Eriksson Reklam – AnnonsService Rovers   7-0
E: Thomas Tysk 3, Freddy Hägglund 2, Mikael Örnliden, Pelle Ericsson.

Eriksson Reklam kunde husera lite som de ville och ändå skrevs slutresultatet 7-0 mot seriens nu formsvagaste lag, AnnonsService Rovers. Matchen var jämn till en början och båda lagen hade 3-4 fina chanser innan dagens tremålsskytt, Thomas Tysk, spräckte nollan efter en kvart. När sedan tvåan kom rasade ASR spel helt och man kan tacka sin målvakt Patrik Linsved för att man fick spela matchtiden ut. Kom igen gubbar, uppryckning är ett måste. Eriksson malde på som vanligt och skuggar serietoppen. Freddy Hägglund hängde två och är nu uppe i tio mål vilket gör att han håller undan som Reklamseriens bäste målskytt genom tiderna.
MATCHENS LIRARE: THOMAS TYSK, ERIKSSON REKLAM

Bomberos – Brindfors Message   1-2
Bo: Anders Lindfors. BM: K-G Gustavsson, Sven Gustafsson

Brindfors Message spelade sin sjunde raka match utan förlust vilket också premieras genom att laget nu ligger på slutspelsplats inför höstspurten. Dagens motståndare, Bomberos, blev dock en hård nöt att knäcka. Starke Anders Lindfors tryckte in 1-0 för Bomberos i första. Ett mål som dock K-G Gustavsson kvitterade. Dagens kämpe, Sven Gustafsson, avgjorde sedan tillställningen när han gjorde 2-1 med nio minuter kvar att spela. Resultatet var rättvist men BM har för tillfället tur med marginalerna.
MATCHENS LIRARE: SVEN GUSTAFSSON, BRINDFORS MESSAGE

Abribus City Media – Phantom Design   2-3
A: Daniel Wiklund 2. P: Janne Rydberg, Kenth Bergman, Johan Engdahl.

1997-års bästa match inträffade i den tolfte omgången när regerande mästarna Phantom Design och Abribus City Media drabbade samman i en match som höll ett mycket högt tempo. Båda lagen behärskade tempot och spelade juste, kul. Janne Rydberg gjorde 1-0 i matchens första minut. Pigge Daniel ”Dojjan” Wiklund kvitterade innan veteranen Kenth Bergman gav sitt lag ledningen igen innan pausvilan. Förutnämnde Wiklund kvitterade igen innan Johan Engdahl efter en fin raid fastställde slutresultatet 3-2. PD är nu endast en pinne från serieledning medan seriens gåta ACM parkerar på en blygsam fjortonde plats. Med det materialet??
MATCHENS LIRARE: DANIEL WIKLUND, ABRIBUS CITY MEDIA

Eurosport – BOW Reklam   1-4
E: Stefan Lidström. B: Bengt Wicksell, Per Jonsson, Christian Hosenfeld, Hans Löwinder.

BOW Reklam fortsätter att övertyga. Idag hade man flera namnkunniga spelare borta och ändå spelade man stundtals ut ett för dagen mycket blekt Eurosport. Eurosports kämpahumör från förra fighten var som bortblåst. BOW radade upp fyra olika målskyttar och vann med 4-1 efter 3-0 i paus. Michael Eklund hoppade in mellan stolparna och höll nollan tills det återstod fem minuter av matchen.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL EKLUND, BOW REKLAM

Text & Rubrik – Ogilvy & Matcher   3-2
T: Tor Sundberg 2, Björn Westberg. O: Christian Callert, Patrik Rignell

Text & Rubrik gjorde en heroisk insats när man men en man mindre lyckades kämpa ned ett fötrivlat Ogilvy & Mather med knappa 3-2. Christian Carlsson var mycket bra i målet. Lars Grimlund och Sture Johansson spelade över sin förmåga och Tor Sundberg hade fint samspel med Björn Westberg och de båda svarade för målen, alla i den första. O & M jagade kvittering under hela andra men missade de mest givna lägen. Christian Callert missade bl a öppet mål från två meter men hade gjorde ett mål som måste vara ett av de märkligaste i år när han lobbade in bollen från död vinkel.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN CARLSSON, TEXT & RUBRIK

Media Marketing Gruppen – Slitz/Radio City   2-2
M: Torbjörn Larsson 2. S: Daniel Törnqvist, Roberth Westlund.

Media Marketing Gruppen har endast förlorat tre av tolv matcher vilket borde räcka för att säkert ligga på slutspelsplats. Det är bara det att de spelat fem oavgjorda. Dagens match blev inget undantag utan det blev 2-2 och tredje oavgjorda i rad för MMG. Pånyttfödda Slitz/Radio City bjöd på bra motstånd och hade dessutom planens gigant i Roberth Westlund som också gjorde ett mål. Slitstarke Daniel Törnqvist passade på att göra sitt första mål för i år. S/RC ledde både med 1-0 och 2-1 men båda gångerna kvitterade Torbjörn Larsson. Detta var en bra och trevlig match där MMG hade lite mer av spel och målchanser.
MATCHENS LIRARE: ROBERTH WESTLUND, SLITZ/RADIO CITY

Fältman & Malmén – AC Café   0-4
A: Nicolai Nystrand 2, Gustave Gaudras, Jonas Eriksson

AC Café tog ännu en skalp när formstarka Fältman & Malmén besegrades med hela 4-0 efter stundtals mycket grannt spel. F & M kom inte upp i normal standard trots Putte Rambergs fina spel och enda gången i matchen man hade lite drag var i början av andra. När så Cafét gjorde 3-0 var saken klar. Nicolai Nystrand gjorde två mål idag igen och går upp i interna skytteligan. Jakten på en slutspelsplats är i full gång.
MATCHENS LIRARE: STEN-OVE RAMBERG, FÄLTMAN & MALMÈN

TV 4 – AGO Reklam   3-5
T: Per Ek, Peter Göthe, Bengt Jonevret. A: Michel Gordin 5.

Idag fick alla närvarande på Hjorthagens IP bevittna Michel Gordins show. Det började med att han missade en straff och avslutades med att han gjorde sitt femte mål efter sju minuter av andra halvlek och beordrades enligt Reklamseriereglerna att inte göra fler. Många mål var granna och hela AGO Reklams lag visade upp en underbar fotboll emellanåt. Fredrik Hallström passade på att göra sin bästa match i Reklamserien. TV 4 då, ja detta var ingen vidare match ifrån deras sida men man hyfsade i alla fall upp siffrorna från 1-5 till 3-5 och kommer säkert igen, var så säkra. AGO fortsätter att övertyga, hur länge?
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO REKLAM

Svenska Dagbladet – Svea   2-8

SvD: Claes Andberg, Johan Petersen. S: Jens Lundström 3, Mikael Bergvall 3, Petter Wåhlén, Michael Kjell.

Svea behåller sin serieledning efter att ha gjort 4-1 i vardera halvlek mt Svenska Dagbladets kämpande killar. Skyttekungarna Jens Lundström och Mikael Bergvall gjorde tre var. Dagens kämpe hittar vi dock i SVD i form av Johan Petersen som också belönades med ett mål. Svea ångar på och ser riktigt vassa ut i år. Fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETERSEN, SVENSKA DAGBLADET