TV4 - Dagens Industri  4-1
TV4:
Per Ek 2, Anders Westin, Ola Wenström, DI: Stefan Svanfeldt.

TV4 kunde efter en riktig kämpamatch gå vidare en runda i Reklamseriecupen efter 4-1 på Dagens Industri. Äntligen kände man igen lite av det gamla TV4 och man tog fram vapnet som är deras kännemärke, nämligen lagmoralen, fightingen samt det goda humöret. Man höll dessutom ihop försvaret. Efter 0-0 i paus kunde Per Ek göra 1-0 med en kvart kvar. DI tvingades då flytta fram folk och starke Anders Westin kunde dundra in 2-0 efter en äkta tåpaj. Med fem kvar dundrade DI ett skott i ribban varpå Per Ek kontrade in 3-0, ridå.
MATCHENS LIRARE: ANDERS WESTIN, TV4

Bomberos - Aftonbladet  0-6
Ab:
Mikael Samuelsson 3, Ola Axelsson 3.

Aftonbladet gjorde sin kanske bästa match för säsongen när man besegrade Bomberos med hela 6-0. Bakom siffrorna döljer sig dock en ganska jämn match som inte avgjordes förrän tio minuter in på andra halvlek när tremålsskytten Mikael Samuelsson gjorde 3-0 när dessförinnan Bomberos skjutit i ribban. Bomberos dog då och debutanten Ola Axelsson avslutade med tre mål. Nicke Franchel höll föredömligt nollan men dagens härligaste friskus var utan tvekan dödspiloten Niklas Bodell.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS BODELL, AFTONBLADET

Svenska Dagbladet - Ogilvy  0-1
O:
Göran Swahn.

Svenska Dagbladet och Ogilvy drabbade samman i en ganska slätstruken men dock spännande historia. Efter 0-0 i paus kunde pigge Göran Swahn göra matchens enda mål i den fjärde matchminuten av andra halvlek. SvD hade som vanligt svårt att göra mål. För Ogilvy fortsätter cupäventyret i höst.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETERSEN, SVENSKA DAGBLADET

AC Café - Slitz  4-1
AC:
Albin Wiberg 2, Rickard Hagenstam 2. S: Patrik Milleskog.

Som bekant finns det ju en rad trevliga derbyn i reklamseriens båda ligor. Men det största är nog mellan mellan konkurenterna AC Café och Slitz. Matchen hade mycket hög kvalitet, men för att vara Reklamserien var det mycket hårt och gnälligt. Visst spelade Slitz hårt men dom gnällde inte. AC Café spelade också hårt men då får man ta en smäll. Själva matchen var som sagt bra. AC Café var strået vassare och mellan den tionde och femtonde minuten gick de från 0-0 till 3-0 efter två mål av banans bästa spelare Rickard Hagenstam samt ett av toppbacken Albin Wiberg. I andra halvlek var matchen jämn och båda lagen gjorde var sitt mål.
MATCHENS LIRARE: RICKARD HAGENSTAM, AC CAFÈ

JCDecaux - Paganini M+  4-6
J:
Anders Persson 3, Christian Hellevik. PM: Lars Axelsson 3, Johan Alanko, Sven Gustavsson, Andreas Göthe.

Vårens stora överaskning och kometlag Paganini M+ har verkligen marginalerna på sin sida hittills denna säsong. Idag mötte man ett både taggat och bra JCDecaux som helt rättvist gick fram till både 2-0 och halvtidssiffrorna 3-1. I andra fick JCD en man skadad och fick spela med en man mindre. Vips klackade Lars Axelsson in 2-3 och bara minuten senare så kastade Andreas Göthe ett långt inkast som nickspecialisten Erik Karlsson gick upp på i bortre delen av straffområdet och nickade fram bollen till Lars Axelsson som stod parkerad vid ena stolpen och stötte in 3-3. Laxen hade därmed gjort tre mål. Av bara farten började PM+ spela drömfotboll och gjorde ytterligare tre mål och gick därmed från 1-3 till 6-3 på tolv minuter. Matchens lirare borde ha blivit Lars Axelsson men titulering var redan klar innan matchen! Erik Karlsson hade tagit taxi från Norrtälje, pris 720:-, för att inte missa denna match, starkt. Reklamserien ryckte givetvis in och stod för notan.
MATCHENS LIRARE: ERIK KARLSSON, PAGANINI M+

Text & Rubrik - IGP  2-3
T&R:
Sture Johansson, Martin Berggren. I: Mattias Persson 2, Rune Olsson.

