Media Marketing gruppen - Bomberos  7-4
M:
Torbjörn Larsson 4, Jakob Fant, Tomas Järnstål, Gunnar Gidefeldt. B: Anders Lindfors 3, Gustav Karboub.

Media Marketing gruppen tog emot topplaget Bomberos i en riktigt svängig och trevlig match. Vi fick se en efterlängtad comeback Gunnar Gidefeldt. Enzo Bussoli gjorde tre tunnlar på egen planhalva varav en i straffområdet under första halvlek. MMG gick till halvtidsvila med en 3-2 ledning. I andra var Bomberos ett tag ifatt innan Tomas Järnstål med sträckt vrist tryckte in 4-3 i elfte minuten. Detta var ett viktigt mål, för då kroknade Bomberos och matchen slöt 7-4. Torbjörn Larsson gjorde fyra mål men hyllas skall Anders Lindfors göras då han ställde upp med en spricka i hälen och sedan satte tre mål. Vilken bragd!!
MATCHENS LIRARE: ANDERS LINDFORS, BOMBEROS

Eriksson Reklam - AC Café  3-2
E:
Thomas Tysk, Pelle Ericsson, Kaj Holmqvist. A: Gustave Gaudras, Viktor Engström

Eriksson Reklam tog ännu mer värdefulla poäng mot bra motståndare i o m dagens seger mot ett mycket bra spelande AC Café. Gustave Gaudras gjorde 1-0 men Thomas Tysk nicklobbade sedan in 1-1 efter en delikat passning av Kaj Holmqvist som måttade långbollen från egen straffområde. Påpasslige Viktor Engström gav ånyo Cafét ledningen innan pausvilan. I andra spelade ER upp en bättre fotboll och pigge Pelle Ericsson kvitterade. Kaj Holmqvist avgjorde sedan snyggt matchen med sex minuter kvar att spela.
MATCHENS LIRARE: KAJ HOLMQVIST, ERIKSSON REKLAM

Slitz/Radio City - BOW Reklam  3-3
S:
Kim Friberg 3. B: Johan Pellas 3.

Slitz/Radio City som har inlett säsongen bra spelmässigt men ändå ståtar med noll poäng, gjorde idag en mycket bra fight. Speciellt lagmoralen var hög ty det var BOW Reklam som gjorde 1-0, satte 2-1 i sista sekunden av första och hade 3-1 med tio minuter kvar att spela. Vid samtliga tillfällen var det Johan Pellas som nätade. Henrik Strömblad motade många bollar idag på ett förtjänstfullt sätt. Men inte ens han kunde stoppa matchens bästa spelare, Kim Friberg, som under matchens sista tre minuter både reducerade och kvitterade. Detta var en tuff men bra match i sommarvärmen.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PELLAS, BOW REKLAM

AnnonsService Rovers - Dagens Industri  0-4
D:
Mats Ringström 2, Anders Lundborg, Lars Nyquist.

Dagens Industri har ju sagt att de har ett bra lag i år men inte fått till det. Idag slog man till med besked. AnnonsService Rovers hade inte mycket att säga till om och såg vilsna ut. Anders Lundborg gjorde 1-0 i första innan Mats Ringström show satte igång som resulterade i två granna mål. Däremellan dundrade Lars Nyquist in ett mål efter en trippelretur. Per Laredius höll nollan och frågan är om inte det är DI:s första nolla någonsin. För ASR, som inledde strålande med en 3-0 seger, har det låst sig.
MATCHENS LIRARE: MATS RINGSTRÖM, DAGENS INDUSTRI

Abribus City Media - TV 4  3-3
A:
Thony Andersson 2, Jens Alex. T: Johan Nilsson, Rickard Sjöberg, Per Ek

Tredje omgångens bästa match gick mellan friskuslagen Abribus City Media och TV 4. Båda lagen valde att spela efter modellen mycket ge och ta i ett högt tempo. Det var inget gnäll och man klarade det med bravur. Lagen delade broderligt på poängen i en sevärd 3-3 match. TV 4 var i ledningen tre gånger men ACM kvitterade lika många gånger. Thony Andersson var även idag mycket vass i avslutningarna och toppar fortfarande skytteligan. Fortsätt så här gubbar, så blir fotbollsåret 1997 mycket roligt.
MATCHENS LIRARE: THONY ANDERSSON, ABRIBUS CITY MEDIA

Brindfors Message - Phantom Design  2-6
B:
Anders Sjösten, Erik Karlsson P: Janne Rydberg 3, Bengt Lööw 2, Kent Raffolt.

