Bomberos – AC Café   0-1
A: Gustave Gaudras.

Vi fick uppleva en tuff duell i gryningen mellan AC Café och Bomberos. Cafét började bäst och gjorde 1-0 i den nionde minuten när Gustave Gaudras skott retfullt enkelt rullade in i mål. Bomberos spelade upp sig efterhand och närmast nätkänning i första halvlek var Rickard Ekstam som nickade bollen i ribban. I början av andra spelade Bomberos mycket bra och skaffade sig 2-3 giftiga chanser som dock inte resulterade. Per Olsson i Cafét gjorde sin bästa match för säsongen och när slutsignalen ljöd stod det fortfarande 1-0 på anslagstavlan. I skrivande stund har AC Café chans till slutspel om de övriga resultaten går deras väg. Bomberos som legat på en slutspelsplats hela hösten halkade nu under strecket.
MATCHENS LIRARE: PER OLSSON, AC CAFÉ

Eurosport – Abribus City Media   1-10
E: Jan Möller. A: Thony Andersson 3, Lars Ekberg 2, Daniel Wiklund 2, Joachim Ahlm 2, Erik Johannisson.

Abribus City Media imponerar. Idag slog man dessutom rekord när man efter 6:33 av andra fixade det hittills snabbaste TÖ i och med 10-1 på formsvaga Eurosport. Erik Johannisson var hundraprocentig i dagens match ty vid första bollkontakten gjorde han 1-0 men skadades samtidigt. Tid en minut. Lars Ekberg, Daniel Wiklund och Joachim Ahlm gjorde samtliga två mål medan Thony Andersson var ett värre.
MATCHENS LIRARE: ERIK JOHANNISSON, ABRIBUS CITY MEDIA.

Media Marketing Gruppen – Phantom Design   4-3
M: Torbjörn Larsson 2, Niklas Andreasson, Jakob Fant. P: Patrik Hagman 3.

Vilken match Media Marketing Gruppen! MMG stod för höstens stora skräll när man med en enorm fighting spirit, en målvakt som tog allt, effektivt kontringsspel och en stor portion tur lyckades besegra regerande mästarna Phantom Design med knappa 4-3 efter en riktig rysare. PD:s svit på tio raka segrar bröts och man tappade serieledningen. PD började annars bra och skapade direkt en del chanser men efter ett grovt försvarsslarv kom man i underläge i mitten på första med Torbjörn Larsson som målskytt, blev de griniga. Ingen hade dock protesterat om Jonas Boström fått med sig en straff efter en kollision med målvakten: Domaren lider med Jonas som nu har 2-3 straffar upp. I andra halvleks början så skruvade Niklas Andreasson in en hörna direkt i mål. Därmed finns Niklas två senaste mål med på tio i topp-listan över snygga mål 1997. Patrik Hagman reducerade strax därefter. På nytt var PD släpphänta i försvarszonen och Torbjörn Larsson stänkte in 3-1. PD höjde sedan tempot flera snäpp men minuterna tickade iväg. Ingen kunde hindra planens gigant, Patrik Hagman, från att dundra in både 2-3 och kvitteringen 3-3. De sista målet kom med 80 sekunder kvar att spela. Sedan hände det otroliga när MMG gick upp i ett sista anfall och inlägget som slogs in i straffområdet nickades in via ribban av Jakob Fant. Michel Rydbergs miljonbygge får trots allt gälla som favorit i slutspelet. MMG ligger nu sjua.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS ANDREASSON, MEDIA MARKETING GRUPPEN

Fältman & Malmén – Brindfors Message   3-5
F: Sten-Ove Ramberg, Kjell Granqvist, Johan Hornhammar. B: Lars Axelsson 2, Andreas Göthe 2, Martin Åberg.

Brindfors Message säkrade definitivt en slutspelsplats när man besegrade Fältman & Malmén med 5-3 efter en riktig rysare. Matchen var nog den gnälligaste under hela 1997. BM var lite övertända samtidigt som domaren stod och såsade vid några tillfällen. F&M var inte heller med på noterna trots att matchen var så viktig. Martin Åberg gjorde 1-0, ett mål som senare Sten-Ove Ramberg kvitterade. Lars Axelsson gav sedan BM ledningen och via ribban från 30 meter fastställde Andreas Göthe halvtidssiffrorna till 3-1. I andra spelade F&M riktigt bra. Kjell Granqvist kunde slå in 2-3 efter en tveksamt dömd straff med vilda protester från Brindfors. Ingen i samma lag protesterade när Martin Åberg tog med handen i första halvlek och domaren friade. När sedan Johan Hornhammar kvitterade till 3-3 blev det riktig tråkig stämning på planen, långt ifrån den trevlig atmosfär som råder i de flesta matcher. Påpekas skall att undertecknad gärna ser Brindfors i slutspelet med alla sina reklamgubbar i laget. Man får mycket bra kritik i ”massmedia” men det förra charmlaget är för tillfället ett av de gnälligaste lagen i serien. Ni vet väl att det inte finns några bra domare, bara mindre dåliga. Matchen lugnade till slut ned sig och Andreas Göthe kunde på egen hand formligen trycka in 4-3 med ett par minuter kvar. Lars Axelsson fastställde slutresultatet med ett mål i slutsekunderna.
MATCHENS LIRARE: STEN-OVE RAMBERG, FÄLTMAN & MALMÉN

