Ahlén – Affärsförlaget  5-0 (WO)

Face/Rönnberg – Lads  6-2
Fredrik Preisler 3, Janne Rydberg, Göran Larsson, Robert Enestedt. L. Claus Halldin 2.

Face/Rönnberg börjar vakna till liv ordentligt och har nu inte förlorat sedan den 27 maj. Idag slog man Lads med klara 6-2 och har då slutspelsplatsen som i en ask, möjligen behövs det en poäng till. Dagens nyförvärv Fredrik Preisler svarade för tre mål medan Claus Halldin kämpade bäst i Lads och gjorde lagets två mål.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK PREISLER, FACE/RÖNNBERG

Airtime – Media Marketing Gruppen  11-1
Kenneth Danielsson 5, Mikael Samuelsson 4, Björn Wilhelmsson, Niclas Reutercrona. M. Torbjörn Larsson.

Airtime ser och är nog seriens bästa lag för tillfället men frågan är om formtoppen kommit för tidigt. Efter 9-1 mot Dina Pengar så följde man med 11-1 mot överraskningslaget Media Marketing Gruppen. Men hur konstigt den än låter så kunde det stått 5-5 istället för 5-0 till Airtime efter 13 minuter. MMG kom i det ena friläget efter det andra men Niclas Fröberg gjorde flera idioträddningar samtidigt som målen trillade in i jämn takt framåt. Airtimes anfallsspel var det bästa i år, endast Svea kan konkurrera. Trion Kenneth Danielsson (5 mål), Mikael Samuelsson (4 mål) och Björn Wilhelmsson (1 mål) visade upp ett enormt klapp-klappspel likt ryssarna i hockey för ett par år sedan. Vilka mål och vilket lir!! MMG kunde bara tacka för lektionen och nu måste de vinna de två återstående matcherna plus att andra resultat går rätt väg för att nå slutspel. Airtimes fortsättning tål att väntas på. Snabbe och tuffe Torbjörn Larsson tröstmålade för MMG och motståndarna undrade om han var dopad då han formligen flög fram på planen.
MATCHENS LIRARE: NICLAS FRÖBERG, AIRTIME

Andersson Media – Text & Rubrik  3-4
Andreas Göthe 2, Lars Axelsson. T. Tor Sundberg, Hans Johansson, Sture Johansson, Björn Westberg.

Text & Rubrik radade upp sin 8:e raka match utan förlust, starkt. Man slog Andersson Media, som tyvärr vaknade för tidigt, med 4-3. Charmlaget ”Ullas Gossar” hade häng på slutspelsplats efter våren men har nu förlorat i de två inledande höstomgångarna med uddamålet. Detta trots att man har haft poängchans i båda matcherna, snöpligt. T & R ligger och lurpassar bakom täten, perfekt utgångsläge eller?
MATCHENS LIRARE: BJÖRN WESTBERG, TEXT & RUBRIK

Fältman & Malmén – Annonsbyrån Sthlm  10-2
Stephan Frank 3, Anders Holmberg 2, Hansi Olin, Leif Andersson, Pelle Kotschak, Ove Kindvall, Johan Hornhammar. A. Göran Sjödin, Hans Ahlgren.

Sent ska ”syndarna” vakna. Nu börjar Fältman & Malmén att hitta det spel som gjort dem som framgångsrika de senaste åren. Skadade spelare har kommit tillbaka vilket gett harmoni båda på och utanför planen. Idag spelade ut det lag som man föll mot i kvartsfinalen ifjol, nämligen Annonsbyrån Sthlm. F & M vann med hör och häpna 10-2 efter ett styrkebevis med sju olika målskyttar. Stephan Frank gjorde tre, Anders Holmberg två och sedan fem enmålsskyttar. Noterbar var att Pelle Kotschak hängde sitt första för i år. Slutspelet hägrar runt hörnet men än är det inte helt säkert.
MATCHENS LIRARE: LEIF ANDERSSON, FÄLTMAN & MALMÉN

Svea – Dina Pengar  5-0 (WO)

BOW Reklam – Reklamhuset/Bolaget  3-1
Christian Hosenfeldt, Thomas Forslund, Olle Jeansson. R. Freddy Hägglund.

BOW Reklam, som skuggar serieledarna, kom med sitt absolut bästa lag mot Reklamhuset/Bolaget som i sin tur saknade sina två 11-målsskyttar. Det kunde väl bara gå på ett sätt. Ju längre matchen led och Mats Sohlberg i R/B tog allt i målet samtidigt som BOW missade blev det mer och mer nerv i matchen. R/B försvarade sig föredömligt och när tio minuter återstod kontrade Freddy Hägglund in 1-0 och en sensation låg i luften. Med fyra minuter kvar klev speciellt två spelare in i handlingen, nämligen Thomas ”Hjärnan” Forslund och Christian ”Hosen” Hosenfeldt. Först passade ”Hjärnan” till ”Hosen” som kvitterade och två minuter senare var det omvända roller. Sedan spädde BOW på med ytterligare ett mål i slutsekunderna. R/B behöver en poäng till för att vara säkra på slutspel medan BOW kan börja se ut en lämplig motståndare. Men en sådan finns nog inte.
MATCHENS LIRARE: MATS SOHLBERG, REKLAMHUSET/BOLAGET