Bomberos – Slitz/Radio City   4-2
B: Rickard Ekstam 3, Anders Engström. S: Ulf Arousell, Roberth Westlund.

Det är dags att salutera de kämpande gubbarna i Bomberos rejält. Dagens match inramades med ett härligt blomstersprutsregn i 18 graders värme. Det var vindstilla och gott om syre i luften. Grusplanen var därmed bättre än en gräsplan. Slitz/Radio City tog ledningen med 1-0 och gick till halvtidsvila med en 2-1 ledning. Bomberos gav inte upp utan vände ett hotande nederlag till seger med 4-2 efter två mål de sista sju minuterna. Rickard Ekstam var på målhumör igen och satte tre strutar. ”- Vi är en vinnarmaskin i år”, sa Anders Engström glatt när han efter duschen, liksom halva laget, haltade fram till bilarna. Många av dagens mål var riktiga läckerbitar.
MATCHENS LIRARE: RICKARD EKSTAM, BOMBEROS

Dagens Industri – AC Café   1-10
D: Ola Klevard. A: Christer Bengtsson 4, Hans Svelander 2, Lars Bogren 2, Nicolai Nystrand, Richard Odegrip.

AC Café är för tillfället mycket bra och dagens match var en ren transportsträcka till TÖ. Dagens Industri var en blek skugga av sitt forna jag. Det skall dock påpekas att Cafét gjorde fem mål på fem chanser inledningsvis. Efter 14.31 av andra kom 10-1 målet. Noterbar är också Caféts målvakt Peder Edvinsson som gjorde årets dubbelräddning efter några halsbrytande dykningar. AC Café har haft 16 målskyttar i årets serie vilket vittnar om ojämn laguppställning. Slutspel är inom räckhåll.
MATCHENS LIRARE: PEDER EDVINSSON, AC CAFÈ

Abribus City Media – Brindfors Message   2-3
A: Joachim Ahlm, Thony Andersson. B: K-G Gustavsson, Johan Larsson, Jan Schiratzki.

När uddamålsvinstspecialisterna Brindfors Message mötte uddamålsförlustspecialisterna Abribus City Media kunde matchen bara sluta på ett sätt. Jo, mycket riktigt så vann Brindfors sin åttonde raka match när man segrade i en riktig rysare med 3-2. Det började med att Brindfors hade 100% utdelning då K-G Gustavsson stötte in 1-0 på volley efter fin vänsterhörna från Lars Axelsson. Sedan gjorde mannen utan bredsida, Johan Larsson, 2-0 på ett friläge. När så gubben i lådan, Jan Schiratzki, på ett mirakulöst sätt fick in bollen till 3-0 i den 13:e matchminuten var det rejäl uppförsbacke för ACM. Laget reste sig dock och reducerade innan pausvilan. När så 2-3 kom redan efter 2 minuter av andra utbröt rena rama ställningskriget. Brindfors spelade ett mycket bra försvarsspel med starke Magnus Frykman och bollsäkre Anders Knutsson.
MATCHENS LIRARE: JOHAN LARSSON, BRINDFORS MESSAGE

Text & Rubrik – Phantom Design 1-5
T: Mikael Selling. P: Kenth Bergman 2, Janne Rydberg 2, Magnus Ringmar.

Frågan är om inte Phantom Design är seriens bästa lag för tillfället. Dagens match vanns tämligen enkelt mot formstarka Text & Rubrik med 5-1. T&R hade en liten chans vid ställningen 1-3 men när målchanserna som bjöds inte förvaltades så gick PD ifrån. Positiva Kenth Bergman och mannen med seriens sämsta dojjor, Janne Rydberg, gjorde två var.
MATCHENS LIRARE: KENTH BERGMAN, PHANTOM DESIGN

Eurosport – Svea   1-9
E: Mark Jönsson. S: Jens Lundström 4, Petter Wåhlén 3, Daniel Eskilsson, Mårten Forsell

Svea imponerar bara mer och mer ju längre serien går. Vart skall detta sluta? Dagens motståndare, Eurosport, vek sig verkligen enkelt. Dåligt. Vissa spelare bör uppsöka Wille Railo. Skyttekungen Jens Lundström gjorde fyra mål och Petter Wåhlén satte tre och får därmed stå kvar på skytteligatabellen utanför omklädningsrummet. Daniel Eskilssons skott från 20 meter gick inte av för hackor.
MATCHENS LIRARE: DANIEL ESKILSSON, SVEA

