Phantom Design – Bomberos   7-2
P: Jonas Boström 3, Patrik Hagman 2, Johan Engdahl, Henry Raffolt. B: Rickard Ekstam 2.

Phantom Design såg till att Bomberos hamnade utanför slutspelsfesten. PD ledde med 2-1 i paus men när Rickard Ekstam kvitterade genom att göra sitt andra mål för dagen, låg en skräll på lut. Den grusades ganska omedelbart för tre minuter senare stod det 5-2 på anslagstavlan. Matchen slöt sedan 7-2 och Jonas Boström gjorde tre mål och 20 mål totalt, vilket bör premieras på Phantoms bankett. Planens bästa spelare hittade vi dock i Patrik Hagman som idag nöjde sig med två mål. Enzo Bussoli fick i alla fall avsluta med en dubbeltunnel på två av Phantoms spelare, inga namn! PD slutade trea med går in i slutspelet som favoriter.
MATCHENS LIRARE: PATRIK HAGMAN, PHANTOM DESIGN

Ogilvy & Mather – Abribus City Media   1-3
O: Magnus Rignell. A: Thony Andersson 2, Erik Johannisson.

Abribus City Media avslutade med en seger mot höstens lag, Ogilvy & Mather. Efter 1-0 i paus avgjordes matchen sista fem då Thony Andersson först slog in bollen från 20 meter (2-0) och sedan nickade in 3-0. Som så många gånger tidigare så säger jag det för sista gången; det är en gåta att inte ACM är med i slutspelet. O&M gjorde en härlig höst. Vi ser fram emot våren 1998.
MATCHENS LIRARE: DAVID ELANDER, OGILVY & MATHER

AGO Reklam – Eurosport   5-0 (WO)

Slitz/Radio City – Dagens Industri   5-5
S: Jack Melcher-Claesson 3, Henrik Nyberg, Ulf Arousell. D: Ola Klevard 3, Mats Ringström, Fredrik Ivansson.

Vilken match! Slitz/Radio City och Dagens Industri bjöd på en underhållande match enda in i slutminuterna. Slitz spelade direkt lysande i första och gick till halvtidsvila med en 4-2 ledning. Mats Ringström i Dagens Industri, som dunkat in bollen från 30 meter de senaste två matcherna, ville inte vara sämre idag. Direkt på avspark i första sköt han i mål, tid fyra sekunder. Man hinner alltså göra mycket på fyra sekunder. Det hade endast gått fyra minuter av andra innan Dagens Industri både reducerat och kvitterat. När tremålsskytten Ola Klevard fullbordade sin målskörd så betydde det 5-4 till DI, vilken vändning. Snabbe Jack Melcher-Claesson blev också tremålsskytt när han kvitterade till 5-5 vilket blev slutresultatet.
MATCHENS LIRARE: MATS RINGSTRÖM, DAGENS INDUSTRI

BOW Reklam – Media Marketing Gruppen   6-4
B: Peter Kisfaludy 3, Per Jonsson 2, Hans Löwinder. M: Torbjörn Larsson 2, Andreas Sjöberg, Jakob Fant.

BOW Reklam verkar ha hittat slutspelsformen precis i rättan tid. Idag besegrade man Media Marketing Gruppen med 6-4 i en öppen och trevlig historia. BOW gick till halvtidsvila med en 3-2 ledning. Redan efter åtta minuter av andra stod det 6-4 och matchen svängde friskt. Det blev emellertid inga fler mål. Peter Kisfaludy fick fritt svängrum och då är han livsfarlig. Han smällde in tre mål med vänstern. Per Jonsson gjorde två men dagens hårdaste skott avlossade Hans Löwinder när han i första halvleks sista sekund gjorde 3-2. Att Löwinder även slog årets tunnel gör att vi korar honom till matchens lirare. MMG började matchen bra men Henrik Strömblad i BOW:s mål storspelade. Torbjörn Larsson hängde till slut två vilket gör att han kom tvåa i skytteligan med fantastiska 29 mål.Torbjörn blir också utsedd till Player Of The Year efter fyra matchens lirare-inteckningar.
MATCHENS LIRARE: HANS LÖWINDER, BOW REKLAM

Brindfors Message – AnnonsService Rovers   5-0 (WO)

AC Café – Svenska Dagbladet   4-1
A: Nicolai Nystrand, Christer Bengtsson, Jonas Eriksson, Burre Behdjou. S: Daniel Sjöberg.

AC Café vann över Svenska Dagbladet med 4-1 efter 0-0 i paus. Det räckte tyvärr endast till en nionde plats, två poäng från slutspel. Man radade mangrannt upp fyra olika målskyttar. SvD släppte till slut in 100 mål i serien men avslutade säsongen med två bra matcher. Den interna skyttekungen i SvD, Daniel Sjöberg, avslutade med att göra sitt sjunde mål i matchens sista minut.
MATCHENS LIRARE: RICKARD LIND, AC CAFÉ

Eriksson Reklam – Text & Rubrik   5-0 (WO)

Svea – Fältman & Malmén   10-3
S: Jens Lundström 5, Daniel Eskilsson 2, Mårten Forsell 2, Bertil Enholm. F: Magnus Hörberg, Ulf Olofsson, Johan Hornhammar.

Sista matchen avslutades med en TÖ när Sveas Jens Lundström gjorde 10-3 målet på Fältman & Malmén i matchens sista minut. Lundström blev idag historisk när han spädde på med hela fem mål och kom upp i smått otroliga 46 mål, vilket är rekord i Reklamseriens historia. Det skall nämnas att det aldrig spelats fler matcher i serien än i år. Svea slutade på 113 gjorda mål vilket också är rekord. Man slipper dock favoritskapet efter sin andra plats i serien. Mårten Forsell och Daniel Eskilsson gjorde två mål vardera. Fältman & Malmén då? Ja, gubbarna börjar komma upp i åren men vi hoppas att de kommer igen nästa år. Owe Wahlberg var inblandad i det mesta som hände på plan idag. Både framåt och bakåt.
MATCHENS LIRARE: OWE WAHLBERG, FÄLTMAN & MALMÉN