AnnonsService - BOW Reklam  2-1
Mattias Wallenborg 2. B. Peter Kisfaludy

Nu är det dags att börja ta AnnonsService på allvar som en slutspelskandidat. Idag gjorde man en perfekt taktisk genomförd match och lyckades besegra hittills obesegrade topplaget BOW Reklam med 2-1. BOW hade bollen mest och förde spelet men AS kämpade frenetiskt och kontrade livsfarligt. Mattias Wallenborg, som är i högform, lobbade in 1-0 från långt håll efter tolv minuter. Ett mål som Peter Kisfaludy kvitterade snyggt med en fin mottagning och vändning innan han rappt sköt bollen i nättaket. I slutet av matchen tryckte BOW på för en vinstmål och AS verkade vara mycket nöjda med ett kryss. Då slog han till igen. Wallenborg vände elegant bort en motståndare vid mittlinjen, avancerade framåt och dundrade in 2-1 i nättaket.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS WALLENBORG, ANNONSSERVICE

Lads – AC Café  0-5 (WO)

Fältman & Malmén – Svea  4-8
Johan Hornhammar 3, Sten-Ove Ramberg. S. Mikael Bergvall 4, Jens Lundström 3, Petter Wåhlén

Sveas superduo, Mikael Bergvall och Jens Lundström, svarade för hela sju mål tillsammans i denna match. Sammanlagt har duon gjort 29 mål i år och det är endast sex lag som mäktat med det, inräknat alla sina målskyttar. Det positiva för Fältman & Malmén var att man gjorde fyra mål, varav tre från Johan Hornhammar. Leif Sandgren gjorde en bejublad comeback i Reklamserien. Bara Leffes närvaro ger trygghet för Svea.
MATCHENS LIRARE: LEIF SANDGREN, SVEA

FGH Stockholm – Brindfors Message  4-2
Anders Engström 2, Per Flohr, Mikael Malmsten. B. Lars Axelsson, Niclas Fröberg

FGH Stockholm tog sin andra seger för säsongen när man besegrade Brindfors Message i en spännande match. Det stod 1-1 i paus och under sista halvan av andra blev det en riktig rysare. Med sju minuter kvar gör Niclas Fröberg 2-1 på straff för BM. Ett mål som såg ut att bli vinnarmål men på fyra minuter vändes detta till 4-2 för FGH, vilket ryck! Anders Engström satte sitt andra till 2-2, Per Flohr gjorde en soloraid som avslutades med att han rundande målvakten och la ursnyggt in 3-2. Sedan avslutade Mikael Malmsten med att göra 4-2. Enzo Bussolis passningar var granna men när nickspecialisten Erik Karlsson försökte dribbla med huvudet slog det alla rekord.
MATCHENS LIRARE: ERIK KARLSSON, BRINDFORS MESSAGE

TV 4 – Media Marketing Gruppen  2-0
Per Ek, Patrik Ekwall

Två av vårens plusvarianter, TV 4 och Media Marketing Gruppen, drabbade samman i en sprakande fotbollsmatch, där det nya ”charmlaget” TV4 återigen genomförde en bejublad match. Efter en mållös första kvart gjorde TV 4 1-0 på en delikatess. Per Ek och Bengt Jonevret spelade vägg och från 20 meter drog Ek till och bollen borrade upp sig i krysset. Därefter lobbade Patrik Ekwall in 2-0 innan man gick till en skön pausvila. Ekwall är i form. Johan Nilsson och Bengt Jonevret ser ruggigt taggade ut liksom hela TV 4. Andra halvlek bjöds på många målchanser åt båda hållen men målvakterna Krister Johansson och Kalle Hemmingsson höll tätt. Hoppas att båda dessa lag går till slutspel. TV 4 är i seriefinal inför sommaruppehållet mot Ahlén. Båda lagen är obesegrade i år. Vems nolla spräcks?
MATCHENS LIRARE: PER EK, TV 4

Kanal 5 – Dagens Industri  4-3
K.
Joakim Persson 2, Peter Mellqvist, Carl Schwieler. D. Michael Kinnard 2, David Schwieler

Lagen utan seger, Kanal 5 och Dagens Industri, möttes i en äkta jumbofinal. Med tanke på det fick vi se en bra, spännande och svängig match. Efter 1-1 i paus så sprakade det loss i andra. Först trodde vi att Michael Kinnards andra mål för dagen, och matchens 2-1 mål, skulle räcka till seger för DI. Men under de sista sju minuterna spelade Kanal 5 som i trans. Joakim Persson, Peter Mellqvist och Carl Schwieler såg till att vända 1-2 till 4-2, som sedermera blev 4-3. Därmed spräckte Kanal 5 ”vinstnollan”. DI har 2-4 i snitt på sina matcher i år. När vänder det?
MATCHENS LIRARE: JOAKIM PERSSON, KANAL 5

Text & Rubrik – Ahlén  3-4
Tommy Billberg 2, Tor Sundberg. A. Thomas Tysk 2, Claes Edström, Pelle Ericsson

Regerande mästarna Ahlén går från klarhet till klarhet. Idag slog man tillbaka ett på uppåtgående Text & Rubrik med 4-3. Efter 2-1 i paus gick man ifrån till 4-1 efter bl a två riktiga rökare instänkta av Thomas Tysk, igen! T&R gav inte upp utan debutanten Tommy Billberg reducerade två gånger men närmare kom man inte. För Ahlén väntar en äkta seriefinal i sista vårmatchen.
MATCHENS LIRARE: THOMAS TYSK, AHLÉN

Phantom Design – IT Media  3-0
P.
Janne Rydberg 2, Johan Borglund

Phantom Design vägrar att släppa in mål och Michel Rydberg är grym. Dessutom är Bengt Lööw ett original i Reklamserien. Janne Rydberg gjorde två mål när PD enkelt vann med 3-0 mot ett IT Media som har tappat i serien efter en bra inledning. PD smyger perfekt i bakvattnet och är fortfarande obesegrade på tredje plats.
MATCHENS LIRARE: BENGT LÖÖW, PHANTOM DESIGN