FGH Stockholm – Brindfors Message  1-17
Anders Engström. B. Lars Axelsson 5, Sven Gustafsson 3, Mattias Holm 2, Anders Liljeblad 2, Lars Stenberg 2, Anders Knutsson 2, Niclas Fröberg.

I jämn takt med att regnet föll från himlen så föll även målen in i FGH Stockholms mål. Brindfors Message vann med hela 17-1. Ja, ni läste rätt tyvärr. BM radade upp sju olika målskyttar där Sven Gustafssons mål var mest sevärt, när han raklång låg på marken och med sin hatt på huvudet nickade in bollen. Enzo Bussoli och Anders Engström vann dock tunnelligan och Engströms lobb var dagens grannaste. FGH är annars helt under isen just nu och man är fler gånger decimerat än fullt. Där måste det till en skärpning och fortsättning ska tillåtas. BM ligger trea och har nu gjort mest mål och släppt in näst minst. Starkt!
MATCHENS LIRARE: SVEN GUSTAFSSON, BRINDFORS MESSAGE

Lads – AC Café  1-1
Magnus Berg. A. Jonas Larsson

AC Café och Lads var två lag som kämpade och slet och delade till sist på poängen. Det stod 1-1 redan i paus. Magnus Berg och Janne Möller var mycket pigga men dagens överraskning var målskytten och fightern Jonas Larsson i Caféts röda tröjor. Lads har bara förlorat en match hittills och släppt in minst mål i serien.
MATCHENS LIRARE: JONAS LARSSON, AC CAFÉ

Fältman & Malmén – Svea  1-4
Leif Andersson. S. Mikael Bergvall 3, Michael Kjell

Svea vann seriefinalen över Fältman & Malmén med 4-1 efter det att hyperfarlige Mikael Bergvall gjort tre kassar. Det var annars F & M som började bäst och de 1-0 borde varit 2-0 eller 3-0. Svea tog över efter hand och man hade dessutom tre träffar i stolpen.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL BERGVALL, SVEA

Annonsbyrån 3 – BOW Reklam  1-12
Andreas Johansson. B. Johan Pellas 5, Peter Kisfaludy 2, Lars Söderström, Bengt Wickzell, Michael Eklund, Jörgen Zetterström, Henrik Strömblad.

BOW Reklam gjorde dussinet fullt på Annonsbyrån 3, som orkade hålla emot i tio minuter. Sedan blev det ketchupvarianten och vi fick se många granna fullträffar från sju olika målskyttar. Johan Pellas hade redan gjort fem i början av andra och ställde sig i mål och höll nollan. Bengt Wickzell, eller Hjorthagens Ravanelli, skallade in en i krysset och ännu en Söderströmare gjorde debut och mål. Förnamnet är Lars. Jörgen Zetterströms engelska inlägg var en fröjd för ögat. BOW skuggar nu serieledarna.
MATCHENS LIRARE: JÖRGEN ZETTERSTRÖM, BOW REKLAM

TV 4 – Media Marketing Gruppen  1-1
Johan Nilsson. M. Torbjörn Larsson

Den bästa matchen i omgång åtta gick mellan TV 4 och Media Marketing Gruppen. Matchen var helt jämn men i den 18:e minuten bröts dödläget då Torbjörn Larsson nickade in 1-0. TV 4 kunde fått med sig två straffar före det. Ute plan hade det varit frispark men inne i straffområdet var det liksom för lite för straff. En vanligt domarproblem. Man kanske skulle införa indirekt frispark för mer än obstruktion. Hela andra jagade TV 4 en kvittering och målchanser saknades sannerligen inte. MMG hade också fina kontringsmöjligheter. Efter en enorm viljeinsats kom till slut utjämningen med 90 sekunder kvar att spela. Bengt Jonevret klackade elegant fram spjuvern Johan Nilsson som dunkade in 1-1. Det var ett rättvist resultat.
MATCHENS LIRARE: BENGT JONEVRET, TV 4

Femman – Dagens Industri  0-6
Felix Engfeldt 3, Michael Kinnard 2, Lars Nyqvist

Det har ju diskuterats i media att i år kommer det vara ont om kandidater till bragdguldet. Reklamserien har en kandidat, nämligen Dagens Industri. Laget hade varit på firmafest på natten och man kan garantera att de inte drack juice. Man var endast fem man men hyggliga Femman ställde upp för spel. Första 10-12 minuterna kom inte DI över halva plan och Femman missade allt, eller rättare sagt så tog Jesper Rönbeck precis allt. Vilka räddningar!! När så värsta stormen lagt sig hade Michael Kinnard och en stinkande halvfull Felix Engfeldt stor show och satte fem mål tillsammans. Frågan är om Felix kommer ihåg hur målen gick till dagen efter. Lars Nyqvist gjorde ett solomål och bragden var ett faktum. DI har endast förlorat två av åtta matcher men ligger ändå inte bättre än nia, men endast tre poäng från 2:a platsen. Femman måste ta poäng snart.
MATCHENS LIRARE: JESPER RÖRBECK, DAGENS INDUSTRI

Ahlén – Text & Rubrik  2-1
Pelle Ericsson 2. T. Stefan Karlsson

Innan matchen gjorde Ahlén mål på alla uppvärmningsskott och mycket riktigt gav det resultat. Centring, ryck och skott med vänstern till 1-0. Tid 7 sekunder och målskytt Pelle Ericsson. Nedtagning och pang med högern till 2-0. Tid 90 sekunder och målskytt än en gång Ericsson. Dessutom hade man ett skott i stolpen efter tre minuter. Vilken start!! Text & Rubrik vaknade till liv så småningom och som man vaknade. Man formligen bombarderade Anders Svensson i Ahléns mål under 35 minuter. Trots det fick man bara in ett mål då Svensson tog nästan allt. Ahlén är starka nu och ligger på slutspelsplats. T & R går en spännande och tuff höst till mötes.
MATCHENS LIRARE: ANDERS SVENSSON, AHLÉN

hedmansface – Media Marketing  6-2
h.
Bengt Lööw 2, Fredrik Preisler, Andreas Röjmar, Henry Raffolt, Johan Borglund. M. Benny Almqvist, Jan Söderstrand.

Wille var är du? Benke behöver dig, Railo alltså! hedmansface hade kattens lek med råttam mot ett decimerat kämpande Media Marketing och vann med tennissiffrorna 6-2. Fem minuter in på andra hände det otroliga. Bengt Lööw lyfte in bollen i krysset med vristen och allt var som vanligt igen. Benke blommade ut och fördubblade sin målskörd innan matchen var över.
MATCHENS LIRARE: BENGT LÖÖW, HEDMANSFACE