Reklamserien 1994 - 4:e omg

Media Marketing – Reklamhuset/Bolaget  1-11
M.
Chris Lindström. R. Pelle Ericsson 3, Robert Hellströmer 3, Peter Andersson 2, Morgan Hägglund 2, Stene Tärnström.

Efter 21 raka resultat- och spelmässigt jämna matcher kom säsongens första tvåsiffriga resultat, något oväntat. Det var Reklamhuset/Bolaget som pinsamt enkelt rullade ut ett decimerat (svagt) Media Marketing. 11-1 slutade massakern på Hjorthagens IP. Pelle Ericsson och Robert Hellströmer (fina skott) gjorde tre var medan Peter Andersson och Morgan Hägglund (ännu en Hägglundare) gjorde två. Chris Lindström tröstmålade för MM med en riktig kanon.
MATCHENS LIRARE: ROBERT HELLSTRÖMER, REKLAMHUSET/BOLAGET


Fältman & Malmén – Eurosport  1-6
F.
Johan Hornhammar. E. Thomas Tysk 4, Henrik Strömblad 2.

Nu är det dags att hissa varningsflagg för Eurosport. Idag tog man en ärofylld skalp mot Fältman & Malmén med hela 6-1. Fjolårets slutspelsskyttekung, Thomas Tysk, hade julafton och gjorde inte mindre än fyra strutar. Därmed går han upp i ensamt majestät i skytteligan i Reklamserien med åtta fullträffar. Henrik Strömblad gästspelade för Eurosport och tackade för förtroendet genom att göra två mål. F&M ska nog glömma första halvlek så fort som möjligt. Anders Holmberg kom i strumplästen och fick ställa sig i mål. Släppte in det första bakom sig redan efter tio sekunder. Dessutom var man decimerat manskap inledningsvis men efter en kvart kom Hornhammar och parkerade bilen. Han hoppade in direkt och räddade bollen på mållinjen men snacka om dålig uppvärmning. Trots det stod det bara 3-0 i halvtid orkade inte F&M resa sig. Eurosport ser starka ut. Hur ska det här sluta?
MATCHENS LIRARE: THOMAS TYSK, EUROSPORT


Lads – Brindfors Message  2-3
L.
Magnus Berg 2. B. Erik Karlsson 2. Roberto Michelotti

Matchen mellan Lads och Brindfors Message började piggt. Roberto Michelotti gjorde tidigt 1-0, ett mål som starke Magnus Berg kvitterade. Sedan fick vi se Erik Karlsson show, en lidnersk knäpp som han brukar få en gång om året då allt lyckas och idag var en sådan morgon. Först nickade han (förstås) på mål efter hörna, tog hand om returen och dundrade in 2-1 i nättaket för att strax därefter med ackuratess skalla in 3-1 efter fin nickskarv från vapenbrodern Lars Axelsson. Lads var därmed nästan ett slaget lag. Tyvärr började andra halvlek lite gnälligt och småfult (inte kul) men det lugnade ner sig ganska snabbt (bra). Den enda som hände resten av matchen var ett ställningskrig och att Lads reducerade. BM ångar på medan Lads (2-2, 1-1, 1-3, 2-3) inte har turen på sin sida men det lossnar nog snart.
MATCHENS LIRARE: ERIK KARLSSON, BRINDFORS MESSAGE


Sthlm – hedmansface  4-3
S.
Rikard Ekstam 2, Johan Lundgren, Enzo Bussoli. H. Bengt Lööw 2, Henry Raffolt

Sthlms första seger kom lite överraskande då hedmansface var det klart bättre laget i första halvlek. Låt vara att Enzo Bussoli hade en i ribban och missade á la Prati vid ett tillfälle. Det var hedmansface som gick till halvtidsvila med klara 3-1 i bagaget efter två mål av Bengt Lööw. I andra kom urladdningen då 1-3 blev 4-3 efter en mycket stark insats av Rikard Ekstam. Hela laget kämpade berömvärt och inte minst då hedmansface pressade mot slutet men närmare än en nick ribban av Thomas Sunesson kom man inte. Det blir inte kul för grabbarna att berätta detta för sjuke Michel Rydberg.
MATCHENS LIRARE: RIKARD EKSTAM, STHLM


Media Marketing Gruppen – BOW Reklam  1-4
M.
Torbjörn Larsson. B. Per Jonsson 2, Olle Jeansson, Johan Pellas

Vi fick se en bra match mellan BOW Reklam och Media Marketing Gruppen. Första halvlek var mycket fartfylld och MMG missade tre frilägen. BOW missade inte i början av andra då man gick från 2-1 till 4-1. Det är sällan och mot traditionen att man ger en debutant matchens lirare två gånger i rad men det är omöjligt att låta bli idag. Per ”van” Jonsson, som han kallar sig själv, var överdjävlig. Han utstrålar glädje, har spring i benen, teknik, målkänsla, fina framspelningar mm mm. Vilket go!! Torbjörn Larsson tröstmålade för MMG med en riktig stänkare från 20 meter.
MATCHENS LIRARE: PER JONSSON, BOW REKLAM


Text & Rubrik – Svea  6-2
T.
Jonas Persson 3, Kjell Friman, Stefan Karlsson, Tor Sundberg. S. Mikael Bergvall, Michael Kjell

Jo, Text & Rubrik är bäst i serien just nu. Spelarna i Svea kunde konstatera själva ”F-n, var vi blev utspelade”. Låt vara att Svea brände en del men det gjorde även T & R som vann övertygande med 6-2, efter bl a tre mål av Jonas Persson. Matchens delikatess bjöd Persa, med nya artistnamnet Stenmalm, på. Vilken macka!
MATCHENS LIRARE: PER STENMALM, TEXT & RUBRIK


Dagens Industri – TV 4  1-2
D.
Michael Kinnard. T. Michael Bergdahl, Pelle Jältsten

TV 4 kan tacka sin lyckofé och Krister Johanssons utmärkta målvaktsspel för att man kunde åka till jobbet med två poäng. Dagens Industri, som låg på slutspelsplats, är i fin form och var det klart bättre lagen sista halvtimmen men man missade säkert 6-7 givna målchanser. Krister Johansson gjorde den ena idioträddningen efter den andra. Duktige Michael Kinnard, tre mål senast, brände mest men han satte DI:s enda mål. TV 4 klättrar. Kom igen, Dagens Industri.
MATCHENS LIRARE: KRISTER JOHANSSON, TV 4