Premier League 1998 - 11:e omg

Tip TV - Ogilvy  2-1
T:
Jimmy Sahlin, Johan Apel. O: Håkan Sköldefors.

TIP TV avslutade en bra höst på bästa sätt när man besegrade ojämna Ogilvy med 2-1. Matchen inleddes med att Jimmy Sahlin omgående gjorde 1-0 för TIP TV innan starke Håkan Sköldefors kvitterade. Johan Apel satte dit 2-1 och då hade det bara gått fyra minuter. Man trodde på ett målfyrverkeri men fler mål blev det inte trots fleratalet chanser för bägge lagen. Ogilvy avslutade båda halvlekarna bäst men målen uteblev.
MATCHENS LIRARE: HÅKAN SKÖLDEFORS, OGILVY

Strömberg/Brunnhages - Svenska Dagbladet  2-1
S/T:
Erik Werner 2. SvD: Peter Callius.

Strömberg/Brunnhages spelare slets mellan hopp och förtvivlan under matchens gång. Laget måste vinna för att nå slutspelet samt uppflyttning till serie A. Matchen var jämn inledningsvis där sedan S/B fick det förlösande första målet inprickat av Erik Werner. Svenska Dagbladet hade bara äran att spela för och fem minuter in på andra halvlek kvitterade Peter Callius. S/B började i detta läge att ta över matchen men trots flera fina chanser gjorde man inga mål. Minuterna tickade iväg snabbt och SvD stack emellan med några svettiga kontringar. Med knappa fyra minuter kvar stöter mycket duktige "debutanten" Curt Nordström, född 1944, fram bollen till Erik Werner som i sin tur stöter bollen i mål. Saken var klar och nu väntar ett roligt slutspel.
MATCHENS LIRARE: CURT NORDSTRÖM, STRÖMBERG/BRUNNHAGES

Fältman & Malmén - Carat Sverige  5-1
F&M:
Billy Ohlsson 2, Anders Frigren, Magnus Hörberg, Ulf Olofsson. C: Christian Lewenhaupt.

Fältman & Malmén passade på att göra en av årets bästa matcher mot serieledarna Carat Sverige. Redan i den fjärde minuten gjorde 1980 och 1984 års allsvenska skyttekung Billy Ohlsson 1-0 på frispark. Matchen var relativt jämn men F&M hade flyt i avslutningarna och gjorde både 2-0 (Anders Frigren) och 3-0 (Magnus Hörberg) innan paus. 3-0 blev för mycket för Carat att hämta in. Man försökte dock tappert men mycket duktige Jan Ringsö i Fältmans mål tog allt, vilka underbara utkast! Matchen slutade till sist 5-1 vilket betyder att båda dessa trevliga lag missar slutspelet. F&M som verkligen är på gång hade nog kunnat gå långt i ett slutspel. Man missar slutspelsplatsen på sämre målskillnad. För nykomlingarna Carat Sverige var säsongen positiv men man föll på mållinjen. Kom igen gubbar!
MATCHENS LIRARE: BILLY OHLSSON, FÄLTMAN & MALMÈN

IGP - Aftonbladet  10-0
I:
Ragnar Dybeck 3, Leif Gyris 2, Niklas Karlsson 2, Cristian Valdes, Rune Olsson, Tommy Bergman.

IGP avslutade säsongen på bästa sätt man 10-0 besegrade jumbon Aftonbladet. Nykomlingen Aftonbladet har haft en säsong med varierande framgångar där dock semifinalen i reklamseriecupen var kronan på verket. Man avslutade tyvärr svagt med 3 x 10-0. Ragnar Dybeck satte tre och en av årets överaskningar Niklas Karlsson två. Fredrik Ljungberg-mål gjorde dock Leif Gyris.
MATCHENS LIRARE: LEIF GYRIS, IGP

Dagens Industri - Slitz  1-4
DI:
Thomas Järvheden. S: Ulf Arousell 2, Kim Friberg, Peter DeClairac.

Den helt avgörande matchen av cupkaraktär mellan Dagens Industri och Slitz startade i ett sprakande inferno. Båda lagen spelade bra och skapade flera målchanser i form av frilägen och så hade man varsin stolpe. DI gjorde nog en av sina bästa första halvlekar någonsin men en av serien absolut bästa målvakter Mattias Hägglén, som dessutom släppt in minst mål i de båda serierna, tog allt. När så slitstarke Kim Friberg nickade in 1-0 i den sjuttonde minuten var det verkligen ett förlösande mål. DI tvingades då på storoffensiven varpå måltjuven Ulf Arousell påpassligt snappade upp bollen, drev fram mot mål och avslutade kyligt. Slitz höll 2-0 ett bra tag innan matchen blixtrade till igen sista fem minuterna. Slitz går till slutspel efter dagens 4-1, starkt. För Dagens Industri, som gjort sin bästa säsong, väntar ett spännande 1999.
MATCHENS LIRARE: KIM FRIBERG, SLITZ