Slutspel 1993 - Semifinaler

Text & Rubrik – TV 4  2-1
TR.
Fredrik Meyer, Per Larsson. TV. Michael Bergdahl.

Text & Rubrik höll för favorittrycket och avancerade till final men det var TV 4 som inledde i rena chocktempot. Efter tio minuter hade man radat upp 4-5 kvalificerade målchanser och på en av dessa fick de också 1-0 genom starke, snabbe och duktige Michael Bergdahl. Christian Carlsson i T & R:s mål gjorde två riktiga idioträddningar så 2-0 eller 3-0 hade inte varit orättvist i detta läge. Efterhand fick T & R någorlunda ordning på nerverna och började hitta spelet mer och mer. I andra tog man över matchen och spelade mycket bra. Målchanser skapades på löpande band men då var Krister Johansson i TV 4:s mål mycket vass. Tiden talade för TV 4 då minuterna tickade iväg och T & R fick öppnade upp sig för kontringar. Med fem minuter kvar gick Fredrik Meyer upp på en hörna och nickade in den förlösande kvitteringen. Spelet blev därefter försiktigt då båda lagen slog vakt om målet. Med knappa två minuter kvar fick TV 4 ett friläge som missades, spelet vände och Per Larsson sköt via en försvarare och in i mål. Helt otroligt rafflande med ett mål i slutminuten och det blev vild glädje i T & R medan det blev sorg i TV 4. T & R möter nu Ahlén i finalen där seriematchen förlorades med 4-5. Den här semifinalen var mycket bra i ett högt tempo.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN CARLSSON, TEXT & RUBRIK

Ahlén – Andersson Media  3-2
Ah.
Ulf Johnson, Thomas Tysk, Peter Ahlén. AM. Erik Karlsson, Peter Holm.

Ahlén är i final igen och visade att slutspelsrutin är viktigt. Trots att Erik Karlsson i Andersson Media snyggt nickade in 1-0 så blev Ahlén aldrig stressade och kvitterade i slutet av första efter en iskall lobb av Ulf Johnson. I andra halvlek böljade matchen fram och tillbaka innan Ahléns specielle måltjuv Thomas Tysk satte 2-1 på en frispark. Vad sysslade ”Ullas Gossar” med här? AM gav långt ifrån upp och precis som i kvarten gick Peter Holm upp på en hörna, hängde kvar och nickade in kvitteringen i krysset! Vilket mål! Matchen levde i högsta grad men mot slutet började man tro att det skulle bli straffar. Med fyra minuter kvar sköt, eller rättare sagt slog Peter Ahlén ett inlägg från halva plan som dalade in ribba och ner. I sista sekunden av matchen slog AM:s Anders Liljeblad en hörna som rullade längs ribban och ut. Små marginaler men Ahlén gick segrande ur striden och möter Text & Rubrik i finalen. Seriematchen vanns med 5-4. ”Ullas Gossar” får komma igen och har en match om 3:e pris.
MATCHENS LIRARE: PETER AHLÉN, AHLÉN