Slutspel 1995 - Semifinaler

BOW Reklam – Fältman & Malmén  4-5 (efter straffar, 1-1 vid full tid)
Olle Jeansson. Straffmål: Per Jonsson, Peter Söderström, Olle Jeansson. F. Sten-Ove Ramberg. Straffmål: Leif Andersson, Håkan Södergren, Kjell Granqvist, Magnus Hörberg.

Straffar verkar vara Fältman & Malméns melodi. För tredje slutspelsmatchen i rad vann laget på straffar. Fjolårsfinalen mot BOW Reklam, kvartsfinalen mot hedmansface och nu på nytt mot BOW Reklam igen. Matchen inleddes väldigt öppet och båda lagen skapade några vassa chanser. Efter hand blev lagen lite mer rädda om bollen och vårdande den på ett utmärkt sätt. Det var bra fotboll, helt enkelt. F & M tog sedan ett litet grepp om matchen även om halvleken förblev mållös. I början av andra sköt BOW ett stolpskott men sedan radade F & M upp 2-3 fina chanser. När Putte Ramberg gjorde 1-0 var det logiskt. Det verkade som om F & M hade matchen i sin hand och BOW verkade uträknade men med fyra minuter kvar lyckades de kvittera mycket starkt. Olle Jeansson var målskytten. F & M tappade liksom i kvarten en ledning på slutet. Straffdramatiken där BOW inledde; Per Jonsson 1-0, Leif Andersson 1-1, Jörgen Zetterström miss, Håkan Södergren 1-2, Peter Söderström 2-2, Kjell Granqvist 2-3, Olle Jeansson 3-3, Magnus Hörberg 3-4 och Henrik Strömblad miss, vilket innebar att F & M gick till final via 5-4 på straffar.
MATCHENS LIRARE: STEN-OVE RAMBERG, FÄLTMAN & MALMÉN.

Text & Rubrik – Ahlén  1-2
Jonas Persson. A. Claes Edström, Thomas Tysk.

Ahlén svarade för en liten skräll när man besegrade kvartsfinalens elegant och höstens dominant Text & Rubrik med jämna och knappa 2-1. En riktig kämpaseger. T & R invaggades i en falsk trygghet efter senaste tidens framgångar och med ett mål redan efter 37 sekunder genom Jonas Persson. Dessutom hade T & R en stolpe så när Ahlén kvitterade kom det som en överraskning. Ahlén fick blodad tand medan T & R kom helt av sig. Ahlén skaffade sig två fina chanser och när 2-1 ett kom genom Thomas Tysk (vem annars?) med tre minuter kvar var det inte orättvist. T & R gjorde en sista kraftansträngning men Ahlén höll undan och är i final ytterligare en gång. 80-talets lag håller även på att bli 90-talets. Då krävs det visserligen seger i finalen.
MATCHENS LIRARE: THOMAS TYSK, AHLÉN.