Reklamserien 1996 - 4:e omg


Phantom Design - Ahlén  0-0

Var är våren? + 4 grader, 10 sekundmeter hård nordlig vind, regn och 0-0! Ja, de yttre förutsättningarna kunde ju varit bättre men själva spelet var trots 0-0 ganska hyfsat. Låt vara att stjärnspäckade Phantom Design tryckte på både i mot- och medvinden men Ahléns kontringar var inte ofarliga. Anders Svensson tog allt i målet och hade hjälp av virket vid ett flertal tillfällen.
MATCHENS LIRARE: ANDERS SVENSSON, AHLÈN


AnnonsService – Brindfors Message  2-8
A.
Daniel Lundkvist, Lennart Pöppel. B. K-G Gustafsson 2, Sven Gustafsson 2, Niklas Stenberg 2, Lars Axelsson, Andreas Göthe.

Ja, det är inte fel att varna för Brindfors Message i år. Efter 3-1 i paus spelade man ut hela registret i andra och matchen slöt hela 8-2. BM hade tre tvåmålsskyttar i K-G Gustafsson, Sven Gustafsson och Niklas Stenberg, där den sistnämnde klackade in ett mål elegant. Det första målet kom redan efter 52 sekunder genom Lars Axelsson. AnnonsService då? Jo, man börjar hitta ett mönster i spelet och idag var nye målvakten Patric Linsved berömvärd i sina bortbyxor, brrr. Vi väntar på första poängen, kom igen.
MATCHENS LIRARE: PATRIC LINSVED, ANNONSSERVICE


Kanal 5 – Media Marketing Gruppen  2-3
K.
Peter Mellqvist, Daniel Wallmark. M. Magnus Anshelm, Torbjörn Larsson, Andreas Sjöberg.

Media Marketing Gruppen ligger på slutspelsplats när en fjärdedel av serie spelats. Idag kom man dock undan med blotta förskräckelsen för när Andreas Sjöberg gjorde segermålet återstod endast 120 sekunder. Efter 0-0 i paus gick MMG upp till 2-0 och segern tycktes klar, men Kanal 5 vaknade på nytt mot slutet och kunde både reducera och kvittera med fem minuter kvar. Därefter hade duktige Daniel Wallmark ett ruggigt skott ribba ner och ett annat skott där Ola Ricktun gjorde en fantomräddning. Återigen föll alltså Kanal 5 i slutsekunderna, snöpligt! Thomas Järnståls smörpass till segermålet går inte av för hackor. Micke Grimborg var pigg som aldrig förr.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL GRIMBORG, MEDIA MARKETING GRUPPEN


Dagens Industri – BOW Reklam  3-4
D.
Stefan Svanfeldt 2, Michael Kinnard. B. Johan Pellas 3, Per Jonsson.

Topplaget BOW Reklam mot bottenlaget Dagens Industri kunde väl egentligen bara sluta på ett sätt. Jo, till en början tryckte BOW på riktigt bra och gick ifrån till 3-0. En bit in i andra kom äntligen den berömda DI-andan fram och med minuter kvar att spela ledde BOW endast med 4-3, då Michael Kinnard hade fritt läge till kvittering men Henrik Strömblad avvärjde förtjänstfullt. Stefan Svanfeldt var bra på topp och satte två mål och Lasse Karlsson har seriens bästa utkast. Ingen missade väl Michael Eklunds bröstnedtagning.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SVANFELDT, DAGENS INDUSTRI


Svea – IT Media  3-1
S.
Christer Lepistu, Jens Lundström, Daniel Eskilsson. I. Lars Tegnander

Svea fick kämpa mot ”nya” IT Media och kunde till slut vinna med 3-1. IT Media skapade många målchanser och hade två i ribban. Rolf Moberg tog nästan allt i målet. Äntligen var det varma sydliga vindar på planen.
MATCHENS LIRARE: ROLF MOBERG, SVEA


Fältman & Malmén – AC Café  5-2
F.
Stephan Frank 2, Owe Wahlberg, Johan Hornhammar, Anders Frigren. A. Fredrik Brehmer, Martin Theander.

Äntligen lossnade det för Fältman & Malmén. Tyvärr drabbade det AC Café. F & M vann med 5-2 efter 3-1 i paus. Stephan Frank gjorde två mål men Owe Wahlbergs nick var grannast. Jonas Eriksson var ett bra nyförvärv för AC Café. Arwind Malholtra gjorde årets straffräddning när han flög som Stålmannen.
MATCHENS LIRARE: ARWIND MALHOLTRA, AC CAFÉ


FGH Stockholm – Lads  3-7
F.
Rickard Ekstam, Patric Blixt, Enzo Bussoli. L. Peter Kämpe 3, Magnus Berg 2, Ylva Hultén, Stefan Lidström.

Lads gjorde en riktig urladdning och besegrade FGH Stockholm med hela 7-3. Ylva Hultén inledde med en praktnick i nättaket som betydde 1-0 och debutanten Peter Kämpe svarade för ett hattrick. 4-1 blev 7-3 sista minuterna då vi fick bevittna en målshow. Lads är på gång.
MATCHENS LIRARE: YLVA HULTÉN, LADS


Text & Rubrik – TV 4  2-7
TR.
Lars Grimlund, Tor Sundberg. TV. Johan Nilsson 2, Per Ek 2, Rickard Sjöberg, Bengt Jonevret, Patrik Ekwall.

TV 4:s hungriga spelare seglade upp som serieledare i och med dagens 7-2 viktoria över Text & Rubrik som har börjat lika tungt som ifjol. Kommer vändningen i år? Rickard Sjöberg inledde med att göra 1-0 på en vänster i nättaket. Matchen avgjordes i mitten av andra halvlek då stoppern Bengt Jonevret satte 4-2. Johan Nilsson och Per Ek gjorde två var och ligger med i toppen på skytteligan. Seriemakaren har lagt spelschemat så att årets första riktiga seriefinal inträffar precis lagom till att fotografen för Reklamserien kommer ner. Det är BOW Reklam som kommer på besök. Må bästa team vinna. Debutanten Sjöberg var en överraskning med sin irrationella stil med långa aviga dragningar. Konditionen var dock inte den bästa.
MATCHENS LIRARE: RICKARD SJÖBERG, TV 4