Premier League 1998 - 8:e omg

Strömberg/Brunnhages - IGP  7-1
S/T: Mikael Andersson 2, Jan Pettersson 2, Roy Henriksson 2, Pierre Jonsson. I: Niklas Karlsson

De nya serieledarna Strömberg/Brunnhages sprang ut till match "Barcelonadressade". Ja, det kunde ju bara sluta på ett sätt och mycket riktigt. Gubbarna kände sig som proffs och efter 2-0 i paus gick man fram till en 7-1 seger efter stundtals mycket fint spel. Mikael Andersson, Jan Pettersson och Roy Henriksson gjorde två mål var. IGP skapade målchanser men brände det mesta.
MATCHENS LIRARE: ROY HENRIKSSON, STRÖMBERG/BRUNNHAGES

Dagens Industri - Ogilvy  1-2
DI:
Michael Kinnard. O: Anders Drakenberg, Krister Svensson.

Ogilvy inledde matchen mot Dagens Industri i ett virvlande tempo men offensivlustan kom av sig i den 11:e minuten när Mats Ringström slog en cross på 35-40 meter som Michael Kinnard mötte på volley varpå bollen satt stenhårt i den bortre burgaveln, vilken balja. Andra halvlek inledde Ogilvy bra igen och redan i den första spelminuten gjorde Anders Drakenberg 1-1. Krister Svensson gjorde sedan 2-1 efter halva andra. Sista fem minuterna pressade DI på enormt och man var värda ena poängen men närmare än ett skott i stolpen, ett i ribban och ett friläge kom man inte.
MATCHENS LIRARE: PETER GRANBERG, OGILVY

Fältman & Malmén - Aftonbladet  5-1
F&M:
Ulf Olofsson 2, Anders Frigren 2, Billy Ohlsson. AB: Magnus Loveng.

Fältman & Malmén hade det trevligt mot Aftonbladet och trillade boll som i fornstora dagar. Efter 2-1 i paus gick man fram till 5-1 i andra efter bl a två mål vardera av Ulf Olofsson och Anders Frigren. Femte Bollen satte Billy Ohlsson dit. F&M jagar nu på allvar en slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: ULF OLOFSSON, FÄLTMAN & MALMÈN

Tip TV - Svenska Dagbladet  3-5
T:
Mattias Wengrud 2, Anders Carlsson. SvD: Daniel Sjöberg, Johan R Andersson, Magnus Klintegren, Göran Samuelsson, Claes Ekegren.

Vilken match! Det var fullt ös mellan jumbolagen Svenska Dagbladet och TIP TV. SvD började som dopade tigrar och Daniel Sjöberg gjorde 1-0 efter en minut och Johan R Andersson 2-0 efter två minuter. Sedan hade man ett skott i ribban och en retur som nickades över. Snacka om att bli tagna på sängen. Trots allt gav inte TIP TV upp och innan pausvilan hade man segat sig upp till 2-2. Fyra minuter in på andra stod det 3-3 och det resultatet stod sig länge och alla gick väl och väntade på slutsignalen när mannen med sidenkalsongerna slog till. 120 sekunder före full tid satte Göran "Ubbe" Samuelsson 4-3. Claes Ekegren satte även dit 5-3.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS WENGRUD, TIP TV

CIA Media Marketing - Slitz  5-2
CMM: Torbjörn Larsson 4, Andreas Sjöberg. S: Ulf Arousell, Jack Melcher-Claésson.

CIA Media Marketing slog till och gjorde en kanonmatch när man som bäst behövde det. Serieledarna Slitz fick ingenting gratis och efter en jämn inledning kunde Torbjörn Larsson göra två snabba i slutet av första. Det sista som hände i halvleken var att Ulf Arousell reducerade. CIA, och framförallt Torbjörn Larsson, var strålande och man gick fram till 5-2 efter fyra mål av Torbjörn Larsson och ett av kämpen Andreas Sjöberg. CIA är nu en poäng från slutspelspelet och Slitz har många jagande lag efter sig i slutspurten.
MATCHENS LIRARE: PEDER ANDREASSON, CIA MEDIA MARKETING