Premier League 1998 - 6:e omg

CIA Media Marketing - Carat Sverige  4-0
C: Torbjörn Larsson 2, Gunnar Gidefeldt, Tomas Järnståhl.

CIA Media Marketing besegrade Carat Sverige i ett äkta derby med stort D. CIA överraskade Carat med deras eget vapen. Man chockstartade nämligen efter att samtliga gubbar var väldigt laddade och matchklara när domarens pipa ljöd. Torbjörn Larsson gjorde både 1-0 och 2-0 redan efter fem minuter. Sedan kom 3-0 genom Gunnar Gidefeldt, som nickade in Niclas Jensells stenhårda "skott". Hur vågade du sätta fram skallen, Gunnar?! Efter den starten orkade inte Carat resa sig trots att man var det bättre laget i andra samt tryckte på ordentligt. Man kunde fått 1-2 straffar mot slutet men för första gången i årets serie såg Carat oorganiserade ut. Tomas Järnståhl avslutade med att göra 4-0, vilket betyder toppkänning inför hösten för CIA.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS JENSELL, CIA MEDIA MARKETING

Dagens Industri - Svenska Dagbladet  3-1
D:
Fredrik Ivansson, Ola Klevard, Thomas Järvheden. S: Daniel Sjöberg.

Hur skall detta sluta, Dagens Industri? Man har nu radat upp fyra matcher i rad utan förlust. Redan efter tre minuter sköt Mats Ringström från 40 meter i ribban och på returen dök Fredrik Ivansson upp och gjorde 1-0. Första halvlek var jämn och Svenska Dagbladets oförmåga att få in bolljäveln förföljer dom. När målen uteblir så får man ett i baken som när planens bästa spelare, Ola Klevard, gjorde 2-0 i slutminuten på första. I andra gjorde båda lagen varsitt mål och matchen slöt 3-1. DI hade rena rama sambaspelet innan tredje målet, där det var minst två klackar på vägen fram mot mål innan bollen förpassades upp i nättaket med stor kraft av Thomas Järvheden. Daniel Sjöberg måltröstade för SvD, hans första för i år. Bosse Björmanders nedtagning ute vid offensiv sidlinjen kunde inte ens Hans Eskilsson gjort bättre. Så har det hänt för första gången i fotbollshistorien! En spelare i DI var så långsam eller orörlig att en snigel hade krupit upp på skon!!! För SvD gäller bara en sak under sommaruppehållet. Gör som coachen säger samt banta några kilo. De inblandade vet vilka. Sedan är det bara för hela laget att besöka idrottspsykologen Willi Railo.
MATCHENS LIRARE: BO BJÖRMANDER, DAGENS INDUSTRI

Tip TV - IGP  2-3
T:
Sven Ohlson 2. I: Mattias Pettersson 2, Niklas Karlsson.

TIP TV gjorde sin bästa match för i år men det hjälpte inte ty IGP gjorde ett mål mer. IGP startade med både 1-0 och 2-0 genom Mattias Pettersson varpå Niklas Karlsson spädde på med 3-0 innan paus. I andra spelade Tip TV riktigt bra och reducering till både 1-3 och 2-3 kom av Sven Ohlson. Man hade även en nick i ribban innan slutsignalen ljöd. IGP vann dock tämligen rättvist.
MATCHENS LIRARE: JESPER MALM, TIP TV

Ogilvy - Slitz  4-1
O:
Magnus Rignell 3, Johan Svensson. S: Ulf Arousell.

När man minst anade kom den! Ogilvy gjorde en kanonmatch och besegrade serieledarna. Ett av Hultsfredsfestivalen något rörelsehindrat Slitz. Ogilvy startade strålande men duktige Peter Smirnakos höll Slitz kvar i matchen. Han hade dock tur när bollen tog i stolpe-stolpe-ut. Johan Svensson satte sedan dit 1-0 för Ogilvy. När Slitz kvitterade genom måltjuven Ulf Arousell kom det oväntat men Slitz fick då blodad tand och tog över matchen ett tag. I den tionde matchminuten i andra hade man otur. Domaren blåste frispark för Slitz och missade att en fristående Slitzpspelare fick bollen och sköt den i mål. Domarens pipa hade ljudit sekunderna innan. Svagt av domaren att inte se att bollen skulle komma fram till Daniel Törnqvist. Det blev inget mål på frisparken och i anfallet efter kontrade snabbe Magnus Rignell in 2-1. Duktige Rignell gjorde sedan både 3-1 och 4-1 och inom loppet av tre minuter svarar han alltså för ett äkta hattrick. Skrällen var ett faktum. Curt Rosén hade en stor dag, vilka dragningar. Skotten glömmer vi dock.
MATCHENS LIRARE: CURT ROSÉN, OGILVY

Fältman & Malmén - Strömberg/Brunnhages  3-4
F:
Patrik Moks, Anders Frigren, Owe Wahlberg. SB: Erik Werner 3, Janne Pettersson.

Strömberg/Brunnhages positiva gäng tog en meriterande skalp när man i årets värsta ruskväder besegrade Fältman & Malmén och gick därmed upp i serieledning (Andra plats, då man endast spelat fem matcher. Dagens Industri leder/Jens Lundströms anmärkning) i Premier League. När matchen började var planen torr men mellan den 5:e och 15:e matchminuten formligen öste regnet ner och planen, som för övrigt är en av de bäst dränerade planerna i Stockholm, blev näst intill ospelbar. Patrik Moks gjorde 1-0 innan Erik Werner och Janne Pettersson hann vända till 1-2 innan det blev vattenpolo. Lagen var tvungna att slå "långa bollen" samt hålla den i luften och i slutet på första gjorde Anders Frigren årets volleymål. Nätet stod som en strut. Erik Werner var stark och kunde göra både 2-3 och 2-4 innan Owe Wahlberg mycket elegant gick upp och nickskarvade in 3-4 efter en lång boll av Kjell Granqvist. F&M tryckte på ordentligt mot slutet men S/B höll undan. Vi ser fram emot en spännande höst. Det skiljer endast tre poäng mellan de sex bästa.
MATCHENS LIRARE: ANDERS FRIGREN, FÄLTMAN & MALMÉN