Dina Pengar – TV 4  0-5 (WO)

Affärsförlaget – Face  0-4
Pelle Tillybs 2, Fredrik Preisler, Janne Rydberg.

Face tog en viktig tvåpoängare när man slog tillbaka Affärsförlaget med 4-0. Pelle Tillybs verkar ha tjuvtränat under sommaruppehållet och hängde två kassar. Michel Rydberg höll nollan och Face ser ut att gå till slutspel utan problem.
MATCHENS LIRARE: PELLE TILLYBS, FACE

Sthlm – BOW Reklam  4-5
Anders Eriksson 3, Enzo Bussoli. B. Olle Jeansson 2, Johan Pellas 2, Peter Kisfaludy.

Sthlm var tvungna att vinna idag mot BOW Reklam för att ha en chans att nå slutspel och man startade mycket bra. Tyvärr tog man inte tillvara på målchanserna men det gjorde BOW. Efter 2-1 i paus ryckte BOW till 5-1 efter mycket bra spel. Olle Jeansson gjorde två mål precis som pigge Johan Pellas. Sthlm gjorde sedan en imponerande slutspurt då man reducerade tre gånger men närmare än 4-5 kom man inte. Anders Eriksson hängde tre.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PELLAS, BOW REKLAM

Text & Rubrik – Ahlén  4-5
Tor Sundberg 2, Stefan Karlsson, Lars Grimlund. A. Thomas Tysk, Ulf Johnson, Allan Oskarsson, Tommy Pihlblad, Michael Gustafsson.

Ahlén och Text & Rubrik spelade en lustig match där T & R spelade bra och Ahlén effektivt. Trots flertalet målchanser kunde ingen överlista Anders Svensson i Ahléns mål under den första halvleken. Ahlén däremot hade fem chanser och satte fyra av dessa så att halvtidssiffrorna skrevs 4-0! Tala om utdelning. En signifikativ händelse i matchen var vid ställningen 1-0 till Ahlén då T & R:s Martin Berggren sköt från 30 meter i krysset. När bollen for genom luften blåste domaren frispark åt andra hållet. Den frisparken tog Ulf Johnson hand om och ”inlägget” från halva plan dalade in till 2-0. I slutet av matchen gjorde T & R en makalös spurt då de gick från 1-5 till 4-5 med fyra minuter kvar och det blev ett par nervösa minuter men Ahlén höll undan.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL GUSTAFSSON, AHLÈN

Media Marketing Gruppen – Andersson Media  5-4
M.
Torbjörn Larsson 4, Tomas Järnståhl. A. Roberto Michelotti 2, Andreas Göthe, Johan Larsson.

Andersson Media hade idag en jättechans att ta en tvåpoängare och lägga en god grund för att nå slutspel. För Media Marketing Gruppen var det däremot mycket viktigt att vinna för att inte helt bli avsågade från att vara med i slutspelet. Matchen och spelet var mycket bra där AM i Roberto Michelotti hade planens bästa spelare. AM var i ledningen större delarna av matchen men fick ge sig i slutminuterna då MMG kämpade till sig segern med 5-4 efter en imponerande spurt. Snabbe, starke och målfarlige Torbjörn Larsson gjorde hela fyra mål och Tomas Järnståhl ett. Innan denna match låg AM på fjärde plats och MMG på elfte, men efter det här resultatet ligger AM åtta och MMG nia. Fortsättning följer…
MATCHENS LIRARE: ROBERTO MICHELOTTI, ANDERSSON MEDIA

Lads – Fältman & Malmén  2-4
L.
Stefan Lidström 2. F. Stephan Frank 2, Leif Andersson 2.

Fältman & Malmén vägrar att förlora och är fortfarande obesegrade efter dagens match. Idag satt det hårt åt och man fick kämpa till sig en knapp 4-2 seger mot Lads. Vi hittade tre tvåmålsskyttar på plan i Stephan Frank och pigge Leif Andersson i F & M, dessutom satte Stefan Lidström båda målen för Lads. Orkar F & M med favoritskapet i slutspelet? Tre gånger av fyra åker ettan ut mot åttan i kvarten.
MATCHENS LIRARE: LEIF ANDERSSON, FÄLTMAN & MALMÉN

R.
Freddy Hägglund 2, Björn Djulstedt. S. Thomas Svensson 2, Jens Lundström.

Svea och framför allt Reklamhuset/Bolaget såg ringrostiga ut, i vart fall inledningsvis. Svea var minst dåligt och gick tämligen enkelt fram till 3-0 efter bl a två mål av Thomas Svensson. I det läget tydde ingenting på att R/B skulle ha den minsta chans till poäng. Med tio minuter kvar att spela började Pelle Ericsson vakna till liv och det betydde att vårens målkung Freddy Hägglund fick lite bollar att jobba med. I samma veva kroknade Svea anmärkningsvärt och Hägglund kunde reducera två gånger. Med 90 sekunder kvar slog Björn Djulstedt ett inlägg från 30 meter som dalade in under ribban. Svea har inte tur med sekunderna i år men man ska aldrig ge upp, eller hur Reklamhuset/Bolaget.
MATCHENS LIRARE: THOMAS SVENSSON, SVEA