BOW Reklam – Text & Rubrik   7-1
B: Per Jonsson 3, Johan Pellas 2, Peter Söderström, Bengt Wicksell. T: Tor Sundberg.

BOW Reklam hade verkligen marginalerna på sin sida idag mot Text & Rubrik. Man vann till slut med hela 7-1. De siffrorna är direkt missvisande. Peter Söderström gjorde sitt första mål för året när han kanonsköt ett skott som Christian Carlsson gjorde en fenomal räddning på. Det var bara så att bollen tog i stolpen, på Christian igen och bollen letade sig med knapp styrfart över mållinjen. Matchen stod och vägde då BOW gjorde 2-0 strax före halvtid. I andra tog T & R tag i spelet och hade två i stolpen innan BOW gjorde 3-0 stolpe in, ridå. BOW kunde spela ut och siffrorna sprang iväg. Per Jonsson hängde tre och Johan Pellas två. Sedan gjorde 56-årige Bengt Wicksell sitt sjätte mål för säsongen, starkt.
MATCHENS LIRARE: PETER SÖDERSTRÖM, BOW REKLAM

Svea – AnnonsService Rovers   5-0 (WO)

Brindfors Message – Svenska Dagbladet   10-0
B:
Lars Axelsson 5, Erik Karlsson, Johan Larsson, Andreas Göthe, Martin Åberg, Jan Schiratzki.

Brindfors Messages Lars Axelsson gjorde 1-0 direkt och Andreas Göthe kastade ett långt inkast till bortre stolpen där Erik Karlsson dök upp och nickade in 2-0. Formstarke Johan Larsson satte sedan 3-0 efter nio minuter. Vilken start. Resten av matchen spelade BM champagnefotboll. Lars Axelsson var pigg värre och gjorde inte mindre än fem mål, kul. ”- Vi bara vinner och vinner men ändå ligger vi nära slutspelsstecket”, sa Anders Knutsson. Det är sant men vi skall komma ihåg starten med fyra förluster av fem. Man har nu hela fyra poäng ner. Svenska Dagbladet då? Jo, laget kämpar och står i med Johan Petersen i spetsen men man har inte gjort mål på 90 minuter. Efter 12:09 av andra gick ringdomaren in och bröt matchen p g a teknisk överlägsenhet.
MATCHENS LIRARE: LARS AXELSSON, BRINDFORS MESSAGE

Slitz/Radio City – Eurosport   4-4
S: Jack Melcher-Claesson 2, Ulf Arousell 2. E: Magnus Berg 3, Håkan Olofsson.

Eurosport och Slitz/Radio City delade broderligt på poängen i denna välspelade 4-4 match. Efter 1-1 i halvtid såg det ut som om Eurosport skulle vinna när man gjorde 4-2 i den femtonde minuten av Håkan Olofsson. Dessförinnan hade Magnus Berg gjort tre mål. Man slappnade dock av och Slitz både reducerade och kvitterade i slutminuterna. Eurosport har fortfarande chans på slutspel om än liten.
MATCHENS LIRARE: JACK MELCHER-CLAESSON, SLITZ

AC Café – Abribus City Media   1-2
AC: Hans Svelander. Ab: Mathias Tauberman, Anders Persson.

Vilken match! Som åskådare var man helt säker, detta är två slutspelslag på den övre halvan som möts. Men icke. Både Abribus City Media och AC Café har bra material men har förlorat alldeles för många onödiga poäng. ACM gjorde nog sin bästa match för året om man ser till helheten. Man förfogade över ett mycket bra försvarsspel med sista utposten Peter Carlsson som en levande vägg. Joachim Ahlm var suverän idag också. Sedan gjorde Erik Johannisson sin bästa match i Reklamserien. Anders Persson sprang för två. Mathias Tauberman inledde matchen med att skjuta i stolpen. Han gjorde dock 1-0 lite senare på en riktig rackarrökare. Fri med målisen gjorde sedan Anders Persson 2-0 med sex minuter kvar. Med två minuter kvar reducerade Cafét och slutet blev dramatiskt. ACM höll dock undan efter en riktig kämpamatch.
MATCHENS LIRARE: JOACHIM AHLM, ABRIBUS CITY MEDIA

Ogilvy & Mather – Media Marketing Gruppen   1-1
O: Staffan Bohman. M: Torbjörn Larsson.