IGP överaskade alla när man slog ut Text & Rubrik i cupen med jämna och knappa 3-2. T&R tog ledningen med 2-0 efter snygga mål av Sture Johansson och Martin Berggren. Vid båda tillfällena var Tor Sundberg hjärnan bakom. IGP kom sedan in i matchen och kunde först reducera i slutet på första varpå man kunde kvittera i början på andra. Matchen böljade verkligen fram och tillbaka där båda lagen hade en rad chanser och tillsammans hade dom hela fem träffar i virket. Lite överaskande gjorde duktige Mattias Persson 3-2 i den elfte minuten. IGP höll sedan undan men T&R missade ett friläge i slutsekunderna.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS PERSSON, IGP

Phantom Design - AGO Reklam  6-2
PD:
Bengt Lööw 2,Kenth Bergman, Johan Borglund, Patrik Hagman, Kenth Raffolt. A: Michel Gordin, Mattias Samuelsson.

Sista paret ut för vårsäsongen blev topplagen och fjolårsfinalisterna Phantom Design och AGO Reklam. Cupen har ju fri lottning vilket tyvärr gör att ett av dessa lag fick repass. Precis lagom till matchen hade vårsvaga P.D. fått ihop sitt ”dream team”. Ja, t o m Kenth Bergman tvärnitade på parkeringen när matchen hållit på i fem minuter. AGO som varit mycket vassa hittills i år var bra inledningsvis och gjorde mycket riktigt både 1-0 genom Michel Gordin och 2-0 via Mattias Samuelsson. I slutet på första kom dock P.D. starkt och Kenth Bergman reducerade innan Johan Borglund kvitterade. Början på andra var rent strålande och matchen höll absolut högsta kvalitet. Frågan var om inte detta var seriens bästa match hittills. Först missade AGO två kanonchanser och sju minuter senare hade P.D. haft två stolpträffar, ett friläge, dessutom var Patrik Hagmans två fräsare ej att förglömma. Vilken dramatik. I den tolfte minuten gjorde sedan Patrik Hagman 3-2. AGO tvingades då flytta fram folk och med fem minuter kvar kontrade Kenth Raffolt och Bengt Lööw in både 4-2 och 5-2 och matchen var över. Kanonmatch gubbar, trevlig sommar.
MATCHENS LIRARE: STEFAN LINDBERG, PHANTOM DESIGN

Svea - BOW Reklam  6-2
S:
Jens Lundström 2, Mårten Forsell 2, Michael Kjell, Thomas Svensson. B: Anders Ungh 2.

Svea och BOW Reklam drabbade samman i en kanonmatch med mycket målchanser och full fart framåt från bägge håll men målen uteblev inledningsvis. BOW hade flera chanser men debuterande målvakten
i Svea Henrik Elster var grym. Jens Lundström gjorde sedan 1-0 i sjuttonde minuten. Anders Ungh kvitterade direkt i andra och sedan var det ett härligt ställningskrig. Det enorma tempot från första bedarrade helt förståligt. Svea missade en straff och hade en boll i stolpen samt ett litet övertag. Henrik Strömblad var bra i målet och när Mårten Forsell gjorde 2-1 med fem kvar trodde man att det var matchavgörande men planens bästa spelare Anders Ungh kvitterade omgående. Stabile Mårten Forsell gjorde dock i detta läge lite överaskande 3-2 och då dog BOW varpå det hela slutade 6-2.
MATCHENS LIRARE: ANDERS UNGH, BOW REKLAM