AnnonsService Rovers – TV 4   0-5 (WO)

Text & Rubrik – Svenska Dagbladet   2-6
T: Tor Sundberg, Peter Diedrichsen. S: Mårten Magnusson 3, Claes Andberg 2, Daniel Collin.

Äntligen lyckades Svenska Dagbladet vinna en match. Det var länge sedan. SvD mönstrade ett nyförvärv i Mårten Magnusson som är andra generationens Magnusson i Reklamserien. Pappa Sten-Åke var hett helsidesstoff för 10-12 år sedan. Mårten tackade för förtroendet och gjorde tre mål. Claes Andberg hängde två och lagkaptenen Daniel Collin ett. Text & Rubrik har gått en riktig kräftgång den senaste tiden. Svenskan lämnade nu jumboplatsen, vad kul! Sture Johansson vet numera hur det är att vara vattenpolomålvakt.
MATCHENS LIRARE: STURE JOHANSSON, TEXT & RUBRIK

Slitz/Radio City – Ogilvy & Mather   2-2
S: Jack Melcher-Claesson, Ulf Arousell. O: Björn Lundblad, Jesper Bergendal.

Formstarka Ogilvy & Mather spelade nu sin sjätte raka match utan förlust och i hösttabellen ligger man nu på en hedrande femteplats. Dagens match mot Slitz/Radio City var lite märklig. O & M hade det mesta av spelet anförda av den mycket duktige spelmotorn Björn Lundblad som också gjorde den första halvlekens enda mål. När så Jesper Bergendal lättade in 2-0 efter genialt förarbete av Lundblad då dryga tio minuter gått av andra halvlek trodde nog alla att detta var spiken i kistan. Men hör och häpna. Blott 40 sekunder senare hade Slitz både reducerat (Jack Melcher-Claesson) och kvitterat (Ulf Arousell). Vilken grej! Nästan som när Mats Sundin och Masken Carlsson gjorde två mål på finnarna i Hockey VM för några år sedan. Matchen slöt 2-2 efter att Mattias Hägglén gjort flertalet kvalificerade räddningar.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS HÄGGLÉN, SLITZ/RADIO CITY

Eriksson Reklam – AGO Reklam   2-7
E: Pelle Ericsson 2. A: Michel Gordin 4, Johan Strömberg 2, Fredrik Sträng.

Efter den 18:e omgången fick vi nya serieledare, den tredje under 1997. Laget är nykomlingar och heter AGO Reklam. Laget spelade drömfotboll mot topplaget Eriksson Reklam när man vände 0-1 (solo av Pelle Ericsson) till en 4-1 ledning på dryga 10 minuter. I andra rullade det på och matchen slöt 7-2 till AGO Reklam. Vi får hoppas att de tar en pinne i sista omgången så de vinner serien, för det är kul med trevligt och juste spelande nykomlingar. Michel Gordin gjorde fyra mål idag och går därmed upp på delad andra plats i skytteligan med 27 fullträffar. Tänk om Michel inte missat några matcher, då kanske han hade tagit upp kampen om skyttekungstrofén (men å andra sidan har den som leder också missat matcher). Det finns dock fler år. Johan Strömberg satte två och Fredrik Sträng ett. AGO har släppt in minst mål i serien. Fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO REKLAM

Svea – Dagens Industri   7-1
S: Jens Lundström 4, Mikael Bergvall, Mårten Forsell, Petter Wåhlén. D: Ola Klevard.

Svea besegrade Dagens Industri med 7-1 och blev därmed andra lag på 40 år som kommit upp i 100 gjorda seriemål på en säsong. Det gick dock lite troll i bollen när man kom upp i 99 efter en kvart på första. Bollen ville inte in samtidigt som DI reducerade och hade bud på fler. Sedan kom det förlösande 100:e målet genom fyramålsskytten Jens Lundström gjorde 4-1. Jensa kan nu slå Mikael Bergvalls rekord på 42 mål på en säsong. Han måste sätta två strutar i sista matchen för att bli historisk.
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN FORSELL, SVEA