Hansi Olin.

Fältman & Malmén kunde efter många om och men vinna mot ett decimerat Reklamhuset/Bolaget. F & M hade spelet men R/B hade faktiskt de bästa målchanserna.
MATCHENS LIRARE: FREDDY HÄGGLUND, REKLAMHUSET/BOLAGET


Airtime – Andersson Media  4-2
Air.
Mikael Samuelsson 2, Quintus Sundin 2. AM. Ulf Ahlstrand, Lars Axelsson.

Airtime och Andersson Media bjöd upp till en mycket sevärd match helt i publikens smak. Airtime var verkligen värda segern eftersom trevlige och positive Michael Bergdahl blev skadad redan efter tio minuter och Airtime fick fullfölja matchen med en man mindre. Man vann till sist med 4-2 där ”Ullas Gossar” passade på att släppa fram en debutant i Eva Bergsten (Djurgårdens IF). Hon var den bästa tjejen någonsin i Reklamseriens historia och höll på att bli matchvinnare men båda ribban och stolparna var i vägen. Mikael Samuelsson och Quintus Sundin satte två vardera för Airtime.
MATCHENS LIRARE: EVA BERGSTEN, ANDERSSON MEDIA


Media Marketing Gruppen – Affärsförlaget  4-2
M.
Torbjörn Larsson, David Schwieler, Niklas Andreasson, Gunnar Gidefeldt. A. Bo Pettersson, Stefan Svanfeldt.

Media Marketing Gruppen vann ”derbyt” mot Affärsförlaget med 4-2 efter att ha visat upp fyra duktiga målskyttar. Man ledde ett tag med 4-0 innan AF vaknade till liv och reducerade två gånger men närmare än så kom man inte. MMG avancerar nu i tabellen där David Schwieler var matchens kung.
MATCHENS LIRARE: DAVID SCHWIELER, MEDIA MARKETING GRUPPEN


Text & Rubrik – Annonsbyrån Sthlm  7-1
T.
Kjell Friman 2, Christian Carlsson 2, Tor Sundberg 2, Per Larsson. A. Anders Engström.

Text & Rubrik och Annonsbyrån Sthlm kom till denna match med två skilda bakgrunder och förutsättningar. T & R startade dåligt med två torskar men har sedan radat upp fem raka vinster och 31-6 i målskillnad. På plats fanns 12 tända spelare. AS inledde hyfsat men har nu tappat de senaste matcherna med 5-25 i målskillnad och hade mycket skador. T & R kunde enkelt vinna med 7-1 och radade upp tre tvåmålsskyttar, Kjell Friman, Christian Carlsson och skytteligaledaren Tor Sundberg. AS hängde med till en början och deras målvakt Stefan Odin var bra.
MATCHENS LIRARE: STEFAN ODIN, ANNONSBYRÅN STHLM


Svea – Ahlén  3-2
S.
Leif Sandgren 2, Michael Kjell. A. Mikael Gustavsson, Ulf Johnson.

Torsdagen den 4 juni borde vara en ny ledighetsdag för Sveas anställda. På den 22:a soliga och varma morgonen i rad gick nämligen Svea upp i serieledningen för första gången på 37 år. Grattis. Idag slog man Ahlén i en match som kunde slutat hur som helst men det var inte orättvist att Svea vann denna seriefinal. Matchen slutade täta 3-2 och därmed har Ahlén förlorat två seriefinaler i rad med uddamålet. Yngve Eriksson har nog svårt att sova. Matchens kung var backklippan Leif Sandgren som gjorde två snygga mål. Dels ett långskott som lite turligt letade sig in i mål men det avgörande 3-1 målet var en grann historia då Leffe väntade ner målvakten och chippade sedan in bollen i nättaket.
MATCHENS LIRARE: LEIF SANDGREN, SVEA