Slutspel 1996 - Kvartsfinaler

Phantom Design – Lads  2-0
P.
Bengt Lööw, Henry Raffolt.

Seriesegrarna Phantom Design klarade trycket och lyckades till slut få bukt på ett bra och vilt kämpande Lads. PD fick verkligen slita för sitt avancemang och det stod 0-0 tills det var åtta minuter kvar då Bengt Lööw dundrade in 1-0 på frispark. Just den frisparken kan diskuteras om det skulle varit eller inte men å andra sidan kunde det varit straff 2-3 tillfällen innan. När så Henry Raffolt rullade in 2-0 ett par minuter senare var loppet kört. PD spelar nu vidare medan Lads försvann från 1996-års turnering, dock med flaggan i topp.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL BENKERT, LADS

Ahlén – Fältman & Malmén  8-7 (efter straffar, 2-2 vid full tid)
Thomas Tysk, Kaj Holmqvist. Straffmål: Claes Edström, Thomas Tysk, Kaj Holmqvist, Freddy Hägglund, Anders Svensson, Yngve Eriksson. F. Sten-Ove Ramberg, Anders Frigren. Straffmål: Anders Frigren, Stephan Frank, Magnus Hörberg, Sten-Ove Ramberg, Lars-Åke Lundell.

Ahlén gjorde det igen då man ånyo slog ut höstens lag Fältman & Malmén på straffar. Själva matchen var öppen och välspelad med ett litet övertag för F & M där Putte Ramberg verkligen var grym. Vilken lirare! Putte gjorde tidigt 1-0, ett mål som Thomas Tysk kvitterade. Andra halvlek rivstartade då lirare nr, Kaj Holmqvist, satte 2-1 för Ahlén men bara minuten senare kvitterade Anders Frigren. Sedan hade F & M några heta chanser med Anders Svensson avvärjde förtjänstfullt. Ahléns kontringar var heller inte ofarliga. Straffar fick avgöra detta öde. F & M började. Anders Frigren 1-0, Claes Edström 1-1, Stephan Frank 2-1, Thomas Tysk 2-2, Magnus Hörberg 3-2, Kaj Holmqvist 3-3, Sten-Ove Ramberg 4-3, Freddy Hägglund 4-4, Owe Wahlberg miss, Pelle Ericsson miss, Lars-Åke Lundell (målvakt) 5-4, Anders Svensson (målvakt) 5-5, Pelle Kotschak miss och Yngve Eriksson 5-6. Därmed vann Ahlén totalt med 8-7.
MATCHENS LIRARE: STEN-OVE RAMBERG, FÄLTMAN & MALMÉN

BOW Reklam – Brindfors Message  4-2
BR:
Johan Pellas 2, Stefan Söderström, Peter Kisfaludy. B. K-G Gustafsson, Magnus Frykman.

Mot de flesta odds, efter förluster och formsvacka och mot ett hett Brindfors Message som motståndare, reste sig BOW Reklam och gjorde årets bästa match. Man fick det psykologiska första målet när Peter Kisfaludy slog en crossboll till Per Jonsson som i sin tur hittade Johan Pellas vid den bortre stolpen och 1-0 var ett faktum. BM lät sig inte nedslås och tog över matchen. K-G Gustafsson slog in kvitteringen efter en retur och Magnus Frykman gav BM ledningen på ett ”inlägg” från halva plan då det återstod sekunder av första. I det läget såg BM ut som ett vinnarlag men BOW hade en riktig lyckominut en bit in på andra. Först gjorde Pellas 2-2 med magen i en tilltrasslad situation och strax därefter kunde matchens bästa spelare, Stefan Söderström, göra 3-2. Matchen stod och vägde fram till att Peter Kisfaludy satte 4-2. BM jagade förgäves men får tyvärr inte vara med i kampe om medaljerna. Man hade grisen i säcken men glömde knyta till. BOW bli livsfarliga i fortsättningen. Per Jonsson växte ut till en jätte från sin backplats.
MATCHENS LIRARE: PER JONSSON, BOW REKLAM

TV 4 – Svea  1-3
T. Mattias Lundin. S. Mikael Bergvall 2, Jens Lundström

Efter årtionden av kämpande lyckades äntligen Svea ta sig till semifinal, grattis! Tyvärr gick det ut över charmlaget TV 4 som förlorade blott sin andra match för i år (f ö de två sista). Svea hade den hetare viljan och Jens Lundström dundrade in 1-0 via ribban redan efter två minuter. TV 4 kom tillbaka och kvitterade till 1-1 genom Mattias Lundin. I början av andra gjorde Micke Bergvall 2-1 och följde upp med ytterligare ett i slutet. Dessförinnan gjorde Krister Johansson 3-4 kanonräddningar som höll nere TV 4:s förlustsiffror till 1-3. Svea tar nu emot Ahlén i semi, ett lag man slog med 6-4 för en vecka sedan. Kom igen 1997, TV 4.
MATCHENS LIRARE: KRISTER JOHANSSON, TV 4