Premier League 1998 - 3:e omg

IGP - CIA Media Marketing  2-7
IGP: Mattias Persson, Niklas Karlsson, CIA: Torbjörn Larsson 4, Tomas Järnståhl, Andreas Sjöberg, Gunnar Gidefeldt

Efter två förluster hittade CIA Media Marketing sitt vinnarspel igen och det gick tyvärr ut över den pigga nykomlingen IGP. Torbjörn Larsson var på målhumör och gjorde hela fyra strutar medan Tomas Järnståhl satte dit en. Matchen slöt hela 7-2 till sist men det var ganska jämt ute på plan. CIA’s rutin avgjorde samt att IGP gav upp lite mot slutet när tremålsledningen kom.
MATCHENS LIRARE: TORBJÖRN LARSSON, CIA Media Marketing

Svenska Dagbladet - Carat Sverige  0-3
C:
Joachim Persson, Fredrik Malmfält, Stefan Zetterberg

Carat Sverige börjar mer och mer se ut som en het kandidat till att hamna bland de två som tar steget upp till Serie A. Dagens match mot Svenska Dagbladet inramades av ett underbart vårväder. Både lagen mötte upp med hela 12 förväntansfulla gubbar som bjöd på en mycket trevlig match i äkta reklamserieanda. SvD hade t o m sin färgstarka coach Ronnie Branting med som vanligt. Ute på plan var det jämt där bl a SvD centrallinje med liberon Peter Nyström, mittfältaren Claes Andberg och spjutspetsen Peter Arnesson är mycket bra. Playmakern Jock Kock’s gubbar har många olika kvaliteter som i en mix blir svåra att slå. På sin 30-årsdag gjorde Joachim Persson 1-0 i den 18:e minuten. I början på den andra tog Carat över spelet och hade både en stolp- och en ribbträff i samma anfall i den femte minuten. När så duktige Fredrik Malmfält på sin egen stolpretur gjorde 2-0 var saken mer eller mindre klar. Stefan Zetterberg gjorde sedan ett underbart 3-0 mål. Stefan gör bara snygga mål annars får det vara. Kul match gubbar. Välkommen åter.
MATCHENS LIRARE: JOHN KOCK, CARAT SVERIGE

Aftonbladet - Ogilvy  8-2
AB:
Mikael Samuelsson 3, Kjell Friman 2, Niklas Forsman, Magnus Lovang, Paul Mayanya. O: Curt Rosén, Krister Svensson.

Aftonbladet tog sin första seger för säsongen efter riktigt småtrevligt och finurligt spel. Man gjorde 4-1 i vardera halvlek mot ett tamt Ogilvy, som tyvärr ståtar med tre raka förluster (kom igen). Mikael Samuelsson och Kjell Friman svarade för fem mål tillsammans men matchens färgklick var utan tvekan Paul Mayanya. Paul kommer ursprungligen från Uganda, han hade bäst teknik och sämst kondis av samtliga spelare på plan.
MATCHENS LIRARE: PAUL MUYANYA, AFTONBLADET

Strömberg/Brunnhages - Dagens Industri  6-6
SB:
Mikael Andersson 3, Thomas Lindberg, Roy Henriksson, Stefan Söderberg. DI: Thomas Järvheden 2, Ola Klevard 2, Martin Fredriksson, Lars Nyqvist.

Strömberg/Brunnhages och Dagens Industri bjöd på en härlig fotbollsunderhållning precis i publikens smak. Man delade på dussinet mål. Matchen rivstartade och ställningen var 2-2 redan efter sju minuter. I mitten av matchen ryckte DI till 5-2 och alla trodde nog att matchen var körd. S/B gick dock upp till 4-5 samt missade ett friläge. 5-5 kom dock ändå i den 17:e minuten. S/B fick blodad tand och anföll huvudlöst varpå kämpen Lars Nyqvist dundrade in 6-5 på en kontring i den 18:e minuten och nu var det väl iallafall kört. Matchens bästa spelare i form av tremålsskytten Mikael Andersson kvitterade dock till 6-6 i matchens sista minut, vilken dramatik. Thomas Lindberg myntade ett nytt uttryck när han gjorde mål på en strumprullarvolley.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL ANDERSSON, STRÖMBERG/BRUNNHAGES

Slitz - Tip TV  9-0
S:
Ulf Arousell 4, Kim Friberg 2, Joakim Lindholm, Mikael Persson, Tomas Gunnå.

Slitz gick i och med dagens 9-0 på Tip TV upp på slutspelsplats. Måltjuven Ulf Arousell gjorde hela fyra mål och planens bästa spelare Kim Friberg två. Thomas Gunnå var en mycket pigg debutant som visade fin teknik. Tip TV har iallafall två saker gemensamt med svenska landslaget i fotboll. Dels är tröjorna gula och dels har dom inte gjort något mål i år. Reklamserien bjuder på en storstrut till Tip TV’s första målgörare. Johan Apel slet för två och Ola Johansson stred tappert i målet.
MATCHENS LIRARE: TOMAS GUNNÅ, SLITZ