hedmansface - AC Café  3-2
H.
Eduardo Leon, Janne Rydberg, Johan Borglund. A.Gustave Gaudras 2.

Det blev en dramatisk och välspelad match mellan den trevliga och sevärda nykomlingen AC Café och hedmansface. Matchen avgjordes inte förrän i matchens absolut sista spark. Det stod 1-1 redan efter fem minuter och sedan böljade matchen likt Hawaii fram och tillbaka. Det uppstod många situationer vid båda målen. Richard Odegrip var en bra bollspelare men med 10 minuter kvar att spela så gjorde Caféts speciella måltjuv Gustave Gaudras sitt andra mål för dagen vilket betydde 2-1. Hedmansface tryckte på mot slutet men till skillnad från premiäromgången så lyckades man kvittera tre minuter före full tid. Ett slutresultat trodde alla. Med 10 sekunder kvar att spela hade Cafét ett inkast i offensiv zon. Michel Rydberg plockade ner bollen och kastade ett långt utkast, missförstånd uppstod i backlinjen och Johan ”Lobben” Berglund kunde göra 3-2. Domaren tittade på klockan, tid 20:00!!!
MATCHENS LIRARE: JOHAN BORGLUND, HEDMANSFACE

Ahlén – Media Marketing  0-5 (WO)

Annonsbyrån 3 – Media Marketing Gruppen  1-7
Nicolai Nystrand. M. Torbjörn Larsson 3, Fredrik Nylén 2, Michael Grimborg, Andreas Sjöberg.

Media Marketing Gruppen avancerar till första plats i tabellen. När hände det senast? Eller har det någonsin hänt? Annonsbyrån 3 bjöd på bra motstånd och 1-2 i baken efter första kunde varit kryss om inte ribban varit i vägen. Planens kung, Michael Grimborg, gjorde årets mål när han från 25 meter med sträckt vrist borrade upp bollen i nättaket. När Torbjörn Larsson gjorde två snabba mål i mitten på andra och 2-1 blev 4-1 avgjordes matchen och det rann iväg till hela 7-1. Nicolai Nystrand var en klippa i A3. MMG verkar vara oerhört starkt i slutet på matcherna. Är de bra tränade, eller? Fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL GRIMBORG, MEDIA MARKETING GRUPPEN

Dagens Industri – Brindfors Message  1-4
Felix Engfeldt. B. Lars Axelsson 2, Per Möller, Sven Gustafsson

Brindfors Message och Dagens Industri bjöd på en fartfylld historia med många målchanser. Det var bara det att BM tog vara på sina och så hade man ju Lars ”Laxxen” Axelsson, som är i en hejdundrande vårform. Idag blev det två kassar igen. En sevärd klack och en finurlig frispark. 4-1 slutade det.
MATCHENS LIRARE: LARS AXELSSON, BRINDFORS MESSAGE

Fältman & Malmén – TV 4  4-3
Owe Wahlberg, Kjell Granqvist, Anders Holmberg, Leif Andersson. T. Per Ek 3

Redan i den andra omgången fick vi bevittna en tidig seriefinal mellan Fältman & Malmén och TV 4. Att dessa två lag blir topplag besannades idag. Det var bra fotboll. Efter jämna tio minuter tog F & M över och vårens komet, Owe Wahlberg, gjorde 1-0. TV 4:s kontringar var dock livsfarliga och på en sådan kvitterade man efter 17 sekunder av andra halvlek. Michael Bergdahl stod för en genial passning. Sista tio blixtrade det till ordentligt i målprotokollet och F & M stod till slut som segrare med 4-3. Per Ek svarade för ett hattrick igen och delar nu skytteligaledningen. Vad hade oddset varit på det innan serien med tanke på de senaste årens måltorka? Viljan har dock alltid funnits. Lycka till.
MATCHENS LIRARE: OWE WAHLBERG, FÄLTMAN & MALMÈN

Femman – Lads  1-9
Thomas Härmark. L. Josh Thorne 3, Håkan Olofsson 3, Stefan Lidström 2, Magnus Berg

Lads gick upp i serieledning efter hela 9-1 på Femman. Det stod 5-0 i paus efter att vårstarka Josh Thorne gjort tre strutar, kul. Håkan Olofsson ville inte vara sämre och gjorde hattrick i andra. Femman har fått en mardrömsstart med 2-21 på två matcher. Kom igen, gubbar. Thomas Härmark tröstmålade igen.
MATCHENS LIRARE: JOSH THORNE, LADS

Text & Rubrik – FGH Stockholm  0-7
Tom Lövgren 2, Jens Ersson 2, Enzo Bussoli, Rickard Ekstam, Anders Engström.

FGH Stockholm kom igen starkt efter den onödiga förlusten i premiären. Man kunde efter ett lekfullt spel trycka tillbaka Text & Rubrik med hela 7-0. För första gången någonsin höll Sthlm nollan (tror vi). Målvakten heter Anders Lindfors, grattis. T & R har öppnat svagt. Idag var man dessutom decimerat manskap.
MATCHENS LIRARE: ANDERS LINDFORS, FGH STOCKHOLM

Svea – BOW Reklam  3-5
Thomas Svensson, Mikael Bergvall, Michael Kjell. B. Johan Pellas 3, Olle Jeansson 2.

BOW Reklam och Svea är ju två troliga topplag i årets serie. Dagens fartfyllda match bevisade detta. Matchen svängde ordentligt. I början började BOW bäst och de 2-0 man hade, kunde varit mer. Helt plötsligt var det Svea för hela slanten och 2-0 blev 2-2 som kunde varit mer. Henrik Strömblad har nog aldrig gjort en bättre match i Reklamserien än idag. Sedan tog BOW över igen och 2-2 blev 4-2. Svea reducerade till 3-4 men närmare än ett stolpskott med två minuter kvar kom man inte. Johan Pellas, tre mål och två assist, var strålande tillsammans med Olle Jeansson, två mål och två assist. Thomas Svensson nätade vid första bollberöringen och Stefan Söderströms backspel var imponerande. Jens Lundströms svit med poäng (mål/assist) i 46 matcher i rad bröts idag!
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM