Eurosport – Dagens Industri  6-7
Thomas Tysk 2, Tomas Eriksson 2, Yngve Eriksson, Kaj Holmqvist. D. Felix Engfeldt 2, Stefan Svanfeldt 2, Peo Nilsson 2, Lars Karlsson.

Matchen mellan tvåan Eurosport och laddade Dagens Industri blev underlig och kul hel i de båda supporternas smak. Allt började ganska sansad där Eurosport hade ledningen i paus med 3-1. De gjorde också 4-1 i inledningen av andra och så långt såg allt normalt ut förutom att Yngve Eriksson gjort mål. Sedan började drabbningen, där publiken kastades mellan hopp och förtvivlan ideligen. DI gjorde det otroliga och vände 1-4 till 5-4 där man utöver det missat ett friläge. Eurosport svarade så att 4-5 blev 6-5 efter bl a en superlobb av tvåmålsskytten Tomas Eriksson. DI såg då slagna ut men som ett brev på posten kvitterade de. När så 20 sekunder återstod gjorde matchvinnaren Peo Nilsson 7-6 för DI med sitt andra mål för matchen. Vilken match! Thomas Tysk i Eurosport och Stefan Svanfeldt i DI var två andra tvåmålsskyttar.
MATCHENS LIRARE: TOMAS ERIKSSON, EUROSPORT

Svea – Media Marketing  9-3
Mikael Bergvall 4, Jens Lundström 2, Michael Kjell, Petter Wåhlén, Thomas Svensson. M. Benny Almqvist 2, Chris Lindström.

Svea kom snabbt över debaclet i förra omgången och kunde redan efter 30 sekunder göra 1-0 på en lobb från 25 meter. Det målet blev signifikant för hela den första halvleken. Svea sköt sex skott och gjorde sex mål! Jumbolaget Media Marketing kämpade och slet och var inte dåliga individuellt men spelade med huvudet under armen rent taktiskt. MM hyfsade till siffrorna i andra men Svea var överlägset och vann med 9-3. Micke Bergvall gjorde fyra medan Jens Lundström och Benny Almqvist (i MM) gjorde två var.
MATCHENS LIRARE: CHRIS LINDSTRÖM, MEDIA MARKETING

BOW Reklam – Reklamhuset/Bolaget  3-3
Johan Pellas, Peter Kisfaludy, Per Jonsson. R. Kenth Bergman 2, Claes Edström.

Reklamhuset/Bolaget överraskade när man på slutet kvitterade och fick med sig en dödsviktig pinne mot formstarka BOW Reklam. BOW förde spelet och man hade 2-0 efter mål av Johan ”ett mål per match” Pellas och Peter Kisfaludy. Kenth Bergman blixtrade till och med två granna baljor så var det kvitterat. I mitten på andra var det ställningskrig och det läget räddade Henrik Strömblad sitt lag efter några idioträddningar. När sedan Peter Kisfaludy hade lekstuga nere vid hörnflaggan och lirade in till en fristående Per Jonsson som gjorde 3-2, trodde vi att matchen var avgjord. R/B kämpade på med hopp om kvittering och när tre minuter återstod fick de hjälp av domaren när de fick en frispark som nog inte var någon frispark. Låt vara att den var 30 meter från målet borta vid sidlinjen men på inspelet gjorde duktige Claes Edström 3-3.
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM

Brindfors Message – Text & Rubrik  5-3
Lars Axelsson, Per Möller, Andreas Göthe, Roland Hägg, Sven Gustafsson. T. Lars Grimlund, Kjell Friman, Tor Sundberg.

Brindfors Message gjorde en jättematch och tillfogade Text & Rubriks första förlust med fantastiska 5-3. Man kände redan vi matchstart att BM var laddade denna underbara morgon. Lars Axelsson och Per Möller (i krysset) såg till att det stod 2-0 i paus. Andra halvlek blev en rysare då Lars Grimlund reducerade redan efter 25 sekunder. Andreas Göthe ökade på BM:s ledning till 3-1 på en frispark men sedan spelade T&R mycket bra och 1-3 blev 3-3. Det blev en thriller och det dröjde till det återstod sex minuter då kämpen, slitvargen, tuffe och ibland elake Roland Hägg avgjorde till 4-3. Matchen slutade sedan med en delikatess när Lars Axelsson och Anders Liljeblad serverade Sven Gustafsson bollen på huvudet och 5-3 var ett faktum. BM är nu klara för slutspel medan T&R inte vunnit sedan 13 juni.
MATCHENS LIRARE: ROLAND HÄGG, BRINDFORS MESSAGE

Fältman & Malmén – Sthlm  8-2
Johan Hornhammar 5, Anders Holmberg, Peter Asp, Owe Wahlberg. S. Rikard Ekstam, Enzo Bussoli

Första halvlek var jämn mellan Fältman & Malmén och Sthlm. Sthlm hade både stolpe och ribba innan man lyckades göra 1-0 men sedan körde F&M slut på sina motståndare och rann ifrån till hela 8-2. Johan Hornhammar beordrades för andra gången i år att inte göra fler än fem mål enligt reglerna.
MATCHENS LIRARE: JOHAN HORNHAMMAR, FÄLTMAN & MALMÉN

hedmansface – Lads  5-1
h.
Janne Rydberg 3, Johan Borglund 2. L. Fredrik Carlsson

hedmansface och Lads spelade kanonfotboll i första halvlek. Högt tempo, fina dragningar, teknisk fotboll men framförallt juste spel utan frisparkar. Matchen avgjorde i slutet av första och i början av andra när 0-0 blev 3-0 till hedmansface. Matchen slutade sedan 5-1 och därmed är hedmansface klara för slutspel. Janne Rydberg var snabb och svårfångad idag med tre kassar. Trevlig Johan Borglund satte två.
MATCHENS LIRARE: JANNE RYDBERG, HEDMANSFACE

TV 4 – Media Marketing Gruppen  2-3
Jan Andersson 2. M. Torbjörn Larsson, Per Smedstad, David Schwieler

Media Marketing Gruppen såg till att spela bort TV 4 från slutspel när man vann med 3-2. TV 4 bjöd som vanligt sina motståndare på en fördel när man spelade med sex man i första halvlek. MMG kunde avgjort redan då men Krister Johansson storspelade i målet hela matchen. Janne Andersson var annars en trevlig nykomling i serien och satte två för TV 4. MMG var vassa idag och är bättre än tabelläget. Pelle Smedstads volleylobb i krysset var en grann sak.
MATCHENS LIRARE: KRISTER JOHANSSON, TV 4