Premier League 1998 - 4:e omg

Ogilvy - Svenska Dagbladet  3-1
O: Christian Callert, Pontus Ogebjer, Jesper Bergendal, SvD: Claes Andberg.

Ogilvy tog sin första seger efter övertygande spel. Tyvärr gick det ut över trevliga Svenska Dagbladet. Matchen var annars jämn men Ogilvy spelade sin bästa match för i år och efter nio minuter kunde måltjuven Christian Callert stöta in 1-0 efter retur. Ogilvy hade även ett skott i ribban plus att vikarierande målvakten i Svenskan, Daniel Sjöberg, var bra i mål. Vid ställningen 3-0 fick dock SvD ett mål. Av någon anledning blir alltid motståndarnarmålvakterna matchens lirare när SvD spelar. Peter Granberg var helt omöjlig och gjorde nog en av sina bästa matcher någonsin, vilka räddningar.
MATCHENS LIRARE: PETER GRANBERG, OGILVY

Carat Sverige - Slitz  0-2
S:
Ulf Arousell, Jack Melcher-Claesson.

I en tidig seriefinal i Premier League lyckades ett överaskande bra Slitz besegra vårens komet Carat Sverige efter en mycket jämn drabbning. Slitz inledde bäst och hade inte Gunnar Pettersson varit så framgångsrik hade nollan inte varit intakt. Efter hand kom dock Carat in i matchen och jämnade ut tillställningen i både spel och framförallt målchanser. Efter 0-0 i halvtid och 0-0 när slutminuterna närmade sig trodde vi nog lite till mans att det skulle bli kryss. Med 97 sekunder kvar att spela dök då måltjuven och gubben i lådan (Ulf Arousell) upp och klackade lite turligt men elegant in 1-0. Carat anföll med hela laget varpå Slitz kontrade in avgörande 2-0 genom snabbe Jack Melcher-Claeson. Bra match gubbar.
MATCHENS LIRARE: ULF AROUSELL, SLITZ

CIA Media Marketing - Aftonbladet  5-2
CIA:
Ola Ohlsson 2, Peder Andreasson, Tomas Järnståhl, Torbjörn Larsson, AB: Tony Henschel 2.

CIA Media Marketing vann sin andra raka match över ett hyggligt Aftonbladet. Matchens båda halvlekar hade två ansikten. I första var spelet jämnt men CIA var ruggigt effektiva. Mellan 10:e och 16:e minuten var det Torbjörn Larsson show. Tobbe spelade fram till tre fullträffar på bästa "Foppa" Forsberg-manér. T o m Stevie Wonder hade gjort mål på på chanserna utan att förta målskyttarnas prestationer. Tobbe gjorde sedan själv 4-0 målet. I andra var CIA klart bättre och skapade mängder av chanser men Aftonbladet vann halvleken med 2-1 varpå matchen slöt 5-2 till CIA Media Marketing. Tomas Järnståhl gjorde mål igen och Aftonbladets Kjell Friman var riktigt bra i sin liberoposition.
MATCHENS LIRARE: TORBJÖRN LARSSON, CIA MEDIA MARKETING

Dagens Industri - IGP  5-2
DI:
Stefan Svanfeldt 2, Thomas Järvheden, Michael Kinnard, Ola Klevard, IGP: Mattias Pettersson, Niklas Karlsson.

Dagens Industri hänger med i toppen på serien efter stabila 5-2 på ett tyvärr decimerat (igen) IGP. DI hade marginalerna på sin sida när Thomas Järvheden fick "bollen på sig" vid 1-0. Sedan gjorde planens gigant Stefan Svanfeldt ett äkta solomål när drog hela laget samt la in 2-0 vid stolpen. DI hade 3-1 i paus men IGP var inte ofarliga och man hade tre träffar i virket. Fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SVANFELDT, DAGENS INDUSTRI

Tip TV - Fältman & Malmén  1-9
T:
Peter Sylvén. F&M: Kjell Granqvist 2, Putte Ramberg 2, Pelle Kotschack 2, Anders Frigren, Magnus Hörberg, Ulf Olofsson.

Fältman & Malmén gick upp i serieledning efter 9-1 mot jumbon Tip TV. Bakom 9-1 döljer sig ganska småtrevligt spel en underbar morgon. Kjell Granqvist (bra igen), Putte Ramberg och säsongsdebuterande Pelle Kotschack gjorde två mål vardera. Efter en tredjedel av matchen ledde dock Tip TV med 1-0 och efter 3.27 kom det magiska första målet inslaget av Peter Sylvén. Tip TV kämpade som dopade kinesiskor men orken tröt.
MATCHENS LIRARE: PELLE KOTSCHACK, FÄLTMAN & MALMÈN