Reklamserien 1993 - 7:e omg


BOW Reklam – Face  1-3
B.
Peter Kisfaludy. F. Ian Martin, Mikael Rönnberg, Thomas Sunesson.

BOW Reklam spelade sin kanske bästa match för säsongen men ändå fick man ge sig mot Face med 1-3. Face hade marginalerna på sin sida idag. BOW, med matchens lirare Peter Kisfaludy i spetsen, spelade lysande men man fick inte till det i avslutningarna samtidigt som Michel Rydberg tog det mesta. Tre glada målskyttar i Face var Ian Martin, Micke Rönnberg och Thomas Sunesson (som satte sitt i slutsekunderna).
MATCHENS LIRARE: PETER KISFALUDY, BOW REKLAM


Dina Pengar – Lads  5-1
D.
Torben Meier 2, Mats Carlsson, Ulf Kyllerström, Benny Almqvist. L. Roger Jonsson.

Så kom den då, det som hela Reklamserien väntat på, att Dina Pengar skulle slå till och vinna en match. Man hade hela 12 spelare på plats och man lyckades med allt. Man slog självaste Lads med övertygande 5-1 efter att Torben Meier gjort två mål och Mats Carlsson, Ulf Kyllerström och Benny Almqvist gjort varsitt. Bäst var målvakten Magnus Nilsson.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS NILSSON, DINA PENGAR


Media Marketing Gruppen – Affärsförlaget  3-2
M.
Torbjörn Larsson 2, Micke Grimborg. A. Lars Karlsson, Mats Ringström.

I ett prestigeladdat möte mellan Media Marketing Gruppen och Affärsförlaget blev det precis så dramatiskt som man hoppats på. Duktige Torbjörn Larsson satte två mål för MMG medan snabbe Lars Karlsson och Mats Ringström målade för AF. Det stod 2-2 under slutsekunderna trots att AF bara var sex spelare men då slog Micke Grimborg till och MMG tog två viktiga poäng i slutspelsjakten.
MATCHENS LIRARE: BO BJÖRMANDER, AFFÄRSFÖRLAGET


TV 4 – Andersson Media  3-3
T.
Hans Holmqvist 3. A. Lars Axelsson, Roland Hägg, Anders Liljeblad.

Det här var en lite medelmåttig match i serielunken och matchtexten var redan klar. TV 4 var det något bättre laget där Hasse Holmqvist hade satt tre baljor och haft två i virket medan målvakten Björn Ivarsson hållit nollan. Men så hände det mer under matchens sista tre minuter än på de tidigare spelade 37 och då fick man feta rubriker, rolig matchtext och en hjälte. Först reducerade Lars Axelsson med det höjde ingen ögonbrynen för men när Rolle Hägg dundrade in 2-3 i krysset med 30 sekunder kvar blev det liv i kajutan. Andersson Media anföll igen där man skaffade sig en hörna och en målchans. Sedan fick man ytterligare en dubbelchans men Ivarsson idioträddade innan vårens och Ullas Gossars egen lilla matchhjälte Anders Liljeblad stötte in 3-3 i nättaket. Vild glädje utbröt hos AM, vilken svängning!! Vad hände, TV 4?
MATCHENS LIRARE: BJÖRN IVARSSON, TV 4


Reklamhuset/Bolaget – Fältman & Malmén  2-3
R.
Freddy Hägglund, Pelle Ericsson. F. Anders Frigren, Kjell Granqvist, Magnus Hörberg.

Fältman & Malmén vägrar att förlora och idag var det Reklamhuset/Bolagets tur att få pisk. Anders Frigren, Kjell Granqvist och matchens lirare Magnus Hörberg var glada målskyttar i F & M. Parhästarna Freddy Hägglund och Pelle Ericsson målade för R/B i denna toppmatch i tabellen.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS HÖRBERG, FÄLTMAN & MALMÉN


Text & Rubrik – Sthlm  8-2
T.
Tor Sundberg 5, Stefan Karlsson 2, Kjell Friman. S. Sven Carlsson, Anders Engström.

Text & Rubrik och Tor Sundberg var ruskigt effektiva idag och det gick ut över Sthlm. Efter 3-1 i paus gick T & R ifrån till hela 8-2 som dock var alldeles för stora siffror om man tittar på spelet ute på plan. Det var bara det att Sundberg hade en av sin bästa morgnar i sitt liv då han lyckades med allt och hade redan efter 2.30 i andra hängt sina fem drömmål och gått ner på backen. Noteras ska att Stefan Karlsson gjorde två och Sthlms Sven Carlsson sköt på helvolley rätt upp i nättaket. Men dagens kung heter Tor Sundberg.
MATCHENS LIRARE: TOR SUNDBERG, TEXT & RUBRIK


Svea – Ahlén  2-4
S.
Jens Lundström 2. A. Ulf Johnson 2, Lars Pihlblad, Kaj Holmqvist.

Ahlén tog en livsviktig seger mot Svea, då man kämpade, slet och hade en målvakt som tog nästan allt. Det var segervapnet. Ulf Johnson är ovärderlig för Ahlén där han dessutom satte två mål, medan Lasse Pihlblad och Kaj Holmqvist gjorde ett var. Jens Lundström tröstmålade två gånger för Svea som var mycket vassa inledningsvis men de satte inte sina chanser. De ligger precis före Ahlén i tabellen på bättre målskillnad och på rätt sida strecket. Det skiljer endast tre poäng till tredjeplatsen. Det här var en bra match med förhoppningsvis två slutspelslag.
MATCHENS LIRARE: ANDERS SVENSSON, AHLÉN