Reklamserien 1996 - 15:e omg

Kanal 5 – Text & Rubrik  2-7
K.
Victor Zepeda 2. T. Tor Sundberg 4, Sture Johansson, Fredrik Meyer, Björn Westberg

Text & Rubrik avslutade säsongen på ett värdigt sätt när man besegrade Kanal 5 med övertygande 7-2. T & R är för bra för att missa slutspelsfesten men har förlorat för många onödiga poäng, trots att man bara är tre poäng från fjärdeplatsen. Tor Sundberg har hittat storformen och gjorde fyra strutar idag. Kanal 5 klarade sig från jumboplatsen.
MATCHENS LIRARE: VICTOR ZEPEDA, KANAL 5


AC Café – IT Media  8-3
A.
Tobias Nilsén 2, Rikard Lind, Jonas Eriksson, Gustave Gaudras, John Jildefalk, Alwind Malholtra, Per Olsson. I. Benny Almqvist, Patrik Nordqvist, Peter Haglund.

AC Café radade upp hela sju olika målskyttar när man besegrade IT Media med 8-3 i sista matchen. Även i år vann Gustave Gaudras den interna skytteligan men det blev bara sex mål och det är väl därför AC Café missar slutspelet. Man måste köpa en storskytt till 1997. IT Medias höst har varit lysande trots dagens debakel.
MATCHENS LIRARE: TOBIAS NILSÉN, AC CAFÉ


Phantom Design – TV 4  3-1
P.
Jesper Blockström 2, Bengt Lööw. T. Janne Andersson

Det blev som arrangören siade om efter premiären i våras. Phantom Design är seriens bästa lag och vann serien. Ett slutspel är ju alltid ett slutspel och senaste tiden har ettan åkt ut tre gånger av fyra mot åttan. Grattis till seriesegern ändå. Idag tillfogade man TV 4 deras första förlust för året som dock hängde med bra och ledde med 1-0 i halvtid. I andra kroknade man betänkligt och endast ett storspel från Krister Johansson gjorde att siffrorna stannade vid 1-3. Jesper Blockström var vass idag och Benke Lööws volleystyrning var grann. Mats Elsnitz förarbete till TV 4:s mål var en dröm för en proffsuppköpare från England.
MATCHENS LIRARE: JESPER BLOCKSTRÖM, PHANTOM DESIGN


AnnonsService – Lads  0-7
L.
Claus Halldin 3, Håkan Olofsson 2, Peter Göthe 2.

Lads gjorde de som skulle för att nå slutspel. Man besegrade nykomlingen AnnonsService med hela 7-0 efter att kanske ha gjort den spelmässigt bästa matchen för säsongen. Tvåmålsskytten Håkan Olofsson gjorde sin bästa match för i år och Peter Göthe spelade fram till tre och satte två själv! I slutspelet stöter man på svårast tänkbara motstånd i seriesegrarna Phantom Design. Premiärmatchen i våras förlorades med 0-6. Det blir något att bita i för årets rookie Mikael Benkert m fl. Nykomlingen AnnonsService var en trevlig överraskning men man orkade inte hela säsongen ut.
MATCHENS LIRARE: PETER GÖTHE, LADS


Brindfors Message – BOW Reklam  3-1
BM.
K-G Gustafsson 2, Lars Axelsson. BR. Per Jonsson

Brindfors Message slog sina favoritmotståndare BOW Reklam med 3-1 efter en riktig kanonmatch. BM hade sina bästa spelare på plats och uppträdde som ett blivande finallag. 1-0 målet var en riktig delikatess med ett rakt uppspel efter kanten till Lars Axelsson som i sin tur klackade bollen in i straffområdet där K-G Gustafsson dök upp och på första tillslaget gjorde han mål. K-G gjorde även 2-0 och hade blivit matchens lirare om inte hans skiftande humör ställde till det för arrangören. Axelsson gjorde sedan 3-0 på ett sätt som bara han klarar av. Alla inblandade vet vad som menas. BOW fick sedan sitt tröstmål i slutminuterna och lagen möts senare i kvartsfinalen. En riktig rysare väntar därmed runt hörnet.
MATCHENS LIRARE: LARS AXELSSON, BRINDFORS MESSAGE


Dagens Industri – Media Marketing Gruppen  2-5
D.
Anders Nylander, Hasse Klevebrand. M. Torbjörn Larsson 4, Thomas Järnstål.

Alla vi lider med Media Marketing Gruppen, speciellt arrangören. Här gör man sin kanske bästa säsong någonsin och ligger på slutspelsplats i stort sett hela säsongen. Man vinner dessutom de två sista matcherna efter gott kämpande. Alla, och de menar vi alla, resultat gick dem emot i de andra matcherna. MMG slutar nia endast två poäng från fjärdeplatsen och målskillnad ifrån en slutspelsplats. Man får dock Fair Play-priset i år. I en match fick man välja att vinna på WO eller ta ut en spelare. Man valde det senare och spelade 2-2 mot det laget som tog slutspelsplatsen. Idag besegrade man Dagens Industri med 5-2 efter fyra mål av Torbjörn Larsson som bara hade fyra mål upp till en skytteligatrofé. D I gjorde en spelmässigt hyfsad säsong trots att man inte tog en enda seger. Jumboplatsen gick därför inte att undvika. Lars Nyqvist var bäst på plan, Hasse Klevebrand sprang för tre och Anders Nylander gjorde sitt första mål på 15 år.
MATCHENS LIRARE: THOMAS JÄRNSTÅL, MEDIA MARKETING GRUPPEN


Fältman & Malmén – FGH Stockholm  5-0 (WO)


Svea – Ahlén  6-4
S.
Mikael Bergvall 3, Jens Lundström 3. A. Freddy Hägglund 2, Pelle Ericsson 2.

Matchen mellan de obesegrade serieledarna Ahlén och Svea hade många frågetecken att räta ut. Skulle Ahlén hålla förlustnollan intakt i ett år? Svea vann fjolårets motsvarande match. Skulle Svea ta poäng och gå till slutspel? Vem skulle bli skyttekung? Spelarna fanns i samma lag. Ahlén höll inte för trycket och förlorade med 4-6, vilket innebar att Svea behöll slutspelsplatsen. Det gäller att vara bäst när det gäller. Bergvall & Lundström stod båda på 25 mål när sex minuter återstod men då klev de två senaste årens skyttekung fram och dunkade in två. Svea har aldrig nått en semifinal. Kämpa på gubbar.
MATCHENS LIRARE: JENS LUNDSTRÖM, SVEA