Premier League 1998 - 10:e omg

IGP - Svenska Dagbladet  2-8
I: Mattias Persson 2, SvD: Peter Callius 2, Peter Arnesson 2, Claes Andberg 2, Claes Ekegren, Johan Petersén.

Svenska Dagbladet hade lilla julafton redan. Man gjorde säsongens bästa match när man definitivt spelade bort IGP från vidare slutspelsdiskutioner efter hela 8-2. Svenskan hade 2-1 i paus men matchen avgjordes inte förrän det var åtta minuter kvar när 4-2 målet kom. Sedan tröt både vilja och ork för IGP och siffrorna sprang iväg. Det var bra att heta Peter (Callius och Arnesson) eller Claes (Andberg och Ekegren) för dagen. Dessa svarade för sju mål tillsammans. "Köttmästaren" Johan Petersén stack emellan och gjorde ett mål. Arnesson gjorde mål från 30 meter men så är han också den skjutvilligaste spelaren i reklamserien. Peter Callius gjorde två mål och grabbarna kallade honom siffergurun. Domaren uppfattade det dock som hippiegurun. Man kan välja båda namnen. Efter matchen såg han dock ut som en smokinglirare.
MATCHENS LIRARE: PETER CALLIUS, SVENSKA DAGBLADET

Slitz - Aftonbladet  10-0
S:
Ulf Arousell 5, Jack Melcher-Claesson 3, Kim Friberg, Robert Westlund.

Slitz slog nytt rekord! Redan efter 16.50 av första halvlek gjorde man 10-0 på stackars Aftonbladet. Då skall man veta att målvakten i Aftonbladet Tony Douch hade gjort några idioträddningar. Aftonbladet fick byta tröjor vilket löste sig så att man spelade i Svenska Dagbladets ställ. Det kändes nog obekvämt. Måltjuven Ulf Arousell fem mål varav ett med ryggen utan att veta om det. 19 mål har det blivt hittills, starkt.
MATCHENS LIRARE: ULF AROUSELL, SLITZ

Ogilvy - Fältman & Malmén  4-6
O:
Pontus Ogebjer 2, Mats Bergman, Hampus Enström. F&M: Ulf Olofsson 2, Johan Hornhammar 2, Jonas Hörberg, Gunnar Dehlfors.

Fältman & Malmén tog ytterligare en skalp när man spelade gladfotboll och kunde slå tillbaka ett bra kämpande Ogilvy med trevliga tennissiffrorna 6-4. Reklamserien fick av ett celebert besök i form av Göteborgs starke man Gunnar Dehlfors. Gunnar började ödmjukt på bänken men fick hoppa in i fjärde minuten. Första gången han rörde bollen spelade han fram tvåmålsskytten och tillika gotlänningen Ulf Olofsson till 1-0. Ogilvy vände dock 0-1 till 2-1. Innan paus hade dock F&M vänt 1-2 till 4-2 efter att bl a Gunnar Dehlfors gjort 3-2 målet på volley när han kom bakifrån från sin backplats. Ogilvy reducerade till 4-3 men sedan klev bl a Johan Hornhammar in i bilden och F&M ryckte till 6-3. Slutspelsjakten fortsätter.
MATCHENS LIRARE: GUNNAR DEHLFORS, FÄLTMAN & MALMÉN

Carat Sverige - Strömberg/Brunnhages  4-1
C:
Christian Lewenhaupt 2, Fredrik Malmfält, Joakim Pops. S/B: Pierre Jonsson.

Det var dags för en äkta seriefinal i näst sista omgången av Premier League mellan Strömberg/Brunnhages och Carat Sverige. Det skiljer endast ett poäng mellan ettan och femman, rekord! Dessutom ligger sexan bara två poäng efter serieledning inför sista rundan. Carat började bäst och gjorde ett klassiskt mål redan i första matchminuten. Mycket duktige högerbacken Christian Lewenhaupt rundade domaren ungefär där han brukar stå och prata med avbytarna, och sa "Titta nu när jag sätter den, och mycket riktigt. Ett inkast kom och Christian kom farande och skallade in 1-0. När sedan samme man turligt via stolpen gjorde 2-0 i den sjätte minuten fick Carat den start man ville ha. När vänsterbacken Fredrik Malmfält dundrade in 3-0 var saken nästan klar. Andra halvlek var jämn. Joakim Pops kunde även sätta dit fyran innan Pierre Jonsson gjorde sitt sedvanliga mål. Carat Sverige övertog serieledningen på bättre målskillnad före tvåan och det andra slutspelslaget Strömberg/Brunnhages.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN LEWENHAUPT, CARAT SVERIGE

Tip TV - CIA Media Marketing  1-4
T: Per Tellander. C: Torbjörn Larsson, Peder Andreass, Andreas Sjöberg, Tomas Järnståhl

CIA Media Marketing tog absolut det lilla lilla halmstrå som fanns kvar. Man besegrade TIP TV med 4-1. Siffrorna var dock något för stora. Första halvlek var jämn och Torbjörn Larsson gjorde 1-0 i den 18:e minuten. Per Tellander inledde sedan andra halvlek med att på volley från 20 meter kvittera. Båda nämnda målskyttar hade sedan varsin stolpträff innan Peder Andreasson dundrade in 2-1 med sex minuter kvar. TIP TV som släppt in mål i slutminuterna i en rad matcher tvingades på storoffensiven varpå 2-1 blev 4-1. Erik Sylvèn var planens kung i första halvlek.
MATCHENS LIRARE: ERIK SYLVÉN, TIP TV