Så hände det igen. Media Marketing Gruppen spelade sin sjunde oavgjorda match. Ogilvy & Mather är lite av höstens komet och vägrar att förlora. O&M chockstartade och gjorde 1-0 direkt av snabbe debutanten Staffan Bohman. Sedan räddade Peder Andreasson sitt lag med att göra två mycket kvalificerade räddningar. Per Ottosson var klippan där bak. Pelle Törnblom, Björn Lundblad, Krister Svensson m fl spelade mycket bra. Men när Törbjörn Larsson nickade in 1-1 efter fin hörna av Niklas Andreassson vände matchen lite och MMG började ta över händelserna. Att inte MMG fick in ett ledningsmål på sina chanser i andra är en gåta. Det skall dock påpekas att O&M brände två helt öppna lägen mot slutet varför delad pott nog var rättvist sett till hela matchen. MMG är nu på slutspelsplats med tre omgångar kvar, starkt.
MATCHENS LIRARE: NICLAS JENSELL, MEDIA MARKETING GRUPPEN

Eriksson Reklam – Fältman & Malmén   2-3
E: Freddy Hägglund, Thomas Tysk. F: Magnus Hörberg 2, Sten-Ove Ramberg.

Idag tog Eriksson Reklams flyt slut. Efter att ha radat upp den ena förlustfria matchen efter den andra hade man inte marginalerna på sin sida. Det började dock som vanligt och Freddy Hägglund nickade in 1-0. Sedan brände man tre helt givna lägen innan 2-0 kom genom Thomas Tysk. Laget trodde nog att matchen var deras. Fältman & Malmén ville annorlunda och dagens kämpe, Magnus Hörberg, gjorde 1-2 innan pausvilan. När så samme Hörberg iskallt lobbade in kvitteringen fri med målvakten, efter en genialisk framspelning av ”Putte” Ramberg, var matchen helt öppen. F&M fick blodad tand och jagade ett segermål. Samtidigt hade ER chanser och alla trodde nog på ett oavgjort resultat. Inte Ramberg som i matchens sista minut avgjorde med ett distinkt skott och F&M:s slutspelsdrömmar lever än.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS HÖRBERG, FÄLTMAN & MALMÉN

Phantom Design – TV 4   5-2
P: Jonas Boström 3, Janne Rydberg 2. T: Bengt Jonevret, Patrik Ekwall.

Inte ens ett välspelande och tappert kämpande TV4 kunde hindra seriens bästa lag, Phantom Design, från att ta sin nionde raka seger och avancera till andra plats i tabellen. Det stod 1-1 i paus och sedan var TV 4 en stolpträff från 2-2. PD gjorde 3-1 i anfallet efter och då dog TV 4. Matchen slöt 5-2 och Jonas Boström var mycket alert idag och gjorde tre snygga mål. Janne Rydberg hängde två. TV 4 halkade ner under slutspelsstrecket med tre omgångar kvar.
MATCHENS LIRARE: JONAS BOSTRÖM, PHANTOM DESIGN

AGO Reklam – Dagens Industri   6-3
A: Michel Gordin 3, Tomas Lindqvist 2, Michael Lindell. D: Lars Nyqvist, Stefan Svanfeldt, Mats Ringström.

Vilken härlig höstmorgon och likaledes måndagsmorgon. Det var lagom kallt, dimman rullade in över vackra Värtaverken, solen steg sakta upp, det var vindstilla och mycket syre i luften. Då trivdes gubbarna i AGO Reklam. Laget vände 0-1 till 5-1 för att sedan vinna med 6-3. Michel Gordin gjorde tre mål och är nu uppe i 20 mål. Inte illa av en nykomling som idag dundrade in en stolpe-stolpe och in. Tomas Lindqvist bokfördes för två strutar. Dagens Industri bjöd upp till motstånd så länge det varade och 1-0 eftet blott 21 sekunder av Lars Nyqvist. Dagens man var dock Mats Ringström i DI. Först gjorde han en otrolig bakåtpass där han chippade bollen över två anstormande AGO-spelare innanför straffområdet. Redan då var han matchens lirare. Han spädde sedan på med att reducera till 2-5 med ett skott från 35 meter. Efter det lobbade han in 2-6 målet i egen bur (Michael Lindell bokfördes för målet). AGO Reklam är nu helt klara för slutspel, grattis. Man får nu vässa formen i de avslutande omgångarna och se fram emot ett spännande slutspel.
MATCHENS LIRARE: MATS RINGSTRÖM, DAGENS INDUSTRI