Slutspel 1994 - Final

Fältman & Malmen – BOW Reklam  5-4 (efter straffar, 1-1 vid full tid)
Leif Andersson. Straffmål: Leif Andersson, Stephan Frank, Peter Asp, Kjell Granqvist. B. Per Jonsson. Straffmål: Olle Jeansson, Per Jonsson, Henrik Strömblad.

Denna finalmatch mellan seriesegrarna Fältman & Malmén och formstarka BOW Reklam blev den hårdaste, tuffaste, blötaste, jämnaste och mest sevärda på tio år. Det gick så långt att det inte gick att skilja lagen åt med vanlig fotboll utan straffar fick tillgripas så att spelare, åskådare, prisutdelare skulle hinna till jobbet. Det är första gången i ”modern tid” som straffar avgör en final. Som vanligt började BOW bra och tog ledningen tidigt efter att Per Jonsson gjort en gammal beprövad sulfint och avslutade med sätta dit den i bortre gaveln med ett fint skott. Resten av halvleken var jämn och F&M lyckades kvittera efter ett elegant mål signerat Kjell Granqvist, Sten-Ove Ramberg och Leif Andersson, där den sistnämnde var målskytt. Andra halvlek blev lite för ful för att höra hemma i Reklamserien men det var ju final. Spelet böljade fram och tillbaka där Stefan Söderström var dominant stundtals. Ju längre matchen led desto mer tog BOW över. Både Olle Jeansson och Johan Pellas hade skott i ribban. Det blev 1-1 vid full tid och inga mål i förlängningen där BOW var närmast segern men F&M:s finalrutin är inte att leka med. Straffarna gick enligt följande (F&M började). 2-1 Leif Andersson, 2-2 Olle Jeansson, 3-2 Stephan Frank, Peter Kisfaludy miss, Håkan Södergren miss, 3-3 Per Jonsson, 4-3 Peter Asp, 4-4 Henrik Strömblad, 5-4 Kjell Granqvist och sedan missade Johan Pellas. Därmed blev F&M mästare igen för andra gången på fem år, ett stort grattis! BOW Reklam föll med flaggan i topp och eftersom man har bland de yngsta trupperna i serien får man säkert fler chanser.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SÖDERSTRÖM, BOW REKLAM

Match om 3:e pris

Text & Rubrik – Brindfors Message  5-3
Tor Sundberg 2, Jonas Persson 2, Kjell Friman. B. Sven Gustafsson 2, Andreas Göthe

Det händer att tredjeprismatchen kan vara lite avslagen då det är två förlorare som möts. Dagens match blev däremot sevärd och svängde ideligen både i målprotokollet och spelövertag. Detta trots att det var miserabla förhållanden med årets skyfall. Det tände till direkt när Tor Sundberg sköt ”genom” nätet till 1-0 för Text & Rubrik. Brindfors Message dominerade sedan i slutet av första men man missade en mängd chanser innan Andreas Göthe kunde kvittera. Mellan den femte och tionde minuten bjöds åskådarna på rena rama målfyrverkeriet, häng med här. 1-2 Sven Gustafsson, 2-2 Tor Sundberg, 2-3 Sven Gustafsson och 3-3 Jonas Persson. Med tio minuter kvar stod det och vägde men sedan tog T&R ett grepp om matchen. Ibland kroknar BM mot slutet och mycket riktigt så avgjorde T&R då 3-3 blev 5-3 efter mål av Jonas Persson och Kjell Friman. Grattis T&R till bronset och grattis BM till ännu en fin säsong.
MATCHENS LIRARE: KJELL FRIMAN, TEXT & RUBRIK