Premier League 1998 - 9:e omg

Svenska Dagbladet - Fältman & Malmén  0-8
F: Billy Ohlsson 3, Anders Frigren 2, Jan Ringsö, Johan Hornhammar, Patrik Moks.

Fältman & Malmén chockade alla idag. Först dök 11 spelare upp, sedan hade man både coach och åskådare med sig. Svenska Dagbladet blev paralyserade. Efter 17 minuter stod det 0-0. En kvart senare ledde F&M med 6-0 innan Billy Ohlsson avslutade målkavalkaden med två mycket granna nickmål efter hörna varpå matchen slutade 8-0. F&M är på gång och det trodde man väl att Svenskan också var. Kom igen gubbar.
MATCHENS LIRARE: CLAES EKEGREN, SVENSKA DAGBLADET

Carat Sverige - Tip TV  3-2
C:
Per Boqvist 2, Stefan Zetterberg. T: Mattias Wengrud 2.

Carat Sverige hakade på slutspelsgängen efter att i en riktig kämpamatch anförda av pådrivaren Christian Lewenhaupt besegra TIP TV med 3-2. Per Boquist gjorde påpassligt första halvleks enda mål. TIP TV som gjorde sin bästa match för i år kvitterade i andra. TIP TV skulle vara en slutspelskandidat om dom spelade som dom gjort i höst. Slutet blev dramatiskt. Med fem minuter kvar gjorde Per Boquist 2-1 och TIP TV tvingades att chansa framåt varpå Stefan Zetterberg gjorde avgörande 3-1. Klippan Mattias Wengrud avslutade dock med att göra sitt andra mål.
MATCHENS LIRARE: JIMMY SAHLIN, TIP TV

Aftonbladet - Strömberg/Brunnhages  3-6
A:
Jon Hansson, Tony Hanschel, Nicklas Brunzell. S/B: Mikael Andersson 2, Pierre Jonsson 2, Roy Henriksson, Erik Werner.

Strömberg/Brunnhages behåller sin serieledning efter att ha besegrat klart uppryckta Aftonbladet med tennissiffrorna 6-3. Det var en svängig och framförallt trevlig match där lagen turades om att ha ledningen men vid ställningen 4-3 till S/B i början av andra blev det inga mål på ett tag. Aftonbladet hade flera chanser att kvittera men när 5-3 kom mot slutet var matchen körd. Roy Henrikssons vänstervolley var sevärd. Nicklas Brunzells mål var som Michael Owens mot Argentina (nästan).
MATCHENS LIRARE: JON HANSSON, AFTONBLADET

CIA Media Marketing - Dagens Industri  0-7
DI:
Thomas Järvheden 3, Ola Klevard 3, Michael Kinnard.

Detta var kanske den vackraste morgonen på de 15 år som domaren dömt. Det var en behaglig fotbollstemperatur i luften med mjukt fuktigt grus på plan. Dimman låg verkligen tät. Ovanför var himlen klar så ibland sken den varma solen igenom och det blev ett gudomligt sken. Från Värtahamnen hördes båtarnas mistlurar tjuta. Det var vindstilla. Då trivdes Dagens Industris formstarka lag som fiskar i vattnet. Man gjorde en av sina absolut bästa matcher i reklamserien. Efter 2-0 i paus gick man fram till en 7-0 seger över självaste CIA Media Marketing. Thomas Järvheden och Ola Klevard gjorde vardera tre mål. D.I. utmanar på allvar slutspelslagen. CIA hade inte bästa manskapet på plan och matchen var jämnare än siffrorna visar. Man kan fortfarande nå slutspelet men då måste samtliga resultat gå rätt väg.
MATCHENS LIRARE: THOMAS JÄRVHEDEN, DAGENS INDUSTRI

Slitz - IGP  1-2
S:
Ulf Arousell. I: Cristian Valdes, Ragnar Dybeck.

IGP gjorde en heroisk insats när man besegrade topplaget Slitz med 2-1. Slitz tog tag i matchen direkt och förde spelet med ganska stort bollinnehav. IGP försvarade sig föredömligt samt hade en målvakt som tog allt i Rolle Söderqvist. När så Cristian Valdes med vänstern från 20 meter gjorde 1-0 i slutet på första kom det som en överaskning. Under hela andra halvlek var det tryck mot IGP:s mål men gubbarna höll med stor skicklighet och en stor portion tur undan. På en kontring med tre minuter kvar gjorde så Ragnar Dybeck 2-0 och matchen var väl klar trodde man. Slitz reducerade dock omgående genom Ulf Arousell vilket gjorde att de sista två minuterna blev en gastkramning med bl a tre hörnor för Slitz men till slut gick slutsignalen och skrällen var ett faktum. Niklas Karlsson var planens kung.
MATCHENS LIRARE: ROLLE SÖDERQVIST, IGP