Slutspel 1994 - Kvartsfinaler

hedmansface – Brindfors Message  0-2
Roberto Michelotti, Sven Gustafsson

Lagen som hade samma poäng och nästan samma målskillnad i serien möttes i kvarten och det blev exakt samma resultat som i seriematchen. Brindfors Message gjorde nämligen om bedriften och besegrade starka hedmansface i en stentuff match med 2-0. Förra gången var det Anders Liljeblad som höll nollan och var omutligt, idag var det Niclas Fröbergs tur. Matchen var jämn inledningsvis och inte förrän i den tionde minuten kom matchens första målchans när Johan Cederlund krutade på. Då vaknade matchen till liv och målchanserna avlöste varandra där Roberto Michelotti gjorde 1-0 för BM via stolpen. hedmansface öppnade upp sig eftersom de jagade en kvittering i en underhållande andra halvlek. Michel Rydberg avvärjde flera attacker innan Sven Gustafsson show började. Inte ens Miche kunde göra något då Svenne drog 3-4 gubbar under en soloraid som liknade Tumba på sin tid och sedan avslutade med att retfullt rulla in segermålet 2-0 med fem minuter kvar att spela. Vilket mål!
MATCHENS LIRARE: NICLAS FRÖBERG, BRINDFORS MESSAGE

Text & Rubrik – Eurosport  3-1
Jonas Persson 2, Kjell Friman. E. Magnus Malmros.

Text & Rubrik och Eurosport, som båda var något av vårens lag, har haft det lite motigt den senaste tiden. Dagens match blev ett enda långt ställningskrig fram till den 25:e minuten innan det öppnades upp. Först gjorde Jonas Persson 1-0 som Magnus Malmros kvitterade. Sedan var det spännande och målchanser skapades från båda håll innan på nytt Jonas Persson nätade till 2-1. Kjell Friman fastställde sedan slutresultatet till 3-1 och semi väntar runt hörnet.
MATCHENS LIRARE: JONAS PERSSON, TEXT & RUBRIK.

Fältman & Malmén – Reklamhuset/Bolaget  6-4
Sten-Ove Ramberg 2, Håkan Södergren 2, Kjell Granqvist 2. R. Claes Edström, Freddy Hägglund, Tobias Ackerman, Pelle Ericsson.

Fältman & Malmén bröt traditionen efter rena rama bragdmatchen. Annars såg det ut som vanligt, nämligen att serieettan var i gungning mot serieåttan och det var man rejält. Reklamhuset/Bolaget spelade äckligt disciplinerat och var effektiva framåt. Claes Edström gjorde 1-0 i matchöppningen men sedan tryckte F&M på ordentligt och bollarna visslade runt stolparna. Freddy Hägglund lyfte sedan in 2-0 i krysset och när Tobias Ackerman satte 3-0 via stolpen i början av andra såg R/B ut som klara vinnare. Leif Andersson tog då tag i händelserna och serverade Sten-Ove Ramberg två gånger om och vips hade 0-3 blivit 2-3. Starke pådrivaren Pelle Ericsson gjorde sedan behärskat 4-2 med tio minuter kvar och ånyo såg R/B ut som segrare. F&M malde outtröttligt vidare och med fem kvar hände det närmast omöjliga då man vände till 6-4 efter rena rama bombardemanget. Håkan Södergren och Kjell Granqvist gjorde två var där F&M var verkligen lyckliga vinnare med R/B var mycket besvikna förlorare. Snacka om att ha grisen i säcken och inte knyta till!
MATCHENS LIRARE: LEIF ANDERSSON, FÄLTMAN & MALMÉN

BOW Reklam – Svea  8-3
Johan Pellas 5, Per Jonsson 2, Peter Kisfaludy. S. Mikael Bergvall 2, Jens Lundström.

Efter en minut 1-0 Johan Pellas (assist Peter Söderström), efter två minuter 2-0 Johan Pellas (assist Per Jonsson), efter tre minuter 3-0 Johan Pellas. Vilken start för BOW Reklam och vilken tvättäkta hattrick. Efter den chockstarten hämtade sig aldrig Svea. BOW och Svea har på 17 försök bara nått semifinal en gång (BOW på 80-talet). Den här matchen var över innan den ens hade börjat. Låt vara att Svea hyfsade till spelet men sifforna stannade vid 8-3 till BOW. Per Jonsson och Mikael Bergvall (Svea) var tvåmålsskyttar medan Stefan Söderström var mycket bra. Johan Pellas glömmer nog aldrig denna morgon efter sina fem mål i en kvartsfinal.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PELLAS, BOW REKLAM