Text & Rubrik – TV 4  6-4
Te.
Tor Sundberg 2, Stefan Karlsson, Sture Johansson, Jonas Persson, Kjell Friman. TV. Johan Nilsson 3, Michael Bergdahl.

Första paret ut i Reklamserien 1994 var fjolårets tvåa, Text & Rubrik, och fyra, TV 4. Det tog fem minuter innan vi fick fram årets premiärskytt och det skulle visa sig vara en gotlänning i form av Johan Nilsson som för övrigt gjorde hela tre mål i matchen. Denna trevliga match präglades av offensivlusta och hela sex mål hade producerats innan paus. Noteras skall att Sture Johansson gjorde mål med vänstern och Tor Sundberg satte en i krysset. I början av andra ryckte T & R med två snabba mål. 5-2 målet var en riktig delikatess då nyförvärvet Jonas Persson, som slet och kämpade matchen igenom, klackade bollen snyggt i mål. TV 4 hyfsade till siffrorna och slutresultatet skrevs till 6-4.
MATCHENS LIRARE: JONAS PERSSON, TEXT & RUBRIK

Hedmansface – Fältman & Malmén  4-5
H.
Janne Rydberg 2, Bengt Lööw, Robert Cselenyi. F. Magnus Hörberg 2, Johan Hornhammar, Leif Andersson, Anders Holmberg.

Premiärmatchen noterades för hela tio mål och denna match mellan Fältman & Malmén och Hedmansface innehöll också offensiv målrik fotboll. Populära Johan Hornhammar gjorde mycket elegant 1-0 varpå Leif Andersson ryckte från halva plan och tåpajade in 2-0. Nu trodde man att F & M skulle rycka men icke. Hedmansface med pigge Henry Raffolt i spetsen trummade på och när domarens pipa ljöd för halvtid hade man vänt till 4-3. Janne Rydberg satte två, Bengt Lööw ett och Robert Cselenyi ett. Robert fick något av en Lidners knäpp i slutet på första då han dominerade banan. I andra var F & M starka och segade sig upp till 4-4. Med 90 sekunder kvar att spela lirade Kjell Granqvist fram slitvargen och tvåmålsskytten Magnus Hörberg som satte segermålet bakom duktige Michel Rydberg.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS HÖRBERG, FÄLTMAN & MALMÉN

Pelle Ericsson 3, Peter Andersson 2, Robert Hellströmer, Freddy Hägglund. S. Anders Eriksson 3, Tom Lövgren, Göran Sjödin.

Om de två inledande matcherna bjöd på många mål och offensiv fotboll så var denna match mellan Reklamhuset/Bolaget och Stockholm snäppet värre. R/B med härföraren Pelle Ericsson (tre mål) i spetsen spelande en lysande fotboll, ja kanske den bästa i den första omgången. Efter tretton minuter ledde man med 5-1. Peter Andersson gjorde två och pigge debutanten Robert Hellströmer ett, liksom evigt unge Freddy Hägglund. Sthlm då? Jo, Anders Eriksson gjorde tre strutar och så hyfsade man till siffrorna mot slutet så att det blev 5-7.
MATCHENS LIRARE: PELLE ERICSSON, REKLAMHUSET/BOLAGET

Brindfors Message – Dagens Industri  3-2
Per Möller, Björn Jaconelli, Roberto Michelotti. D. Tomas Al-Jeddahwi, Mats Ringström

Två ”italienare” och en ”dansk” avgjorde till Brindfors Message (f d Andersson Media) fördel. Men det var Dagens Industri (f d Affärsförlaget) som spelade bäst men man missade målramen eller så räddade ”fem i tolv-värvningen” Niclas Förberg föredömligt. Per Möller gjorde 1-0 för BM och Björn Jaconelli 2-0 efter 20:00 av första. När så Roberto Michelotti sänkte dit trean så sa spelarna i BM; ”Vi spelar italienskt, säckförsvar och så mål på kontringarna”. DI kontrade också blixtsnabbt, inte italienskt utan rumänskt. Mot slutet fick de äntligen utdelning och 0-3 blev 2-3 med bud på kvittering. BM höll med viss möda undan.
MATCHENS LIRARE: ANDERS LILJEBLAD, BRINDFORS MESSAGE

BOW Reklam – Media Marketing  4-3
Olle Jeansson 2, Johan Pellas, Stefan Söderström. M. Benny Almqvist, Fredrik Stenberg, Chris Lindström.

BOW Reklam var strået vassare än ett vilt kämpande Media Marketing (f d Dina Pengar/Sälg). Man kunde vinna med 4-3 efter många om och men. Stefan Söderström var oerhört bra och Olle Jeansson målfarlig som vanligt. Till en början tog Magnus Nilsson i MM:s mål allt och lite till. Efter en dryg halvtimme ledde Chris Lindströms gäng men man kroknade mot slutet.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS NILSSON, MEDIA MARKETING

Svea – Media Marketing Gruppen  6-4
Michael Kjell 2, Mikael Bergvall 2, Thomas Svensson, Jens Lundström. M. Mikael Samuelsson 2, Torbjörn Larsson, Thomas Järnstål.

Svea och Media Marketing Gruppen har liknande lag i serien. Man gör massor med mål och ställer om från försvar till anfall mycket bra. Bakåt blir det å andra sidan blottor vilket de målrika matcherna vittnar om. Dagens match var inget undantag och innehöll tio stycken. Matchens kämpe Michael Kjell gjorde mål redan i den första minuten som MMG vände till 2-1 innan Svea vände tillbaka till 3-2 som blev halvtidsresultatet. Innan domarens pipa ljöd för slutsignalen hade det skapats mängder med målsituationer. Vi fick se tre Mikael som tvåmålsskyttar, Kjell, Bergvall och Samuelsson. Svea vann till slut med 6-4 men båda lagen vill vi se i slutspelet. Gunnar Gidefeldt gjorde en bejublad comeback.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL KJELL, SVEA

Eurosport – Lads  2-2
Thomas Tysk, Billy Ohlsson. L. Fredrik Carlsson 2

Eurosport (en ihopslagning med Ahlén) hade första halvlek och ledde med 2-0 efter mål av Thomas Tysk och Billy Ohlsson (som gjorde två blixtsnabba tvåfotare innan han snyggt bredsidade in bollen). Billy är den 10:e landslagsspelaren som gör debut i Reklamserien. I andra halvlek dominerade Lads med säkre Torkel Wingårdh i mål, backklippan Jan Möller och med kvicke Fredrik Carlsson som inte bara reducerade till 1-2 utan även kvitterade med 90 sekunder kvar att spela. 2-2 var ett rättvist resultat.
MATCHENS LIRARE: BILLY OHLSSON, EUROSPORT