Premier League 1998 - 7:e omg

Ogilvy - CIA Media Marketing  2-2
O: Mats Bergman, Per Ottosson, CIA: Torbjörn Larsson 2.

Ogilvy gjorde årets bästa match mot CIA Media Marketing. Under den första halvleken spelade Ogilvy kanonfotboll och man bara väntade på att ettan skulle komma. När så Torbjörn Larsson kontrade in 0-1 i sista spelminuten kom det som en överraskning. Samma herr Larsson gjorde även 0-2 i inledningen på andra och i det läget såg CIA ut som ett vinnarlag. Ogilvy fick dock igen det man missade i första och både reducerade och kvitterade innan halva slutperioden var klar. Båda lagen kunde sedan avgöra men 2-2 stod sig tiden ut. Båda lagen har någon/några spelare som måste hålla igen i vissa situationer annars kan det bli lite gnälligt som det fanns tendens till idag. Annars var detta en mycket bra match.
MATCHENS LIRARE: PER OTTOSSON, OGILVY

Carat Sverige - Dagens Industri  4-4
CS: Per Boquist 2, John Kock, Christian Lewenhaupt. DI: Ola Klevard 2, Michael Kinnard, Thomas Järvheden.

Carat Sverige och Dagens Industri bjöd på äkta semesterfotboll inledningsvis. Full fart framåt och vidöppna försvar. Vi fick se många granna baljor. Redan efter 30 sekunder hade Per Boquist gjort 1-0. Duktige Ola Klevard kvitterade och John Kock satte dit 2-1 varpå Michael Kinnard sköt 2-2 med huvudet. - Fan, det är ju vi som spelar, ropar Per Laredius från sitt mål. Ola Klevard gör sedan 2-3 och Per Boquist 3-3. Då hade matchuret precis passerat nio minuter, det ni. I andra avtog offensivlusten något och framförallt Carat blev bättre organiserat. Thomas Järvhedens mål kom som en liten överaskning med sju kvar. Christian Lewenhaupt nickade dock mycket snyggt in 4-4 med tre kvar. Under slutminuterna hade sedan Carat ett friläge och D.I. en ribbträff. Kryss var ett logiskt resultat och båda lagen jagar vidare efter en slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: PER BOQUIST, CARAT SVERIGE

Aftonbladet - Tip TV  1-9
AB:
Mikael Samuelsson. T: Johan Apel 5, Jesper Malm 2, Per Tellander 2.

Måndagen den 17 augusti borde bli Tip TV:s egen nationaldag. Först vann man sin första "äkta" match. Sedan gjorde man mer mål på en match än under hela vårsäsongen tillsammans. Sedan hittade vi en femmålsskytt i form av Johan Apel. Men det bästa av allt var att det såg ut som fotboll när grabbarna spelade. Jimmy Sahlin var en fin förstärkning. Duktige Jesper Malm gjorde två mål och Anders Carlsson slog nästan samtliga passningar rätt. Per Tellander satte även han två, var skall detta sluta? Aftonbladet då. Jo detta var en tafatt match. Gubbarna måste ta sig i kragen, dom som försov sig eller vad dom nu gjorde. Tip TV åkte till Värtahamnen med 9-1 i bagaget.
MATCHENS LIRARE: JOHAN APEL, TIP TV

Slitz - Strömberg/Brunnhages  7-1
S:
Ulf Arousell 3, Jack Melcher-Claesson 2, Roberth Westlund, Kim Friberg. S/B: Pierre Jonsson.

Samtliga närvarande på Hjorthagens IP fick bevittna en äkta seriefinal i Premier League när ledande Strömberg/Brunnhages tog emot Slitz. Dom som såg matchen fick se nya serieledare. Slitz var grymt bra idag. Man gick fram till 2-1 i paus för att sedan spela ut hela sitt register i andra och matchen slöt 7-1. S/B var inte dåliga utan spelade smart efter sina resurser men räckte inte till idag. Måltjuven Ulf Arousell satte tre kassar och ligger trea i den totala skytteligan. Robban Westlunds skott var nog det hårdaste skottet på Hjortis under hela 90-talet. Och då skall ni veta att Djurgården och Värtans div 2-lag tränar där. Vilken projektil! Snabbe Jack Melcher-Claesson var bra idag liksom hela laget. Mattias Hägglén gjorde många fina räddningar när matchen stod och vägde. Pierre Jonsson är ett ämne för seriens gentleman.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS HÄGGLÈN, SLITZ

IGP - Fältman & Malmén  5-2
I:
Micke Bylund 2, Mattias Persson, Rune Olsson, Niklas Karlsson. F&M: Ulf Olofsson, Johan Hornhammar.

IGP chockstartade denna morgon och Micke Bylund chockade alla. Efter två minuter hade Micke gjort två mål. När så Mattias Persson och Rune Olsson såg till att det stod 4-0 efter åtta minuter var väl matchen körd. Pelle Kotschack tog dock mobiltelefonen i sin hand och ringde in brorsan Erik medan han bröt anfall och skötte uppspel. Meddelandet kom dock fram och på bara några minuter var Fältman & Malmén fullt lag. 4-0 blev både 4-1 och 4-2 och Johan Hornhammar borde nog ha fått straff innan Niklas Karlsson avgjorde matchen med sitt 5-2 mål sju minuter in på andra halvlek.
MATCHENS LIRARE: PELLE KOTSCHACK, FÄLTMAN & MALMÈN