Premier League 1998 - 2:a omg

Carat Sverige - Aftonbladet  6-2
CS:
Per Boquist 2, Christian Lewenhaupt 2, Ulf Rönnmark, Joachim Persson. A: Marc Löfgren, Kjell Friman.

Carat Sverige går upp som serieledare i Premier League efter ännu en kanonmatch. Laget har en bra organisation, stor fighting spirit, fin laganda samt en portion flyt. Ja, ungefär som idag då man går till halvtidsvila med en 4-0 ledning på ett ganska bra Aftonbladet i en ganska jämn halvlek. Målvakten Gunnar "Pantern" Pettersson räddade bl a två frilägen. Matchen slöt 6-2 och ingen glömmer väl Fredrik Malmfälts nedtagning eller Per Boquists inlägg med vänster utsida som gick i mål. Tvåmålsskytten Christian Lewenhaupt ena mål var grannt. Först en rush på 20 meter sedan ett vänsterskott i mål. Aftonbladet då, jo det är bara att komma igen.
MATCHENS LIRARE: GUNNAR PETTERSSON, CARAT SVERIGE

Ogilvy - IGP  6-7
O:
Mats Bergman 3, Christian Callert 2, Curt Rosén, IGP: Niklas Karlsson 5, Ragnar Dybeck 2.

Vilken match! Ja årets svängigaste match gick i allafall mellan Ogilvy och IGP. Ogilvy ledde med 1-0 och 2-1 för att tappa till hela 2-5 innan paus. Ogilvy gjorde sedan det omöjliga och gick upp till 5-5 innan IGP ryckte ytterligare en gång till 5-7 som sedemera blev 6-7. Mats Bergman hängde tre mål men än värre var matchens bästa spelare Niklas Karlsson som hängde fem kassar. Magnus Brehmer var en mycket trevlig korpgubbe med fin teknik och dålig kondis. Vilka Bosse Larsson-dragningar Magnus bjöd oss på.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS BREHMER, OGILVY.

CIA Media Marketing - Strömberg/Brunnhages  1-6
CIA:
Thomas Järnstål SB: Erik Werner 3, Roy Henriksson 2, Mikael Andersson

Strömberg/Brunnhages gjorde ånyo en kanonmatch. Man besegrade det tippade topplaget CIA Media Marketing med hela 6-1. Erik Werner gjorde tre mål och Roy Henriksson med den känsliga vänsterfoten två. S/B ligger nu ovanför strecket medan CIA måste rycka upp sig. Dagens historia var ett bottennapp.
MATCHENS LIRARE: ERIK WERNER, STRÖMBERG/BRUNNHAGES

Dagens Industri - Fältman & Malmén  1-5
D: Stefan Svanfeldt, FM: Johan Hornhammar 3, Kjell Granqvist 2

Fältman & Malmén tog sin andra raka seger efter riktigt underhållande spel med en rad granna mål. Efter det att Stefan Svanfeldt gett Dagens Industri ledningen på en snygg nick radade F&M upp fem raka kassar. Kjell Granqvist dundrade in två. En med sträckt vrist och en på en frispark. Johan Hornhammar gjorde årsdebut och tre mål i en trevlig match. I nyförvärvet Jan Ringsö har F&M den bästa målvakten i båda serierna.
MATCHENS LIRARE: JAN RINGSÖ, FÄLTMAN & MALMÉN

Svenska Dagbladet - Slitz  1-4
SvD: Peter Callius S: Ulf Arousell 2, Jack Melcher-Claesson, Kim Friberg

Det började med att nytända Svenska Dagbladet (14 man på plats inkl tränare) lirade mycket fin fotboll den första kvarten mot Slitz. Att det bara stod 1-0 efter mål av Peter Callius kan Slitz tacka sin målvakt Mattias Hägglén för. Han var helt enkelt grym. Sedan fick Slitz något som kan liknas en Lidners knäpp. Först kvitterade man genom måltjuven Ulf Arousell i slutet på första. Sedan gick man från 1-1 till 4-1 på mindre än tre minuter i början på andra. Matchen var då körd och resten blev en transportsträcka.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS HÄGGLÉN, SLITZ