Phantom Design – Svea  6-6
P.
Patrik Hagman 4, Bengt Lööw, Johan Engdahl. S. Jens Lundström 2, Mikael Bergvall 2, Petter Wåhlén, Michael Kjell.

VILKEN MATCH! Ja, något av årets match spelades upp mellan Phantom Design och Svea. Efter 90 sekunder ledde PD med 2-0 och efter fyra minuter stod det 3-0. Hade det inte varit för att domaren varit mycket snäll mot Sveas målvakt hade det även stått 4-0 minuter senare. Frågan var inte om, utan när matchen skulle brytas pga TÖ. Sedan hände ett stort mirakel. Efter tio minuter stod det 3-2 och i paus 4-3. En bit in på andra ledde plötsligt Svea med 5-4 som PD vände till 6-5. Tvåmålsskytten Jens Lundström kvitterade sedan till 6-6. Under sista minuten hade båda lagen varsin stolpe. 6-6, vad kul! Patrik Hagman gjorde fyra mål och var sevärd idag.
MATCHENS LIRARE: PATRIK HAGMAN, PHANTOM DESIGN

Kanal 5 – Brindfors Message  0-9
Sven Gustafsson 3, Lars Axelsson 3, Andreas Göthe, K-G Gustafsson, Magnus Frykman.

Andreas Göthe inledde med ett skott i målvaktens högra kryss och Magnus Frykman avslutade med ett snyggt skott på halvvolley i nättaket. Däremellan hittade vi två tre målsskyttar i måltjuven Sven Gustafsson och Lars Axelsson (gjorde en fin dragning innan till ett av målen). Kanal 5 då? Jo, de första 12 minuterna höll de jämna steg mot Brindfors Message men sedan tog det roliga slut.
MATCHENS LIRARE: LARS AXELSSON, BRINDFORS MESSAGE

BOW Reklam – IT Media  6-1
Peter Kisfaludy 3, Stefan Söderström, Bengt Wicksell, Per Jonsson. I. Patrik Nordqvist

IT Medias första halvlek var deras bästa för i år. Man gjorde topplaget BOW Reklam mållösa. 1-0 kunde lika gärna varit 3-0 men i ärlighetens namn även 3-3. BOW har flyt i år med målskyttet, då man gör mål på en massa halvchanser, hade ruggiga tio minuter av andra då matchen avgjordes. 0-1 blev då 4-1 och då ruttnade IT och matchen slöt 6-1. BOW går därmed upp i serieledning på fler gjorda mål.
MATCHENS LIRARE: PETER KISFALUDY, BOW REKLAM

Fältman & Malmén – Ahlén  2-9
P-G Hylén, Magnus Hörberg. A. Thomas Tysk 3, Claes Edström 2, Pelle Ericsson 2, Peter Andersson, Freddy Hägglund.

Ahlén passade på att göra sin bästa match på bra länge. När så Fältman & Malmén är sämre än någonsin så kan ni förstå hur det gick. I första var Ahlén ruggiga där Anders Svensson tog allt, försvarsspelet magnifikt och kontringarna av mästarklass. 3-0 i paus blev senare 5-0 och då hade vi sett fem olika målskyttar. Massakern slutade senare 9-2 och F&M fick i vart fall spela tiden ut men det var med nöd och näppe. Vad ska detta sluta, Ahlén? Det här var ju reprisen på fjolårsfinalen. Thomas Tysk (vilka skott) gjorde tre mål medan Claes Edström (suverän) och Pelle Ericsson (planens kung) gjorde två mål vardera.
MATCHENS LIRARE: PELLE ERICSSON, AHLÉN

TV 4 – Lads  0-0

En man mer, ett massivt spelövertag, 4-5 solklara målchanser, 9-10 halvchanser etc. Trots detta lyckades inte TV 4 vinna matchen! Man är fortfarande obesegrade men man tappade serieledningen. Lads krigare gjorde en heroisk kämpade insats och hade högre makter med sig. Vi fick även se en ny Gordon Banks mellan stolparna. Vilka idioträddningar av Mikael Benkert! Inte under mina 13 år som arrangör av Reklamserien har någon spelare fått utmärkelsen matchens lirare tre gånger av sex. Dessutom en debutant. Det blev 0-0 för andra gången i år.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL BENKERT, LADS

Text & Rubrik – AC Café  8-2
Tor Sundberg 5, Fredrik Meyer, Lars Grimlund, Sture Johansson. A. John Jildefalk, Richard Odegrip.

Text & Rubrik är inne i vinnarcirkeln igen. Idag gjorde man en helgjuten insats och besegrade AC Café med hela 8-2. Stundtals var det rena propagandafotbollen. Cafét hängde med till 1-3 och John Jildefalk slog en avspark direkt i mål, tid 4 sekunder. Tor Sundberg hängde fem idag och sprang för fem man.
MATCHENS LIRARE: JOHN JILDEFALK, AC CAFÉ

AnnonsService – Dagens Industri  3-1
Mattias Wallenborg, Lennart Pöppel, Rasmus Norlén. D. Anders Lundborg

Precis lagom till det presigefyllda derbyt mellan AnnonsService och Dagens Industri kom ”nykomlingens” första seger. Den första halvleken var deras bästa för i år och man gick ifrån till 3-0. I andra ändrades matchbilden och DI skapade en mängd målchanser och hade de gjort mål på hälften av dessa hade det slutat med kryss. AS har inte förlorat med sina nya tröjor. Hasse Olsson var matchens kung!
MATCHENS LIRARE: HANS OLSSON, ANNONSSERVICE

FGH Stockholm – Media Marketing Gruppen  5-7
Rickard Ekstam 3, Anders Lindfors, Anders Larsson. M. Torbjörn Larsson 4, Mats Olsson, Jörgen Dahlström, Ola Ricktun.

Media Marketing Gruppen är något av vårens lag så här långt. Idag passade man på att göra sin bästa halvlek någonsin och man ledde med 5-0 mot ett chockat FGH Stockholm. Det var champagnespel! Torbjörn Larsson måste vara seriens bästa spelare just nu, han ser snabbare, starkare och målfarligare ut än någon annan spelare. 18 mål så här långt och överlägsen ledare av skytteligan (sju måls marginal). Idag inledde han med att nästan själv göra 1-0, 2-0 och 3-0. I andra halvlek blev det Hawaii och FGH kom igång riktigt ordentligt. Matchen slöt 7-5 men hade det varit tio minuter till så vete katten. Rickard Ekstam hängde tre.
MATCHENS LIRARE: TORBJÖRN LARSSON, MEDIA MARKETING GRUPPEN