Slutspel 1996 - Final

Phantom Design – Ahlén  2-0
P.
Jonas Boström, Patrik Hagman

Nykomlingen Phantom Design mot titelförsvarana Ahlén kunde väl bara sluta på ett sätt, eller? Seriematchen slöt 0-0 och Ahlén har ju ett mycket bra positionsspel. PD hade ett litet övertag i en annars ganska jämn match. Målchanser skapades från båda håll men PD lyckades göra 1-0 på ett försvarsslarv. I andra halvlek trummade Ahlén på för att nå en kvittering med PD kontrade genom Patrik Hagman som rundade målvakten elegant innan den förpassades in i mål. Då gick luften ur Ahlén och PD började rada upp stolpar och ribbor. Ahlén föll trots det med flaggan i topp. Grattis till guldet Phantom Design! Jonas Boström blev bäste målskytt i slutspelet tillsammans med Jens Lundström.
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG, PHANTOM DESIGN

Match om 3:e pris

BOW Reklam – Svea  8-7 (efter straffar, 4-4 vid full tid)
Peter Kisfaludy 2, Olle Jeansson, Per Jonsson. Straffmål: Stefan Söderström, Peter Kisfaludy, Henrik Strömblad, Peter Söderström. S. Jens Lundström 2, Petter Wåhlén, Mikael Bergvall. Straffmål: Mikael Bergvall, Jens Lundström, Michael Kjell.

Matchen om 3:e pris blev en riktig thriller. Vi fick se en svängig match där Svea var ruggiga i första halvlek. Man gick raskt upp till 3-0 och blev dessutom bestulna på ett mål, innan BOW hyfsade till siffrorna så det stod 4-2 i halvtid. Ingen hade protesterat om Svea gått till pausvila med en 8-2 ledning. Bollarna formligen ven runt stolpar och kryss. BOW som kom in i matchen i slutet på första tog tag i spelet i andra och när krutdammet hade lagt sig på slagfältet stod det 4-4 på anslagstavlan. Straffar fick avgöra denna trevlig bronsstrid där BOW började: Per Jonsson miss, Mikael Bergvall 0-1, Stefan Söderström 1-1, Petter Wåhlén miss, Olle Jeansson miss, Jens Lundström 1-2, Peter Kisfaludy 2-2, Michael Kjell 2-3, Henrik Strömblad 3-3, Daniel Eskilsson miss (där kunde matchen avgjorts), Peter Söderström 4-3 och Leif Sandgren miss. Därmed vann BOW sammanlag med 8-7.
MATCHENS LIRARE: JENS LUNDSTRÖM, SVEA