Phantom Design gjorde processen kort med ett för dagen oorganiserat Brindfors Message. Redan efter tio minuter hade pigge Janne Rydberg gjort hattrick. I paus stod det 4-0 för PD. BM hade sedan en bra period då man gick upp till 2-4 efter skott krysset av Anders Sjösten och en praktnick av Erik Karlsson. PD ökade och gick ifrån till 6-2. Bengt Lööw bokfördes för två mål och ett litet utbrott.
MATCHENS LIRARE: JANNE RYDBERG, PHANTOM DESIGN

Text & Rubrik - Eurosport  1-9
T:
Mikael Selling. E: Jan Möller 2, Kenneth Danielsson 2, Magnus Berg 2, Claus Halldin, Håkan Olofsson, Stefan Lidström.

Eurosport kom ut till matchen i tredje omgången med nya himmelsblåa tröjor. Av bara farten besegrade man den vanligen svåra motståndaren Text & Rubrik med hela 9-1! Låt vara att T & R som lag i år var decimerat. Eurosport radade upp sex olika målskyttar. Tvåmålsskytten Marcus Berg fick punktering vid Alviks-rondellen men fixade hyrbil vilket arvoderar honom till matchens lirare för dagens insats. En annan lirare i Eurosport rullade dessutom in med punktering på cykeln. Ja, som ni förstår var andra saker intressantare än matchen. Jan Möllers vårform håller i sig, han satte två idag.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS BERG, EUROSPORT

Fältman & Malmén - Svenska Dagbladet  5-3
F:
Anders Frigren 2, Ture Ågren 2, Stephan Frank. S: Anders Sjölund, Anders Bengtsson, Martin Soläng.

I rena sommarvärmen, ja ni läste rätt, spelade Fältman & Malmén och Svenska Dagbladet en riktig trevlig match som svängde i målprotokollet. Anders Frigren gjorde 1-0 som dock kvitterades efter 20.00 av första genom Anders Sjölund. F & M gick upp till 2-1 efter en riktig volleykanon från 25 meter av Stephan Frank. Anders Bengtsson i SvD ville inte vara sämre utan dundrade in 2-2 varpå Martin Soläng gav SvD ledningen med 3-2. I detta läge klev två veterander in i handlingen. Först kvitterade snart 60-årige Ture "Cantona" Ågren med ett skott i nättaket. Sedan satte Anders Frigren dit 4-3 innan på nytt Ture Ågren tryckte in slutresultatet 5-3, genialt framspelad av Ove Kindvall. Kindvall såg mycket pigg ut under hela matchen och gjorde sitt bästa framträdande i Reklamserien. F & M tog därmed sin första seger medan SvD får kämpa vidare.
MATCHENS LIRARE: TURE ÅGREN, FÄLTMAN & MALMÉN

Ogilvy & Matcher - Svea  1-10
O:
Christian Callert. S: Petter Wåhlén 5, Jens Lundström 4, Mikael Bergvall.

Svea vann lätt mot jumbon Ogilvy & Mather med 10-1 efter 4-1 i halvtid. Det blev alltså TÖ för första gången i år, tid 19.13. Petter Wåhlén gjorde för första gången fem mål i en match och går därmed upp på andra plats i skytteligan. En position som Petter inte haft sedan 1985. Då blev det 23 mål och en andra plats efter Rolle Åman i den totala skytteligan. Dagens man var annars Jens Lundström som svarade för fyra mål och sex målpass. Svea går med dagens vinst upp i serieledning medan Ogilvy & Mather ligger sist. Kom igen.
MATCHENS LIRARE: JENS LUNDSTRÖM, SVEA