Media Marketing Gruppen – AGO Reklam 3-3
M: Torbjörn Larsson 3. A: Michel Gordin 2, Per Apelgren

En av omgångens två mest positiva lag drabbade samman i en het match. Nykomlingen AGO Reklam och Media Marketing Gruppen är två lag som seriens arrangör gärna ser i slutspelet längre fram i höst. Med fem sekunder kvar av första halvlek gjorde Michel Gordin 1-0. Målet föregicks av ett enormt förspel av Per Apelgren. Apelgren tog ner bollen på bröstet, gjorde en tunnel på en motståndare, avancerade vidare mot mål och drog två gubbar till och precis innan han skulle rulla in bollen höll sig måltjuven Gordin framme. Bara två minuter in på andra så gjorde Apelgren 2-0 fint framspelad av Johan Strömberg. Torbjörn Larsson får man inte lämna utan uppsikt och vips så blev 2-0 till 2-2. Med nio minuter kvar slog AGO en inspark som Apelgren gick upp och nickskarvade till Gordin som dundrade in 3-2 på halvvolley. Då trodde man inte MMG skulle resa sig ytterligare en gång men med fyra minuter kvar slet sig Larsson fri och via stolpen fastställde han slutresultatet 3-3. Detta var MMG:s fjärde oavgjorda match i rad och den sjätte i serien. Rekord!
MATCHENS LIRARE: TORBJÖRN LARSSON, MEDIA MARKETING GRUPPEN

Fältman & Malmén – Ogilvy & Matcher   4-5
F: Johan Hornhammar 2, Owe Wahlberg, Ulf Olofsson. O: Pontus Ogebjer 2, Krister Svensson, Christian Callert, Per Ottosson.

Årets upphämtning inträffade när nästjumbom Ogilvy & Mather vände ett 1-4 underläge till seger med 5-4 under matchens sista kvart mot Fältman & Malmén. F&M hade 2-1 i halvtid som växte till 4-1 efter mål av Johan Hornhammar och Owe Wahlberg. I detta läge trodde ingen närvarande på Hjorthgens IP att F & M skulle förlora. Det otroliga inträffade då. Duktige Pontus Ogebjer gjorde mål och Krister Svensson dundrade in ett. Den interna skytteligaledaren på fyra mål, Christian Callert, styrde med huvudet in 4-4 med fyra minuter kvar och i slutsekunderna gick Per Ottosson upp på en hörna och sköt med huvudet in 5-4. Ridå för F & M och vild glädje hos O & M.
MATCHENS LIRARE: PONTUS OGEBJER, OGILVY & MATHER

Svenska Dagbladet – Eriksson Reklam   0-10
E: Thomas Tysk 3, Mikael Örnliden 2, Freddy Hägglund 2, Pelle Ericsson 2, Peter Andersson.

Matchen varade i 29 minuter och 12 sekunder sedan Eriksson Reklam haft kattens lek med råttan mot Svenska Dagbladet som för första gången i år var decimerat. Det hela slutade 10-0 och Thomas Tysk svarade för tre mål. Vi hittade även tre tvåmålskyttar i Mikael Örnliden, Freddy Hägglund och Pelle Ericsson (varav ett på nick). Till dagens match kom hösten. 10 grader och nordlig vind. Thomas Tysk gjorde en grej som gav honom titeln matchens lirare. Först sprätte han upp grus i ögonen på en motspelare varpå han smidigt och elegant rundade honom.
MATCHENS LIRARE: THOMAS TYSK, ERIKSSON REKLAM

TV 4 – BOW Reklam   4-3
T: Per Sundin 2, Per Ek 2. B: Johan Pellas, Hans Löwinder, Per Jonsson.

De ärrade veteranerna i TV 4 gjorde årets kämpamatch, precis när det behövdes som bäst. Motståndarna BOW Reklam trodde nog att man hade matchen under kontroll. Efter en mållös inledning blixtrade det till i målprotokollet i mitten av första och BOW tog ledningen med 2-1. Duktige Per Sundin kvitterade sedan i slutminuten av halvleken efter ett mycket bra skott. I andra hade BOW bollen mest och gjorde också 3-2. BOW hade även bud på fyran men Krister Johansson var mycket bra. När så Per Ek kvitterade till 3-3 var TV 4 mer än nöjda med en poäng. BOW tryckte på ordentlig i slutminuterna varpå Per Ek på en kontring dundrade in 4-3.
MATCHENS LIRARE: PER SUNDIN, TV 4