BOW Reklam – Lads  2-1
Johan Pellas, Per Jonsson. L. Robert Cselenyi.

Idag fick vi se en fartfylld och trevlig match mellan för dagen två jämna lag, BOW Reklam och Lads. Efter tio minuter slet sig Johan Pellas loss och gjorde 1-0. Ett mål som ”nyinköpta” Robert Cselenyi kvitterade. Sedan hade ”Robban” en jätterökare i ribban. I andra hade Lads ett litet grepp om spelet men BOW:s kontringar var direkt livsfarliga där Mikael Benkert räddade minst två frilägen. Men BOW har flyt i år och när tre minuter återstod gjorde Per Jonsson 2-1 på halvvolley.
MATCHENS LIRARE: PER JONSSON, BOW REKLAM

Svea - Kanal 5  7-3
Jens Lundström 2, Thomas Svensson 2, Petter Wåhlén 2, Rolf Moberg. K. Carl Schwieler 2, Håkan Hedin.

Svea är inblandade i tio mål igen. Idag gjorde man sju, fördelade på tre tvåmålsskyttar, Jens Lundström, Thomas Svensson och Petter Wåhlén. 1-0 målet gjordes av Rolf Moberg. Svea ledde hela matchen men vi 4-3 hade Kanal 5 sin chans men missade två frilägen, så när 5-3 kom var loppet kört.
MATCHENS LIRARE: THOMAS SVENSSON, SVEA

Brindfors Message – Fältman & Malmén  1-2
Andreas Göthe. F. Anders Frigren, Leif Andersson.

Första halvlek mellan Fältman & Malmén och Brindfors Message hade allt. Det var god stämning på planen, inga frisparkar, lagom defensivt där lagen vårdade bollen i smakfullt tempo med fin teknik. FM gjorde 1-0 efter en skottpass (var den meningen?) från Leif Andersson som Anders Frigren styrde in. Under de fem första minuterna av andra hade Lars Axelsson tre gyllene lägen men närmare än ett stolpskott kom han inte. När så tre minuter återstod kom en matchavgörande situation. Frigren och K-G Gustafsson hakade i varandra och ”brottades”. Frigren hakade lite mera och Gustafsson föll på gränsen vid straffområdets osynliga linjer. Domaren friade, troligtvis felaktigt, och Leif Andersson kontrade in 2-0, ridå! Ett lag som smågnäller för bagateller brukar inte få domaren med sig i Reklamserien i sådana situationer. BM brukar inte gnälla, snarare tvärtom, men idag var det några som inte var på humör. Trots det hade BM kvitteringschans efter att Andreas Göthe haft en soloraid som blev mål, då just Gustafsson fick läge i slutsekunderna men skottet gick tätt över. FM tog därmed en mycket välbehövlig tvåpoängare.
MATCHENS LIRARE: THOMAS HOLST, FÄLTMAN & MALMÉN

AC Café – TV 4  2-6
Fredrik Brehmer, Jonas Eriksson. T. Peter Lindström, Per Ek, Patrik Ekwall, Johan Nilsson, Bengt Jonevret, Rickard Sjöberg.

De flesta lagen har det trevligt i Reklamserien men frågan är om inte TV 4 har det trevligast. Man har i vart fall bäst ”go” av samtliga lag då man kämpar för varandra och spelar med hjärtat. Idag fick vi se en bra, trevlig och framför allt sevärd match med högt tempo och god stämning. TV 4 gjorde nog sin bästa match för i år och det gjorde troligtvis även AC Café. Det var bara det att TV 4 gjorde mål på sina chanser och radade upp sex olika målskyttar då slutresultatet blev ”setsiffrorna” 6-2. Det var många granna mål, Peter Lindström gjorde mål från halva plan och Johan Nilssons dragning snett inåt och pang i nättaket går inte av för hackor. Vi fick även se några snett-inåt-bakåtpassningar med mål som följd. Jag tänkte ta Bengt Jonevret som matchens lirare men ”övertalades” av Krister Johansson att ta Mattias Lundin som slet mest av alla och gjorde sin bästa match i TV 4:s tröja. Starkt jobbat, Janne Andersson. Med den viljan går du snart in från start.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS LUNDIN, TV 4

Ahlén – FGH Stockholm  5-0 (WO)

AnnonsService – IT Media  5-3
Lennart Pöppel 2, Mattias Wallenborg 2, Rasmus Norlén. I. Stefan Danielsson 2, Magnus Waller.

AnnonsService är fortfarande obesegrade med de nya Juventuströjorna. Idag tog man sin femte poäng av sex möjliga och deras första 10-12 minuter av matchen var grymma. Det bjöds på sprakande fotbolls underhållning, 1-0 Lennart Pöppel, 2-0 Mattias Wallenborg på nick och så då 3-0 målet med stort M. Skottet var kusligt likt Ralf Edströms kanon mot Västtyskland i VM 1974. Vilken pärla! Pöppel gjorde sedan en hockeystyrning till 4-0. Trots det gav inte IT Medias kamratlag upp och innan paus hade man segat sig upp till 2-4. I mitten av andra stod det 3-4 och slutminuterna blev dramatiska. Först hade IT Media två frilägen och däremellan hade AS ett stolpskott. I slutet avgjorde Rasmus Norlén då han satte 5-3. Vilken trevlig match! Spelar AS som under första halvlek är de slutspelsaktuella men man tappade betänkligt i andra, igen.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS WALLENBORG, ANNONSSERVICE

Media Marketing Gruppen – Text & Rubrik  1-4
Andreas Sjöberg. T. Jesper Schönbeck 2, Stefan Karlsson, Fredrik Meyer

Text & Rubrik tog sig upp på slutspelsplats i med dagens 4-1 viktoria över Media Marketing Gruppen. Det stod 1-1 i paus innan rycket kom. Skillnaden idag för MMG var väl att Torbjörn Larsson inte satte sina chanser men han var grym som vanligt. En intressant nykomling i MMG var Niclas Jensell. T&R hade stort bollinnehav, där Jesper Schönbeck gjorde två mål och var tilltänkt som matchens lirare. Men när Stefan Karlsson klacklobbade en hörna på volley rätt in i mål stod bara folk och gapade, vilket mål!! Fredrik Meyer gjorde mål för tredje matchen i rad.
MATCHENS LIRARE: STEFAN KARLSSON, TEXT & RUBRIK

Dagens Industri – Phantom Design  0-1
P.
Jonas Boström.

Phantom Design höll nollan i sin femte match av sju möjliga. Idag hade man flyt att få med sig två poäng men resultatet kändes rättvist ändå eftersom PD hade bollen mest. För dagen mycket duktiga Dagens Industri saknade inte chanser utan hade flera frilägen. Med tre minuter kvar kom segermålet genom kämpen Jonas Boström. Om DI fortsätter att spela så här, så kommer garanterat första segern snart.
MATCHENS LIRARE: JESPER BLOCKSTRÖM, PHANTOM DESIGN