Phantom Design – AC Café  2-0
P.
Patrik Hagman, Kenth Raffolt.

Phantom Design såg mänskliga ut idag, det räckte trots allt till en 2-0 seger mot ett väl kämpande AC Café. Kenth Raffolt frågade två gånger hur man får utmärkelsen matchens lirare och har man bara en sådan vilja, kämpa, är trevlig och juste så är man en het kandidat. Gör man dessutom mål som försvarare och håller nollan bakåt får man dessutom mycket poäng i Aftonbladets drömelvan. AC Café har svårt att göra mål.
MATCHENS LIRARE: KENTH RAFFOLT, PHANTOM DESIGN

Ahlén – IT Media  2-1
Freddy Hägglund, Yngve Eriksson. T. Benny Eklund

Det var en medioker första halvlek vi fick skåda mellan Ahlén och IT Media. Satt månne premiärmatchen i benen på gubbarna efter en lång vinter? Andra halvlek blev bättre och 52-årige Yngve Eriksson fick äran att avgöra. IT Medias mål gjordes av nummer 37 Benny Eklundh. Hur? Jo, ett skott i krysset så klart! Bo Thelander räddade stundtals IT Media som jagade en kvittering sista fem men närmare en nick i ribban kom man inte.
MATCHENS LIRARE: BO THELANDER, IT MEDIA

AnnonsService – Media Marketing Gruppen  2-7
Mattias Wallenborg, Anders Soldan. M. Torbjörn Larsson 5, Mats Olsson 2

Media Marketing gruppen kom snabbt över den snöpliga premiärförlusten och 100% utdelning idag istället. Efter tre minuter stod det 2-0 och efter tio minuter 4-0! Allt satt. Sedan vaknade nykomlingen AnnonsService men det var så dags då. Torbjörn Larsson sprang in och ut hur han ville i AS försvar och bokfördes för hela fem mål, därmed går han upp i skytteligaledning. Redan efter ett par minuter av andra beordrades Tobbe av reglerna att inte göra fler mål. I trygge Jörgen Dahlström har MMG en blivande målvakt. Vilken uppvärmning innan ordinarie målvakt kom! Bara så att du inte kan vara borta för mycket, Kalle Hemmingsson. Mats Olsson var en lycklig tvåmålsskytt. Kom igen, AnnonsService.
MATCHENS LIRARE: TORBJÖRN LARSSON, MEDIA MARKETING GRUPPEN

Dagens Industri – Brindfors Message  0-6
Andreas Göthe 3, Sven Gustafsson 2, Kenneth Danielsson

Brindfors Message visade stundtals upp takter som kan räcka långt i årets serie. Andreas Göthe gjorde tre och Sven Gustafsson två men dagens grannaste gjorde Kenneth Danielsson likt Marco van Basten i EM 1988. Dagens Industri är fler och har bättre spelare än på länge, kämpar väl men organisationen saknas, inte minst vid bytena. Men så har man ju tidigare nästan aldrig haft avbytare. 0-6 idag var inte kul men viljan finns ju. När kommer Laxens första fullträff? Har du gått upp några kilon under vintern, eller?
MATCHENS LIRARE: MAGNUS FRYKMAN, BRINDFORS MESSAGE

Kanal 5 – Lads  1-3
K.
Carl Schwieler L. Åke Johansson 2, Stefan Lidström

Lads första halvlek var lika bra som den andra var dålig. Trots det besegrade man Kanal 5 med 3-1 efter bl a två mål av Åke Johansson. Carl Schwieler tröstmålade idag igen i en äkta hawaii-match.
MATCHENS LIRARE: ÅKE JOHANSSON, LADS

Fältman & Malmén – TV 4  0-5 (WO)

Text & Rubrik – FGH Stockholm  1-3
Stefan Karlsson. F. Anders Engström, Enzo Bussoli, Rickard Ekstam

FGH Stockholm kämpade till sig båda poängen mot första omgångens spelmässigt bästa lag Text & Rubrik. Det såg först ut som T&R skulle gå ifrån när Stefan Karlsson på ett kanonskott, efter en snett inåt bakåt hörna, fick drömträff. Ju längre matchen led, ju uddlösare framåt blev T & R. Tvärtom var det för FGH som kämpade och slet och skapade chanser. Som kronan på verket kunde Enzo Bussoli göra 2-1 på straff med fem minuter kvar att spela. Noterbart var även en av Enzos specialare, nämligen en super bakåtpass. Det är därför vi har den regeln kvar i Reklamserien så att Enzo ska få göra sina läckra bakåtpassningar i svåra lägen. Rickard Ekstams inläggsklack hade också brassestämpel över sig.
MATCHENS LIRARE: ENZO BUSSOLI, FGH STOCKHOLM

Svea – BOW Reklam  3-7
Jens Lundström, Mikael Bergvall, Thomas Svensson. B. Johan Pellas 4, Peter Kisfaludy 2, Stefan Söderström.

BOW Reklam och Svea bjöd på ett målfyrverkeri. Att Svea är inblandade i många mål bakåt och framåt är ju ett adelsmärke i Reklamserien. BOW har ett ruskigt flyt i målskyttet så här långt i serien. Idag fick man tämligen enkelt fram till 4-0 i paus. Henrik Strömblad fick jobba i målet och Henka blir bara bättre och bättre med åren. Det kanske blir en comeback vid 40, eller? Första halvan på andra var Svea mycket vassa och hade en bra period. 0-4 blev 2-4 med mersmak men när fyramålsskytten Johan Pellas gjorde 5-2 i tolfte minuten var saken klar. Stefan Söderströms lobb var sevärd.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PELLAS, BOW REKLAM