Slutspel 1996 - Semifinaler

Ahlén – Svea  3-2
Freddy Hägglund 2, Pelle Ericsson. S. Petter Wåhlén, Jens Lundström.

Ahlén är i final igen, grattis! Dagens match mot Svea hade två ansikten. Den första halvleken bjöd på en öppen och underhållande fotboll med mängder av målchanser. Petter Wåhlén gjorde 1-0 innan Freddy Hägglund kvitterade via nick. Sedan tog Ahlén ledningen via Pelle Ericsson, ett mål som Jens Lundström kvitterade. Paussiffrorna stannade vid 2-2 men det kunde lika gärna varit 4-4 där Svea hade ett litet övertag. I andra blev det tillknäppt och ont om målchanser med ett litet övertag för Ahlén. När så alla gick och väntade på ett straffdrama kom det en lång boll mot bortre stolpen och där fixerade Hägglund bollen och med bra tajming nicklobbade han in 3-2 likt Ralf Edström i VM-kvalet mot Ungern 1973. Vilken mardröm för Svea som inte lyckades ställa om till en offensiv de sista tre minuterna.
MATCHENS LIRARE: FREDDY HÄGGLUND, AHLÉN

Phantom Design – BOW Reklam  4-1
P.
Jonas Boström 3, Bengt Lööw. B. Stefan Söderström

Phantom Design lyckades med att besegra BOW Reklam med 4-1 och är i final i Reklamserien 1996. PD tog ett stadigt grepp om händelserna första kvarten men det blev inte mer än ett 1-0 övertag. Sedan kom BOW in i matchen och avslutade första halvlek med att skapa två giftiga målchanser. Så när Stefan Söderström ryckte sig loss och kvitterade efter 30 sekunder av andra var det inte helt oväntat. PD hade både turen och skickligheten att göra 2-1 minuten senare. Sedan böljade spelet fram och tillbaka, där Jonas Boström kunde kämpa in sitt tredje mål för dagen och matchens 3-1 mål. BOW satsade allt för att gå ikapp och hade fina chanser men när Bengt Lööw dundrade in 4-1 i nättaket fyra minuter före full tid var det spiken.
MATCHENS LIRARE: JONAS BOSTRÖM, PHANTOM DESIGN