Serie A 1998 - 1:a omg

JCDecaux - Eriksson Reklam  0-2
ER: Freddy Hägglund, Mikael Örnliden

Det var på vippen att premiären i Reklamserien 1998 slutade 0-0 mellan JCDecaux och Eriksson Reklam men med 60 sekunder kvar tryckte ledare av Reklamseriens maratonskytteliga Freddy Hägglund in 1-0. Det var inte orättvist för E.R. hade det mesta av spelet men JCDecaux’s målchanser var mycket giftiga. Av bara farten kunder även Mikael Örnliden efter friläge göra 2-0. Många aktörer på plan började flåsa betänkligt efter fyra minuter och såg riktigt trötta ut efter åtta. Flera började fråga hur mycket det var kvar av första halvlek efter tolv. Ingen vinterträning där inte.
MATCHENS LIRARE: PETER CARLSSON, JCDECAUX

Paganini M+ - Phantom Design  1-1
PM:
Lars Axelsson, PD: Kenth Raffolt

Det båda P-lagen Paganini M+ (f d Brindfors Message) och de dubbla mästarna Phantom Design delade broderligt på poängen i en ganska bra match. Efter en kvart gjorde Lars Axelsson sitt 101:a seriemål i Reklamserien, med vänstern så klart. P.D. kvitterade i andra halvleks sjunde minut efter ett riktigt mönsteranfall mellan Jonas Boström, Bengt Lööw samt målskytten Kenth Raffolt. Sista tio blev ett ställningskrig där bl a Andreas Göthe och Magnus Frykman drog ett tungt lass för PM+.
MATCHENS LIRARE: GÖRAN STRÖMBERG, PAGANINI M+

AGO Reklam - BOW Reklam  8-1
AGO:
Michel Gordin 3, Per Apelgren 2, Fredrik Sträng 2, Michael Lindell, BOW: Bengt Wicksell

Vicemästarna AGO Reklam fick en riktig drömstart på säsongen efter smått otroliga 8-1 på BOW Reklam, som därmed åkte på sin största förlust i modern tid. Med en kvart kvar stod det bara 1-1 men när tvåan och trean kom dog matchen. Michel Gordin gjorde tre mål och Fredrik Sträng samt Per Apelgren två vardera. BOW:s mål bröstade 58-årige Bengt Wicksell in efter en retur. Ytterligare en gammal Allsvensk spelare gjorde debut i Reklamserien, nämligen Kent Svensson. Vi fick se en rungade stolpe samt en ännu hårdare ribba från den 40-årige gubben. AGO toppar serien efter en omgång.
MATCHENS LIRARE: KENT SVENSSON, AGO REKLAM

Text & Rubrik - Bomberos  8-1
T&B:
Tor Sundberg 5, Martin Berggren 2, Mikael Selling, B: Stefan Öström

Centring och klapp, klapp, klapp och klapp. Sedan låg bollen bakom Bomberos målvakt efter 26 sekunder och gamla Text & Rubrik hade chockstartat. Sedan spelade de gula gubbarna som i trans och när slutsignalen ljöd hade man vunnit med 8-1 efter bl a fem mål av gamle måltjuven Tor Sundberg. Nyttige Martin Berggren hängde två och T&R såg härliga ut. Bomberos då, jo Enzo Bussoli gjorde en 4-5 grymma tunnlar vilket räddar dom från fiaskopremiär. Man anföll gladeligen men bakåt var det svängdörrar. Stefan Öström var en äkta korpgubbe och målade förtjänstfullt.
MATCHENS LIRARE: STEFAN ÖSTRÖM, BOMBEROS

AC Café - Svea  3-3
AC:
Martin Theander, Richard Hagenstam, Hans Svelander. S: Jens Lundström 3.

Matchen mellan AC Café och Svea blev en riktig kanonmatch. Cafét blir nog riktigt vassa i år. Mårten Forsell såg mycket stark ut i Svea och laget visade en härlig lagmoral. Jens Lundström gjorde tidigt 0-1 men med femton sekunder kvar av första kunde starke Martin Theander kvittera. När så Rickard Hagenstam direkt på hörna gjorde 2-1 och Hans Svelander 3-1 direkt efter paus såg Cafét ut som ett vinnarlag. Outtröttlige Jens Lundström kunde dock både reducera och kvittera. Kvitteringen kom en minut före slutsignalen. Matchen slöt 3-3 men kunde lika gärna slutat 6-6.
MATCHENS LIRARE: RICKARD HAGENSTAM, AC CAFÈ.

Eurosport - TV 4 3-0
E:
Magnus Berg 3

SERIE A:s bästa match i premiäromgången gick i TV-duellen mellan TV4 och Eurosport. Årets transfer stod spelande managerna Åke Johansson för när han lyckades få Mikael Bergvalls signatur på kontraktet. Summa okänd! Andra sevärda spelare hos Eurosport var bl a spelskicklige Chris Härenstam. Även TV4 hade köpt en del spelare där bl a Peter Broqvist bör bli en fältherre när det riktiga flåset infinner sig. Matchen innehöll bra fotboll, mycket folk i båda lagen samt väldigt trevlig stämning. Hade det inte varit för de duktiga målvakterna Krister Johansson och Per Larsson hade halvtidsresultatet varit 3-3 istället för 0-0. I andra hade Eurosport det rätta flytet och Magnus Berg hade lilla julafton och smällde in 3 mål. Vilken kedjeduo i firma Bergvall & Berg. Härlig match gubbar.
MATCHENS LIRARE: PER LARSSON, EUROSPORT