Slutspel 1992 - Kvartsfinaler

Svea – Fältman & Malmén  2-6
Mikael Bergvall 2. F. Stephan Frank 3, Anders Holmberg, Hansi Olin, Ove Kindvall.

Så var det dags igen att seriesegrarna åkte ut mot åttan. Fältman & Malmén slog ut Svea i kvarten på centercourten men övertygande 6-2. F & M hade prickat formtoppen i exakt rätt ögonblick och man fick också den drömöppning precis som man ville ha. Först lirade Ove Kindvall fram Stephan Frank som gjorde 1-0 efter fem minuter. Därefter kom Svea igång och Micke Bergvall sköt klockrent i stolpen efter friläge. Lite senare räddades Bergvalls skott på mållinjen innan dagens bästa spelare Kindvall serverade Anders Holmberg som på sin tredje chans satte 2-0. Då förstod man vilket lag som skulle vinna. I andra spelade Svea med huvudet under armen och de rutinerade F & M tackade och tog emot. Hansi Olin och Kindvall såg till att det stod 4-0 och de rubbades inte av att Bergvall fixade två mål fram till 2-4 eftersom Frank ganska omgående satte 5-2. Sedan gjorde Frank sitt tredje mål så att slutresultatet blev 6-2. F & M tar nu emot Ahlén i semi som vann sin kvart med 4-0. Offensiva och härliga Svea gjorde sin bästa säsong någonsin men pricken över i:et saknades. Laget har aldrig nått semifinal. Kom igen nästa år, grabbar.
MATCHENS LIRARE: OVE KINDVALL, FÄLTMAN & MALMÉN

Airtime – Reklamhuset/Bolaget  10-0
Mikael Samuelsson 6, Quintus Sundin 2, Erik Dahlström, Kenneth Danielsson.

Oj, oj, oj! Var det mästarna vi såg? Airtime satte gasen i botten direkt mot Reklamhuset/Bolaget och efter tio minuter stod det 3-0. Vilka kan resa sig efter en sådan start? R/B försökte i alla fall men när 4-0 kom i slutet av första var loppet kört. I andra bjöds det på stora ytor och många målchanser från båda håll. Det var bara det att Niclas Fröberg i målet tog allt samtidigt som Micke Samuelsson satte allt. Samuelsson gjorde hela sex mål och är höstens målkung med 24 mål på de senaste fem matcherna. Quintus Sundin satte två medan Erik Dahlström och Kenneth Danielsson satte varsitt i denna respektingivande 10-0 match! Starkt. R/B kan bara slicka såren och komma igen 1993. Airtime tar emot Face/Rönnberg i semi. Seriematchen slutade 2-2.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL SAMUELSSON, AIRTIME

Text & Rubrik – Ahlén  2-2 (5-7 efter straffar)
Tor Sundberg, Kjell Friman. Straffmål: Björn Westberg, Kjell Friman, Tor Sundberg. A. Ulf Johnson, Stefan Lemon. Straffmål: Ulf Johnson, Mats Lundqvist, Stefan Lemon, Kaj Holmqvist, Peter Ahlén.

De gamla mästarna Ahlén (vinnare 1984-86) tog emot de regerande mästarna Text & Rubrik i en dramatisk match helt i publikens smak. Ahlén fick en drömstart när seriens bästa skytt Ulf Johnson redan efter en minut på halvvolley dunkade in 1-0 så att bollen fastnade i ställningen som håller målet uppe. Under de följande minuterna hade båda lagen var sin jättechans. Först nickade Mats Lundqvist utanför i bra läge och sedan sköt T & R ribba-ner. När två minuter återstod av första lirade Kjell Friman fram årets skyttekung Tor Sundberg som kvitterade med ett skott i burgaveln. Ahlén började sedan bäst i andra och efter fint spel på vänsterkanten följt av några fina passningar i straffområdet kunde Stefan Lemon bredsida in 2-1. Sedan försvarade sig Ahlén med näbbar och klor där det såg ut som det skulle klara det. Med sju minuter kvar att spela fick emellertid Kjell Friman drömträff med ett skott som satt rätt upp i krysset från 25 meter. Ahlén hade sedan svårt att ställa om till anfallsfotboll samtidigt som T & R inte heller vågade öppna sig. Det blev ett bevakande fram til slutsignalen så straffar fick avgöra denna match. Ahlén började. Ulf Johnson 3-2, Björn Westberg 3-3, Mats Lundqvist 4-3, Kjell Friman 4-4, Stefan Lemon 5-4, Per Larsson miss, Kaj Holmqvist 6-4, Tor Sundberg 6-5 och Peter Ahlén 7-5. Matchen var klar efter att Ahlén satt samtliga fem straffar. Starkt. Ahlén tar nu emot Fältman & Malmén i semi, då Ahlén vann seriematchen med 4-0.
MATCHENS LIRARE: ULF JOHNSON, AHLÉN

BOW Reklam – Face/Rönnberg  3-4
Peter Kisfaludy, Olle Jeansson, Stefan Söderström. F. Janne Rydberg, Ronald Åman, Mikael Rönnberg, Tage Gustavsson.

Face/Rönnberg gjorde sin bästa match för säsongen när man slog ut BOW Reklam med 4-3. F/R har nu inte förlorat sedan den 27 maj och detta var åttonde raka utan förlust. Stackars BOW tillhör alltid favoriterna men har inte nått semifinal hittills. F/R fick en drömstart med ett drömmål och ledde med 2-0 efter fem minuter. Först formligen flög Janne Rydberg fram från sin vänsterback genom straffområdet och nickade in bollen i nättaket efter ett inkast. Sedan sköt dagens playmaker Rolle Åman en frispark från 25 meter efter marken som skar genom allt folk och in i bortre burgaveln. Vilken start! BOW spelade upp sig och målchanser saknades inte men när Micke Rönnberg på helvolley dundrade in 3-0 efter hörna sekunder innan paus såg det mörkt ut. Det här var en bra halvlek. I andra satsade BOW allt på ett kort för att få kontakt men Michel Rydberg verkade vara omutlig. Peter Kisfaludy kunde till slut bryta isen då han på en retur satte 1-3. BOW fick nytt hopp med det släcktes av Tage Gustavsson som gjorde 4-1. Då slog F/R av på takten och BOW reducerade två gånger till 3-4. BOW skaffade sig en målchans till kvittering men F/R höll undan. BOW får komma igen ett annat år medan F/R tar sig an Airtime i semi. Seriematchen slöt 2-2
MATCHENS LIRARE: RONALD ÅMAN, FACE/RÖNNBERG