hedmansface – Svea  4-10
h.
Janne Rydberg 2, Andreas Röjmar, Eduardo Leon. S. Jens Lundström 4, Mikael Bergvall 3, Michael Kjell 2, Thomas Svensson.

Vilken härlig dag för Svea! Först går man ut och sopar banan av hedmansface och vinner med hela 10-4. Det betyder i sin tur serieledning! Kul. Sedan är ordningen återställd i skytteligan i och med att Mikael Bergvall toppar på 13 kassar (3 idag). Dagens match var i praktiken körd redan efter 90 sekunder då det stod 2-0, som sedan blev 4-1 i paus. I andra tillverkade båda lagen tillsammans nio mål. Spelmässigt var det relativt jämnt men Miche Rydberg fattades i målet (en gång per säsong) och de som delade på målvaktssysslan släppte in två var! Jens Lundström hängde fyra men Thomas Svenssons var snyggast.
MATCHENS LIRARE: THOMAS SVENSSON, SVEA

Femman – Brindfors Message  1-3
Mattias Lundin. B. Lars Axelsson 2, Sven Gustafsson

Brindfors Message kunde efter mycket möda och stort besvär besegra Femman med 3-1. Trots ett massivt spelövertag fick man bara in tre kassar bakom mycket duktige Håkan Hedin. Femman som bara blir bättre och bättre hade idag 1-0 med 10-12 minuter kvar men då klev Lars Axelssons, vårens överraskning, in i handlingarna och gjorde två mål. Noterbart är att Erik Karlsson har tajming, spänst och huvudspel av allsvensk klass men spelet på fötterna är av division 8-klass. BM skuggar serieledarna.
MATCHENS LIRARE: HÅKAN HEDIN, FEMMAN

BOW Reklam – Media Marketing  3-0
Olle Jeansson, Johan Pellas, Peter Kisfaludy.

BOW Reklam avancerar i tabellen i och med en 3-0 viktoria över Media Marketing. BOW hade 1-0 i paus innan det avgjordes. MM som är stabilare än på länge, inkasserade ännu en hedersam förlust. Idag hade man två stolpar och andra fina lägen. Vårens stora komet, Henrik Strömblad, tog allt och höll nollan. Frågan är om Henka någonsin varit bättre. BOW vann dock rättvist.
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM

Fältman & Malmén – Ahlén  1-4
Kjell Granqvist. A. Thomas Tysk 2, Pelle Ericsson, Freddy Hägglund.

Ahlén tog vårens skalp när man besegrade fjolårsmästarna och hittills obesegrade Fältman & Malmén med fantastiska 4-1. Ahlén hade en äckligt bra disciplin och en 100%-ig effektivitet framåt. F & M mönstrade en stark uppställning idag och hade ett stort bollinnehav men det räckte inte. Thomas Tysk gjorde årets två första mål, Pelle Ericsson och Freddy Hägglund var ett ruskigt bra radarpar och satte ett var. Dagens lirare med stort ”L” var dok Kaj ”Lill-Nacka” Holmqvist. Vilken teknik, vilken bollkänsla och vilka bakåtpassningar!
MATCHENS LIRARE: KAJ HOLMQVIST, AHLÈN

TV 4 – Lads  1-2
Per Ek. L. Magnus Berg 2.

Lads kunde efter att ha tagit ut de sista krafterna ta båda poängen mot serieledarna TV 4. Lads inledde de första tio minuterna strålande och man var bara 6 man första fem och då gjorde man både 1-0 och 2-0. Båda målen gjordes av planens kung, Magnus Berg. TV 4 kom med 13 spelsugna män men det fick inte ordning på byten mm förrän i andra halvlek. Närmare än ett reduceringsmål av Per Ek kom man inte, trots att det fanns chanser.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS BERG, LADS.

Text & Rubrik – AC Café  3-1
Martin Berggren, Tor Sundberg, Kjell Friman. A. Gustave Gaudras

Text & Rubrik tog sin andra raka seger och klättrar uppåt i tabellen. Idag mot AC Café var man klart bättre och hade dessutom marginalerna på sin sida med domsluten. Efter 1-1 i paus kom avgörandet i slutet av matchen. Båda lagen hade varsin likartad straffsituation, där T & R fick straff men inte Cafét. Sådant jämnar dock ut sig i det långa loppet, det brukar domaren se till. T & R kunde även göra 3-1 innan domarens pipa ljöd för full tid.
MATCHENS LIRARE: GUS GUSTAVSSON, AC CAFÉ

Annonsbyrån 3 – Dagens Industri  2-2
Sebastian Schauerman, Nicolai Nystrand. D. Felix Engfeldt, Michael Kinnard

Annonsbyrån 3 lämnade jumboplatsen när man tog sin första poäng. Man fick 2-2 mot Dagens Industri och jagade ett segermål mot slutet pådrivna av duktige Samir Edahri. DI hade idag chansen att nå en slutspelsplats men man var decimerat och med hänsyn taget till var det starkt. Felix Engfeldt var ständigt farlig.
MATCHENS LIRARE: SAMIR EDAHRI, ANNONSBYRÅN 3

FGH Stockholm – Media Marketing Gruppen  3-4
Kenth Bergman, Jens Ersson, Rickard Ekstam. M. Torbjörn Larsson 2, Gunnar Gidefeldt, Fredrik Nylén.

Media Marketing Gruppen tog sin skönaste seger för i år och det tack vare bra lagmoral, kämpahumör och en gnutta flax. MMG hade både 0-1 i baken och 2-2 långt in i matchen innan man vann med 4-3. Torbjörn Larsson gjorde två mål och ytterligare mål gjordes av stabile Gunnar Gidefeldt och irrationelle Fredrik Nylén. FGH Stockholm ligger på en 14:e plats men borde ligga runt slutspelsstrecket. Man har inte marginalerna på sin sida i år men det återstår ju en hel del. Kom igen!
MATCHENS LIRARE: GUNNAR GIDEFELDT, MEDIA MARKETING GRUPPEN