Bomberos – Svea   8-8
B: Mikael Malmsten 2, Gustav Karboub 2, Rickard Ekstam 2, Enzo Bussoli 2. S: Jens Lundström 4, Thomas Svensson, Petter Wåhlén, Michael Kjell, Daniel Eskilsson.

OSANNOLIKT, FANTASTISKT, OFATTBART, SAGOLIKT!!!! Ja, man skall vara sparsam med superlativ men den här gången går det inte att undvara dessa! Att matchen spelades i elljus bleknar i jämförelse mot vad som komma skulle. Årets kometlag Bomberos spelade upp en fotboll som skulle räcka till slutseger i hela Reklamserien. Laget spelade drömfotboll mot Svea och ledde i halvtid med 4-0. När så Enzo Bussoli lobbade in 5-0 i början av andra var utspelningen total. Att samme man skulle kvittera, ja ni läste rätt, en kvart senare är faktiskt sanning. Fem minuter efter 5-0 målet ledde Bomberos ”bara” med 7-4. Ytterligare nio minuter senare ledde Svea med 8-7!! Som tur blev det 8-8 i matchen, vilken fotbollsmatch!! Ja, den kommer att gå till historien som den mest sevärda på 40 år i Reklamserien. Bomberos hade fyra tvåmålskyttar i form av Mikael Malmsten, Gustav Karboub, Rickard Ekstam och Enzo Bussoli. Jens Lundström avgjorde förmodligen skytteligan med fyra mål även idag. Jens vann ju skytteligan för nio år sedan, starkt. Jens har gjort 36 mål och det var den summan han vann på 1988. Mikael Bergvalls rekord på 42 mål från 1995 är i farozonen.
MATCHENS LIRARE: LAGMORALEN I SVEA

Text & Rubrik – Brindfors Message   1-5
T: Christian Carlsson. B: Johan Larsson 2, Martin Åberg 2, Erik Karlsson

Brindfors Message tog en viktig fyrapoängsseger mot Text & Rubrik i och med dagens 5-1. BM spelade upp en hyfsad fotboll och gick från 2-1 i paus till ovanstående slutsiffror. Formstarka Johan Larsson fördubblade sin egen målskörd och nyförvärvet direkt från Göteborgs Reklamserie, Martin Åberg, avslutade med två mål. Dagens man var Erik Karlsson. Herr Karlsson stod inne straffområdet och jonglerade med huvudet en sådär 6-7 gånger innan han nickpassade bollen vidare. Ja, nu är det fastställt. Erik är allsvensk i huvudspelet. Om det hade varit som i bandy eller handboll där man kan byta in spelare vid fasta situationer så hade säkert Mats Jingbladh m fl ringt. Att Erik nickade in ett mål var ju bara som det skulle.
MATCHENS LIRARE: ERIK KARLSSON, BRINDFORS MESSAGE

TV 4 – Eriksson Reklam   0-3
E: Mikael Örnliden, Freddy Hägglund, Kaj Holmqvist.

Vi har ju tidigare belyst att spelar man i Reklamserien på mornarna så får man uppleva olika sorts väder. Dagens väder var nästan osannolikt. För tre veckor sedan var det värmebölja. Till dagens match hade en kraftig hagelskur vräkt ned vid kl 06:00. Planen var med andra ord täckt med ett vitt lager ”snö” vid 06:15. Vid matchstart var det mycket vatten på plan som sedemera rann undan till andra halvleks slutskede. Som sig bör var det mycket chansartat och Eriksson Reklam hade marginalerna på sin sida. Man gick dock till en rättvis halvtidsvila med 2-0. Andra halvlek bjöd på en svängig match där ER bevakade sin ledning med bravur. När Kaj Holmqvist satte trean var det kört. Anders Svensson höll nollan och borde kanske pröva som vattenpolospelare eller curling, så som han fick ”skotta”. Mikael Örnliden var pigg värre idag.
MATCHENS LIRARE: ANDERS SVENSSON, ERIKSSON REKLAM.

AnnonsService Rovers – AC Café   0-10
AC: Lars Bogren 3, Tobias Nilsén 3, Jonas Eriksson 2, Christer Bengtsson 2.

AC Café bör man se upp med. Laget vinner mer än man förlorar för tillfället och kommer allt närmare en slutspelsplats (3 poäng). Dagens motståndare, AnnonsService Rovers, hade inte en chans. Matchen slöt 10-0 och TÖ kom redan efter 5:35 av andra halvlek. Rekord. Tyvärr får ASR lägga ner sitt lag då fyra omgångar återstår. Cafét hade fyra målskyttar denna match, Lars Bogren och Tobias Nilsén (tre var) och Jonas Eriksson och Christer Bengtsson (två var).
MATCHENS LIRARE: JONAS ERIKSSON, AC CAFÉ

Dagens Industri – BOW Reklam   3-5
D: Fredrik Ivansson 2, Ola Klevard. B: Peter Kisfaludy 3, Per Jonsson 2.

