Premier League 1998 - 1:a omg

CIA Media Marketing - Fältman & Malmén  3-5
CIA:
Torbjörn Larssson 2, Frederic Jonhammar, F&M: Magnus Hörberg 3, Patrik Moks 2

Det blev en toppmatch direkt i Premier League mellan CIA Media Marketing och Fältman & Malmén. Det tog ca sex sekunder innan Billy Ohlsson slagit sin första tunnel. Frederic Jonhammar gjorde 1-0 för CIA men i slutet av första och i början av andra så kunde högerbacken Magnus Hörberg göra ett äkta hattrick och matchen var så gott som avgjord. Torbjörn Larsson och pånyttfödde Patrik Moks gjorde två var, varpå slutresultatet skrevs 5-3 till F & M.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS HÖRBERG, FÄLTMAN & MALMÈN


Tip TV - Dagens Industri  0-5
DI:
Thomas Järnheden 2, Michael Kinnard, Stefan Svanfeldt, Fredrik Ivansson

Dagens Industri fick en drömstart när man efter en jämn inledning kunde gå ifrån till hela 5-0 mot nykomlingen TIP TV. D.I radade upp fyra olika målskyttar med debutanten Thomas Järvheden som tvåmålsskytt. TIP TV i sina kanariegula tröjor spelade med huvudet under armen och anföll i tid och otid samt lämnade stora blottor bakåt. Daniel Björklund var grym i målet och Per Tellander stred tappert och så har man ju sin egen Klas Ingesson i form av Ola Johansson. Kom igen, gubbar. Lars Nyqvist sprang för tre i D.I.
MATCHENS LIRARE: DANIEL BJÖRKLUND, TIP TV.


IGP - Carat Sverige  3-10
IGP: Niklas Karlsson, Rune Olsson, Fredrik Linder, CS: Kjell Söderberg 3, Stefan Zetterberg 2, John Kock, Fredrik Malmfält, Per Boquist, Lars Zirpins, Christian Lewenhaupt

John Kocks Blue Boys stormade in som en mycket trevlig nykomling och de dröjde bara 20 minuter så hade man slagit ett 42-årigt rekord. Man har ju hört talas om den sjuarmade ljusstaken och att man plockar sju olika sorters blommor på midsommar och lägger under kudden. Men att rada upp sju olika målskyttar på en halvlek slår alla rekord. Carat Sverige blir ett gäng att se upp med. Den andra nykomligen då, jo IGP var inte så dåliga hur konstigt det än låter. Niklas Karlsson, Fredrik Linder och Ragnar Dybeck med de två första som målskyttar var riktigt vassa. Man hade dock inte det rätta flytet. T.Ö. blev det efter 18.36 av andra i dennna trevliga och ganska välspelade 10-3 match. Kjell Söderberg blev tremålsskytt och Christian Lewenhaupt satte dit en från 30 meter.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN LEWENHAUPT, CARAT SVERIGE


Aftonbladet - Svenska Dagbladet  1-2
AB: Anders Loveng, SvD: Peter Arnesson, Magnus Klintengren

Redan i första rundan fick vi se ett tidningsderby mellan Svenska Dagbladet och Aftonbladet. Matchen var jämn och ett oavgjort resultat hade varit i sin ordning men när endast 15 sekunder återstod kunde Magnus Klintengren göra 2-1 för SvD. Aftonbladet kom ut till spel i enhetliga dräkter med svarta strumpor, röda knickers och en snygg svart matchtröja och hade hela fyra träffar i virket vilket borde betytt minst en poäng. Målvakten Nicke Frankell var bra i Aftonbladet och målskytten Peter Arnesson i SvD borde fått en straff med sig men det blev ju mål på returen.
MATCHENS LIRARE: PER JÄGHAMMAR, SVENSKA DAGBLADET


Strömberg/Brunnhages - Ogilvy  3-0
S/B:
Roy Henriksson 2, Jan Engblom

Ännu en trevlig nykomling presenterade sig i form av Strömberg/Brunnhages. Lagkaptenen Thomas Lindberg hade ett härligt gäng ute på planen där bl a målvakten Jan Stark 1.72 lång höll nollan (gjorde debut i Tunncupen 1972) och 1.97 långe P-O Byrén som mittback. Har man dessutom en forward med namnet Roy (Henriksson två mål) så kan det inte gå snett. Mikael Andersson var en bra spelare som borde spela mer centralt. Ogilvy då, jo man inledde lika skralt som ifjol men man kämpade tappert trots att det bl 0-3 i baken. Krister Svensson gjorde några härliga benparader som målvakt i första halvlek och hade stolpträffen till 1-1 gått in istället för 2-0 målet som kom i anfallet efter så vete sjutton.
MATCHENS LIRARE: JAN STARK, STRÖMBERG/BRUNNHAGES