Slutspel 1997 - Semifinaler

Svea - Phantom Design  2-5
S:
Jens Lundström, Mikael Bergvall. P: Jonas Boström 2, Janne Rydberg, Kenth Bergman, Henry Raffolt.

Svea hade båder 1-0 och 2-1 men lyckade ändå inte besegra storfavoriten Phantom Design. Efter en jämn inledning så kunde årets stjärnskott, Jens Lundström, stöta in 1-0. PD ville ha det till hands men en skymd domare dömde mål. Fightern med blåögat, Jonas Boström, kvitterade dock omgående. Halvleken avslutades med att Mikael Bergvall gjorde 2-1 och Janne Rydberg 2-2. I andra var det ett ställningskrig och båda lagen hade fina chanser men när Kenth Bergman satte dit 3-2 så rann matchen över till Phantoms fördel. Både 4-2 genom Jonas Boström och 5-2 genom Henry Raffolt kom inte helt oväntat. Detta var en farftfylld match och Svea får ta nya tag nästa år.
MATCHENS LIRARE: PATRIK HAGMAN, PHANTOM DESIGN

AGO Reklam - Eriksson Reklam  6-4
A:
Per Apelgren 2, Michel Gordin 2, Johan Strömberg, Magnus Laurin E: Mikael Örnliden 2, Pelle Ericsson, Thomas Tysk.

I den andra semifinalen mellan nykomlingen AGO Reklam och Eriksson Reklam fick vi bevittna en av de mest sevärda slutspelsmatcherna i Reklamseriens historia. Redan i den andra matchminuten kastade AGO ett inkast som nickskarvades och vid bortre stolpen stod Per Apelgren som kunde göra 1-0. När så Michel Gordin, efter försvarsslarv, gjorde 2-0 och Johan Strömberg 3-0 på nick var AGO verkligen på gång. Man spelade sin bästa fotboll för året och det kunde man inte beskylla ER för. Halvleken avslutades med att Michel Gordin sköt något av årets skott i krysset varpå halvtidsresultatet skrevs till 4-0 och matchen var så gott som avgjord. Helt avgjord var den när Magnus Laurin gjorde 5-0 i andra halvlekens första minut. Men så hände något underligt. ER började få igång spelet och fjärde minuten gjorde man både 1-5 och 2-5 genom Pelle Ericsson och Mikael Örnliden. När så Örnliden reducerade ytterligare en gång till 3-5 med tio minuter kvar blev det lite panik hos AGO. Och mycket riktigt, när sex minuter återstod som också 4-5 genom Thomas Tysk. Slutminuterna blev spännande. Varje gång ER fick en hörna eller slog ett inlägg blev det målchans. Per Apelgren kunde dock avgöra matchen för "tredje gången" när han satte dit 6-4. Vilken thriller! Den trevlige nykomlingen AGO Reklam jublade och gick därmed till final redan sitt första år. Starkt.
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO REKLAM