Topplaget (på gång) BOW Reklam fick ge allt för att vinna över Dagens Industri. DI blixtrade plötsligt till och visade upp en av sina bästa sidor. Man ledde både med 1-0 och 3-2 för att sedan tappa till 3-4 med två mål i den nittonde minuten. Bäst på plan var tremålsskytten Peter Kisfaludy som lyckades med nästan allt. Matchens lirare hittar vi dock i Per Jonsson. Jonsson dök upp när matchen hade varat i några minuter (som vanligt). I början fick han alla bollar och spred dom som en vattenspridare. Efter hand fick han ordning på pinalerna varpå han avlossade något av årets skott från 20 meter rakt upp i krysset. Fredrik Ivansson i DI gjorde två mål. I andra lugnade det ner sig i målprotokollet och segersiffrorna skrevs 5-3 till BOW.
MATCHENS LIRARE: PER JONSSON, BOW REKLAM

Eurosport – Phantom Design   2-5
E: Fredrik Åkerman, Jan Möller. P: Janne Rydberg 2, Bengt Lööw 2, Jonas Boström.

Inte ens ett taggat Eurosport kunde hindra Phantom Design från att ta sin åttonde raka seger. Den satt dock långt inne ty Eurosport chockstartade och Fredrik Åkerman nicklobbade in 1-0 efter hörna. Efter en kvart sköt samme Åkerman från halva plan varpå vår danske vän, Jan Möller med danskt Ö, bröststyrde in bollen via stolpen. Man fick dock inte gå till halvtidsvila med en spännande 2-0 ledning för Janne Rydberg seglarföste in reduceringen. I mitten av andra med tolv minuter kvar såg det fortfarande mörkt ut för PD. Då klev dock fjolårets publiklirare, Bengt Lööw, in i handlingarna på allvar när han både kvitterade och gav sitt lag ledningen med 3-2. Då dog Eurosport och 3-2 blev 5-2. Bra kämpat från båda lagen.
MATCHENS LIRARE: BENGT LÖÖW, PHANTOM DESIGN

Abribus City Media – Slitz/Radio City   6-3
A: Daniel Wiklund 2, Mathias Tauberman 2, Anders Persson, Robert Westerberg. S: Ulf Arousell, Mikael Persson, Tomas Westlund.

Efter serieledning efter två omgångar så har inte Abribus City Media vunnit en ”riktig” match sedan 6:e maj. Dussinet matcher har gått men så kom den äntligen. Man vann med tennissiffrorna 6-3 mot ett kämpande Slitz/Radio City. Även denna match såg ut att rinna ACM ur händerna. Man radade upp chanser men den ena efter den andra missades. Låt vara att Mattias Hägglén var grym i Slitz mål. Det stod 1-1 i paus. Det resultatet stod sig ända tills det var åtta minuter kvar men då kom ketchupvarianten och målen haglade in. Sammanlagt sju mål eller med andra ord ett i minuten resten av matchen. Daniel Wiklund hängde två liksom dagens man Mathias Tauberman. Mathias gick upp ett steg och fördelade bollar på mittfältet och lät kanonen mullra ett par gånger. Slitz Tomas Westlund räddade två bollar mirakulöst på egen mållinje och bokfördes dessutom för ett mål framåt, starkt. Slutspelshoppet lever om än litet.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS TAUBERMAN, ABRIBUS CITY MEDIA

Svenska Dagbladet – Ogilvy & Mather   0-1
O: Christian Callert.

Ogilvy & Mather tog i och med dagens vinst mot jumbon Svenska Dagbladet sin tredje raka seger. Båda lagen skall ha en eloge eftersom de flesta spelarna jobbade på firman, kul. Detta borde belönas med ett bonussystem nästa år. Vi får se. Den specielle måltjuven hos O&M, Christian Callert, skallade in matchens enda mål efter 21 sekunder av andra halvlek. Därmed höll Peter Granström nollan. Sv D hade ställt sin målkung, Daniel Sjöberg (6 mål) i målet.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN CALLERT, OGILVY & MATHER

Fältman & Malmén – AGO Reklam   0-2
A:
Johan Strömberg, Thomas Lindquist.

AGO Reklam spelade upp en underbar första kvart mot Fältman & Malmén. Det skulle visa sig räcka. Under den tiden gjordes matchens båda mål. 1-0 nickade Johan Strömberg in. Johan var i sitt livs form och sprang och fördelade bollar som aldrig förr. Andra målet kom genom Tomas Lindquist. I andra halvlek kom F & M igen med besked samtidigt som AGO tappade kvalitet (som vanligt). Detta måste förbättras om inte den troliga slutspelshistorien skall få ett snöpligt slut i kvartsfinalen. F & M missade en straff och hade inget flyt i målsituationerna. En slutspelsplats är tre poäng bort.
MATCHENS LIRARE: JOHAN STRÖMBERG, AGO REKLAM