Premier League 1998 - 5:e omg

Svenska Dagbladet - CIA Media Marketing  2-5
SvD:
Johan Petersen, Claes Andberg, CIA: Torbjörn Larsson 4, Gunnar Gidefeldt.

CIA Media Marketing tog sin tredje raka seger efter en tam start på säsongen. Idag hade man dessutom marginalerna på sin sida. Efter 3-1 i paus gick man ifrån till 5-2 efter fyra mål av Torbjörn Larsson. Peder Andreasson slet för två och Bosse Larsson var kungen på sin kant. CIA spelade efter sina resurser mycket bra. Svenska Dagbladet var för dåliga framför kassarna om man får tala hockeyspråk. Man får inte bränna chanser som dom gjorde.
MATCHENS LIRARE: BO LARSSON, CIA MEDIA MARKETING

Dagens Industri - Aftonbladet  7-2
DI:
Ola Klevard 2, Thomas Järvheden 2, Stefan Svanfeldt 2, Mats Ringström, A: Tony Henschel 2.

Dagens Industri går inte att räkna bort från slutspelsplatserna i år. I dagens match mot ett segt Aftonbladet spelade man en stor fotboll. Efter 2-0 i halvtid gick man ifrån till hela 7-2 efter bl a triss i tvåmålsskyttar i form av Ola Klevard, Thomas Järvheden och Stefan Svanfeldt. Vi minns bl a Stefans kanon i nättaket med sträckt vrist i flykten, vilken pärla. Tony Henschel gjorde två mål igen för Aftonbladet.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL KINNARD, DAGENS INDUSTRI

Carat Sverige - Ogilvy  4-1
C:
Magnus Tegström, Fredrik Malmfält, Per Boquist, Stefan Zetterberg, O: Andreas Claesson.

Matchen mellan Carat Sverige och Ogilvy avgjordes redan innan matchen! Carats spelare var tidiga, värmde upp och laddade medan Ogilvys spelare kom insläntrande en efter en efter matchstart. Carat passade då på att göra både 1-0 (Magnus Tegström) och 2-0 (Fredrik Malmfält). När så Per Boquist satte dit 3-0 någon minut senare var det en så kallad bra start. Resten av matchen var jämn och det blev 4-1. Christian Lewenhaupt öppnade i rena rama VM-tempot! Nu blir John Kock glad när han får reda på detta.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK MALMFÄLT, CARAT SVERIGE

Slitz - Fältman & Malmén  6-1
S:
Kim Friberg 3, Ulf Arousell, Tomas Gunnå, Joakim Lindholm, F&M: Ulf Olofsson.

Slitz körde gasen i botten i seriefinalen mot serieledande Fältman & Malmén och gjorde 1-0 direkt samt 2-1 efter sex minuter. Tremålsskytten Kim Friberg gjorde även psykologiska 3-1 precis innan tepaus. Slitz hade verkligen marginalerna på sin sida som t ex efter det att F&M hade pressat i början på andra utan att göra något mål, så gör Slitz 4-1. Eller när F&M missar helt öppet mål till 4-2 så kontrar Slitz in 5-1. Detta var en trevlig seriefinal. Trevligt är det alltid när Fältman & Malmén spelar. Putte Ramberg var grym idag med fyra klockrena tunnlar och Slitz mötte upp med en hela 11 man stark skara, rekord.
MATCHENS LIRARE: PUTTE RAMBERG, FÄLTMAN & MALMÈN

Strömberg/Brunnhages - Tip TV 7-5
S/B:
Mikael Andersson 3, Stefan Lundgren 2, Roy Henriksson 2, T: Per Tellander 3, Peter Sylvén, Johan Apel.

Båda lagen mötte upp med fem spelare, svagt! Matchen fick dock spelas och målen trillade in i jämn takt för båda lagen. Strömberg/Brunnhages och Tip TV producerade dussinet mål. Mikael Andersson gjorde tre, Stefan Lundgren och Roy Henriksson två var. Per Tellander satte dit tre för Tip TV, som för övrigt gjorde sin bästa match för i år. Man fick dessutom in en man till efter en kvart. Tip TV hade en 5-4 ledning mot slutet men S/B både kvitterade och gick ifrån till 7-5. S/B ligger ovanför strecket, starkt.
MATCHENS LIRARE: PER TELLANDER, TIP TV